سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

جرائم بورسی را نمی توان به راحتی اثبات کرد/ قانون فعلی بازدارنده نیست

کارشناس حقوقی بازار سرمایه گفت: قوانین فعلی بازدارندگی بسیار کمی دارند و تاکنون خیلی اثرگذار نبوده‌اند.

مرتضی شهیدی کارشناس حقوقی بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  در رابطه با میزان بازدارندگی قوانین موجود از جرائم و تخلفات بورسی بیان کرد: قوانین فعلی بازدارندگی بسیار کمی دارند. فصل ۶ قانون بازار اوراق بهادار در خصوص جرائم و مجازات‌ها مربوط به بازار سرمایه است اما به دلیل سختگیری در اثبات جرم نزد مراجع قضایی، تاکنون خیلی اثرگذار نبوده است. این یعنی متاسفانه خیال متخلف از این بابت راحت است که به راحتی جرم رخ داده را نمی‌توان اثبات کرد و احتمال این عدم اثبات، خودش باعث آسودگی خیال مجرم می‌شود.

این کارشناس حقوقی بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: مجازات‌ها باید به شکلی باشد که هر شخص یقین داشته باشد که اگر ذره‌ای تخلف کند فورا کشف و با آن برخورد و مجازات می‌شود، اما متاسفانه کشف جرائم ضعیف است و رسیدگی نیز به جرائم به کندی صورت می‌گیرد.


بیشتر بخوانید


شهیدی در ادامه گفت: بنابراین نیاز به، به روز رسانی قوانین به شدت احساس می‌شود. البته نه تنها به روز رسانی قوانین بلکه به به روز رسانی ابزار‌های نظارتی هم نیازمند هستیم و باید در این حوزه نیز کار بیشتری صورت گیرد.

این کارشناس حقوقی بازار سرمایه در ادامه در رابطه با جرم و تخلف در بازار سرمایه و تفاوت این دو با یکدیگر اظهار کرد: جرم و تخلف تفاوت مبنایی با یکدیگر دارند. جرم فعل یا ترک فعلی است که قانون آن را منع کرده و برای آن مجازات کیفری پیش بینی کرده و مرجع رسیدگی آن قوه قضایه و دادگاه است. به طور مثال از مصادیق جرم در بازار سرمایه می‌توان به دستکاری قیمت‌ها و معاملات متکی بر اطلاعات نهانی نام برد.

شهیدی در ادامه گفت: اما تخلف، فعل و ترک فعلی است که در داخل یک صنف و یک حوزه منع شده است و مرجع رسیدگی آن نیز هئیت‌های تخلف داخل همان صنف و حرفه است و نیاز به مراجعه به دادگاه نیست که مجازات آن نیز با جرم متفاوت است. در رابطه با تخلفات مربوط به بازار سرمایه می‌توان به تخلفات صنف کارگزاران و یا نهاد‌های مالی اشاره کرد. به طور مثال اگر یک کارگزار سفارش مشتری خود را اعمال نکند و یا حداقل‌های که سازمان بورس برای کفایت سرمایه گذاشته است و یا برای معاملات اعتباری یک ملزوماتی وجود دارد را نقض کند تخلف رخ داده است و سازمان بورس به عنوان مرجع رسیدگی به تخلفات ورود می‌کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۲۲ ۱۶ آبان ۱۴۰۰
در اثر قیمت دستوری دولت فروش اوراق دولت در اندازه زیاددولت اوراق خودرا در وقتی تنظیم برای فروش کند که لطمه به بورس نزدند با تعدا کم
جانباز دفاع مقدس
۱۱:۲۴ ۱۶ آبان ۱۴۰۰
چه کسی را میخوان جریمه کنن وقتی دزد و قاضی هر دو خود دولت است بعد از چند ماه ریزش بازار دو روز با دهها خبر حمایتی سبز شد امروز با یک خبر ( صعود قیمت به بازار خودرو بازگشت؟) بازار را به هم ریختند و در عرض چند دقیقه بازار سراسر قرمز شد
ناشناس
۰۸:۲۳ ۱۶ آبان ۱۴۰۰
یه نگاه به نماد سپرده گذاری بندازید مدیریت و انحصار براتون تعریف میشه لطفا پیگیری کنید
ناشناس
۲۰:۵۴ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
سپرده گذاری مرکزی نمادش چند ساله بسته اس کسی به داد ما نمیرسه