سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

زن نسبت به نفقه حق مالکانه ندارد/ مجازات نپرداختن نفقه چیست؟

یک وکیل دادگستری درباره قوانین مربوط به نفقه زن و نظر فقها در این باره توضیحاتی داد.

غلامرضا اکبری وکیل دادگستری در گفت‌وگو با  خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره قوانین ناظر بر اموال زن و مرد پس از ازدواج اظهار کرد: حقوق ایران بر خلاف حقوق سایر کشور ها ناظر بر این است که زن و شوهر پس از ازدواج اموال مشترک تشکیل نمی‌دهند یعنی زنی که دارای منزل و خودرو است به صرف ازدواج اموالش با اموال مرد تلفیق نمی شود و برعکس این نیز صادق است.

اکبری بیان کرد: بر اساس ماده  قانون مدنی ۱۱۱۸ زن می‌تواند مستقلا در دارائی خود هر تصرفی را که می خواهد انجام دهد این ماده قانون ریشه فقهی داشته و معتقد است زن و شوهرباید از لحاظ امور مالی مستقل باشند و زن بتواند آزادانه در تمام چیزهایی که تملک پیدا می‌کند تصرف کند و شوهر وی نیز حق دخالت در اموال زن را نخواهد داشت.

این وکیل دادگستری تصریح کرد: همچنین در حقوق اسلامی آمده است که زن می تواند برای انجام کارهایی که در منزل شوهر به امر او انجام می دهد حق الزحمه دریافت کند به شرط اینکه قصد تبرع نداشته باشد یعنی نخواهد آن کار ها را به صورت رایگان انجام دهد.

وی گفت: مورد دیگری که مربوط به امور مالی زوجین پس از ازدواج است در ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی آمده و به موجب آن نفقه زن در عقد دائم بر عهده شوهر است و در صورت خودداری مرد از پرداخت آن زن می تواند از طریق دعوای حقوقی یا کیفری به نفقه برسد.

اکبری درباره فلسفه پرداخت نفقه به زن توضیح داد: فرض بر این بوده که معمولا خانم ها در خانه مانده، به امور منزل رسیدگی می کنند و کمتر به کار اقتصادی مشغول هستند بنابر این درآمدی ندارند و باید مبلغی به عنوان نفقه به آن ها پرداخت شود اما شرط دریافت نفقه تمکین از شوهر است.

این وکیل دادگستری بیان کرد: ماده  ۱۱۰۷ قانون مدنی نفقه زوجه را شامل همه نیاز های متعارف و مناسب با وضعیت زن از قبیل منزل، پوشاک، هزینه درمان و خادم در صورت عادت یا نیاز به دلیل مرض یا نقصان می داند. این ماده اصلاح شده ماده قدیم است که برخی موارد را به صورت محدود آورده بود اما در اینجا قانونگذار حصری نبودن مواردی که جزء نفقه است را با آوردن لفظ از قبیل نشان داده است.

وی اظهار کرد: از ماده مذکور به روشنی به این نتیجه می رسیم که نفقه شامل همه  احتیاجات زن به طور متعارف است؛ آنچه میزان نفقه را مشخص می کند وضعیت مالی زن است نه مرد یعنی اگر شوهر وضعیت مالی خوبی نداشته باشد اما همسرش از خانواده متمکنی باشد شوهر نمی تواند بگوید نفقه نمی دهم، حتی گفته شده اگر زن عادتا خدمتکار داشته باشد شوهر باید برای او خدمتکار بگیرد.

آیا زن نسبت به اموالی که به عنوان نفقه می گیرد حق مالکانه دارد؟ 

اکبری درباره ماهیت حق زن بر نفقه گفت: مقصود از بررسی ماهیت حق زن بر نفقه این است که ببینیم آیا زن مالک چیزی می‌شود که مرد به عنوان نفقه به او می‌دهد یا فقط اجازه استفاده کردن از آن را دارد؛اگر زن مالک چیزی باشد می‌تواند در آن تصرف مالکانه انجام دهد یعنی حتی آن چیز را از بین ببرد.

این وکیل دادگستری عنوان کرد: برای تشخیص این موضوع باید بین اموال مصرف شدنی که با انتفاع(استفاده بردن) از بین می برند و اموال مصرف نشدنی تفاوت قائل شد. درباره اموال مصرف شدنی مانند صابون، عطر و ...می توان گفت زن مالک آن ها است برای مثال اگر صابونی خریداری شد و زن در استفاده از آن ها صرفه جویی کند و آخر ماه تعدادی صابون اضافه بماند زن حتی می تواند آن ها را از بین ببرد.

وی اظهار کرد: دسته دیگر اموالی هستند که با انتفاع از بین نمی‌روند مانند منزل، اثاث منزل، کفش و ..‌. که زن نسبت به منزل فقط اجازه انتفاع و استفاده کردن را دارد اما راجع به اموالی مانند کفش بین فقها اختلاف نظر وجود دارد، برخی اعتقاد دارند زن نسبت به این ها حق انتفاع دارد و به عقیده برخی در مورد اموالی مانند کفش اصل بر مالکیت زن است، عرف ما هم بیشتر این نظر را می‌پذیرد که شوهر می‌خواهد این اموال را به مالکیت زن درآورد مگر اینکه قصد خود را از عدم تملیک مشخص کند یا این قصد از شواهد و قرائنی مشخص شود.

اکبری گفت: البته در کل این باعث نمی شود که زن به طور غیر متعارف و به زیان شوهر در این اموال تصرف کند و از باب مسئولیت مدنی می‌شود از زنی که به علت استفاده غیرمتعارف باعث زیان در  اموال شده، خسارت خواست.

امتیازاتی که قانون برای نفقه زن  قائل شده است

این وکیل دادگستری درباره مزیت های نفقه زن نسبت به نفقه اقارب(خویشان) بیان کرد: نفقه زن نسبت به نفقه خویشاوندان دارای امتیازاتی است که یکی از آن ها تقدم نفقه زن است. این یعنی اگر وضعیت مالی مرد طوری نباشد که بتواند هم به زن و هم به اقارب نفقه دهد نفقه فقط به زن تعلق می گیرد. مزیت دیگر این است که زن می تواند نفقه ایام گذشته را تقاضا کند اما اقارب این حق را ندارند.

وی ادامه داد: همچنین نفقه زن مشروط به فقر زن یا تمکن مرد نیست و اگر زن ثروتمند بود نیز می تواند از شوهر نفقه بگیرد، امتیاز دیگر این است که نفقه زوجه، تکلیفی یک جانبه است یعنی زن هیچگاه مکلف به نفقه دادن به شوهر نیست اما نفقه اقارب تکلیفی متقابل است؛ علاوه بر این ها طلب زن بابت نفقه طلب ممتاز است و در صورت ورشکستگی، دین به زن مقدم است یعنی اول باید دین زن را پرداخت.

اکبری درباره حق زن نسبت به دریافت نفقه پس از انحلال عقد اظهار کرد: مطابق ماده ۱۱۰۹ قانون مدنی، نفقه زن در طلاق رجعیه در مدت عده بر عهده شوهر است مگر این که طلاق در حالت نشوز اتفاق افتاده باشد. اما در عده طلاق بائن و فسخ نکاح زن حق نفقه ندارد مگر اینکه از شوهر خود حامله باشد، و دلیل قانونگذار از این قانون این است که زن فرزند مشترک را می پرورد به علاوه در این زمان انجام فعالیت اقتصادی برای او دشوار یا ناممکن است.

این وکیل دادگستری تصریح کرد: همچنین زن در زمان عده وفات نیز حق نفقه دارد؛ این حق از اموال شوهر تامین می‌شود و مطابق ماده ۱۱۱۰ قانون مدنی که اصلاحیه ماده پیشین است در صورت عدم پرداخت، این نفقه از اموال اقارب تهیه و تامین خواهد شد.

وی گفت: در صورت خودداری مرد از پرداخت نفقه دادگاه میزان نفقه را معین کرده و مرد را نسبت به پرداخت آن محکوم می کند. مطابق ماده ۱۱۲۹  قانون مدنی هرگاه اجرای این حکم ممکن نباشد زن می تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند.

اکبری در باره نحوه وصول نفقه توضیح داد: طبق ماده قدیم افراد واجب النفقه می‌توانستند برای نفقه مانند سایر طلبکاران به دادگاه مراجعه کنند. دادگاه در صورت فراهم بودن شرایط با توجه به نظر کارشناسان میزان نفقه را تعیین کرده و مرد را به پرداخت آن محکوم می‌کرد.

این وکیل دادگستری بیان کرد: اگر مرد از اجرای رای استنکاف کند بر اساس اصول و قوانین اجرای احکام مدنی نفقه را از وی میگرفتند حتی می‌توانستند مرد را طبق  قانون اجرای محکومیت‌های مالی جلب کنند.

وی گفت: طبق قانون جدید اگر محرز شود الزام کسی که پرداخت نفقه به عهده او است میسر نیست دادگاه با در خواست خواهان می‌تواند حتی از اموال غایب، به میزان و معادل نفقه استحقاقی در اختیار واجب النفقه قرار دهد.

اکبری اظهار کرد: این یعنی کسی که مکلف شده نفقه را پرداخت کند، اما از پرداخت آن خودداری می‌کند و حتی  در مورد فرد غایب، دادگاه می‌تواند اموالش را در اختیار واجب النفقه قرار داده و مخارج آن ها  را تامین کند.

مجازات نپرداختن نفقه چیست؟

این وکیل دادگستری در باره این که اگر زن از دادگاه تقاضای نفقه کند باید ثابت کند ناشزه نیست و تمکین کرده یا خیر تصریح کرد: برخی فقها عقیده دارند اثبات تمکین بر عهده زن است اگر زن نتواند تمکین را ثابت کند دادگاه شوهر را به پرداخت نفقه محکوم نمی کند.

وی ادامه داد: برخی فقها اعتقاد دارند نفقه به موجب عقد ایجاد نمی شود بلکه تمکین نیز شرط آن است اما نظر دیگری وجود دارد که می گوید به محض شکل گیری عقد زن مستحق نفقه است مگر اینکه مرد ثابت کند زن از وی تمکین نکرده است.

اکبری گفت: بسیار پیش می آید عقد صورت می گیرد اما تا فاصله عروسی زن در خانه پدرش می ماند در این زمان مرد مکلف به پرداخت نفقه زن است مگر اینکه بتواند ثابت زن ناشزه است بنابر این نیازی به اثبات تمکین زن نیست و مرد برای خودداری از پرداخت نفقه باید عدم تمکین زن را ثابت کند.

این وکیل دادگستری درباره ضمانت اجراهای مربوط به موضوع نفقه بیان کرد: این موضوع علاوه بر ضمانت اجرای حقوقی ضمانت اجرای کیفری نیز دارد. ماده ۶۴۲ قانون مجازات سابق برای عدم پرداخت نفقه حبس از ۳ ماه و ۱ روز تا ۵ ماه را مقرر کرده بود.

وی بیان کرد: قانون جدید حمایت خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ ضمن نسخ ماده ۶۴۲ قانون مجازات اسلامی در ماده ۵۳ خودش کیفری را برای ترک انفاق تعیین کرده و این را از جرائم قابل گذشت دانسته است. طبق ماده ۵۳ هر کسی با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر افراد واجب النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه ۶ (بیش از ۶ ماه تا ۲ سال) محکوم می شود، تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و در صورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعیقب جزایی یا اجرای مجازات متوقف می شود.

اکبری تصریح کرد: همچنین امتناع از پرداخت نفقه زوجه ای که طبق قانون (برای مثال به دلیلی مانند خوف جانی) مجاز به عدم تمکین است و نفقه فرزندان ناشی از تلقیح مصنوعی یا تحت سرپرستی مشمول همین ماده قانون است.


بیشتر بخوانید:


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۰۵ ۱۷ مرداد ۱۴۰۲
اون شخصی که نوشته حتی اقا اگر مجبور باشه باید سه شیفتم کار کنه تا لقمه بزرگتر از دهن نگیره !اول از همه باید بگم بعضی خانوما نمیدونم انتظار چی رو از اقایون دارن خانوم محترم!اقا ادم اهنی نیست که حمالی کنه بیاد برات مهریه نفقه مفتی بده توام با پسرا عشقو حال کنی. دوما اینکه اگه بعضی خانوما عرضه داشته باشن زندگی رو نگه رو مدیریت کنن کار به طلاق نمیکشه..سوما اینکه تو این جامعه مرد توجه میخواد مردها تو این شرایط سخت اگر زندگی ساختن ادم حسابتون کردن که قدم برداشتن.مادیات و تضاد طبقاتی هم بخوره تو سرتون...متنم مختص بعضی خانوماس نه همه!
تقی
۱۷:۴۱ ۲۹ دی ۱۴۰۰
تضمین حقوق مرد مثل حقش برای نگه داشتن زن توی خونه چیه ؟ُ شرعا خروج زن از خانه بدون اجازه شوهر حرامه شرعا نحله مستحبه شما به چه حقی واجبش کردید ؟؟ شرعا خیلی چیزا جزء نفقه نیست که شماها جزء نفقه حسابش کردید شرعا کار خونه وظیفه مرد هم نیست خدمتکار هم فقطبرای ۴ درصدیا واجبه چرا قوانیننتون فقط دنبال حقوق شرعی زناس ؟
ناشناس
۰۸:۲۶ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
چرا در تصاویر از دلار استفاده کردید؟
شما دارید بطور علنی ریال را حذف میکنید
ناشناس
۰۱:۱۷ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
قابل توجه آقایون که می گن زن ها زیاده خواه هستن. شما برو اندازه دهنت لقمه بگیر. وقتی می ری از طبقه اقتصادی بالاتر زن می گیری در حالی که خودت فقیری موظفی نفقش رو بدی حتی اگه لازم باشه سه شیفت کار کنی
ناشناس
۱۵:۵۶ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
بشینید خونه پدرتون و اززندگی لذت ببرید شوهر نکنید خیلی بهتره
عمار
۱۹:۱۴ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
بنام خداوند جان و خرد :
مهریه حق مسلم و قانونی و شرعی و عرفی و دینی در دین اسلام است که مردان موظفند به زنانشان پرداخت کنند و امریست واجب و در قرآن کریم مقدس نورانی هدایتگر در سوره نساء در مورد پرداخت مهریه به زنان آیه نازل شده بروید و بخوانید اگر مسلمان هستید مگر آنکه زنان با دل رضایت کامل در امنیت کامل بدون تهدید و ضرب و زور و حیله گری مرد از پرداخت مهریه منصرف شوند و مهریه را از شوهرشان نگیرند و ببخشند مهریشون رو اگر نه مهریه را مرد باید پرداخت کند مگر مرد تهی دست و فقیر شده باشد و از دار دنیا هیچ مال و اموالی نداشته باشد که در آن هنگام قاضی عادل حکم عادلانه خداپسندانه می کند و پرداخت نفقه به زنان و فرزندان هم بر مردان امری است واجب در صورتی که زن تمکین کند و ناشزه نباشد ولی نفقه فرزندان در هر صورت امریست واجب و الزامی الهی به حق حقانیتت به حق کرم و بزرگواری رزاقیت و بحقی که به حضرت رسول الله ص و آل طیبین طاهرین س ع ایشان عنایت کرده ایی و به حقی که به جمیع ملائکت اللهیت عنایت کرده ایی هیچ مرد متاهل و هیچ پدر مومنی را جلوی زن و فرزندانش خجالت زده و خار و فقیر و تهی دست بی پول نکن تا زنده هستند که واقعا بد بلا و بد درد رنج آور و بسیار سخت جانفرسایی است برای مردان و پدران متاهل که نتوانند نیازهای متعارف زن و فرزندانشان را براورده کنند خداوند جل جلاله لعنت کند و نیامرزد و به جهنم بی افکند کسانی را که مردان و پدران متاهلین را از شغل و کارشان با بدذاتی و بدجنسیشان و ناجوانمردیشان اخراجشان می کنند و نونشان را می برند و به خاک سیاه فقر و تهی دستی می اندازنشون توف و اوف به روی همچون شیطان صفتانی باد گر چه خود را مسلمان بدانند که هرگز مسلمان نیستند اینچونین اشخاصی و به اسم مسلمانند و 100% درصد حق الناس گریبانشان را خواهد گرفت در دنیا و آخرت . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه مومنانه عادلانه خداپسندانه .
ناشناس
۱۸:۱۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
اینها چیه که من می خونم؟؟!! توی زندگی ای که داشتم ندیدم که بابام یا مامانم بگه من مالک هستم و تو مالک نیستی و ...
وقتی پدر خانواده چیزی رو برای خانواده می خره که مالکیت تعیین نمی کنه براش. برای خانواده می خره.
یعنی مثلاً مرد برای زنش لباس یا کفش می خره و بعد می گه من مالکش هستم؟؟؟؟!!! پس برای چی می خره؟؟؟!!!
نمی دونم ولی وقتی من این چیزهایی که می گویید رو می خونم از زندگی پشیمون می شم. فکر می کنم همه اش باید برم و اجازه بگیرم یا مالکیت رو تعیین کنم!!
ناشناس
۱۳:۵۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
وقتی طلاق میگیری بحث مالکیت پیش میاد خب
ناشناس
۱۷:۳۴ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
من ک حلال نمیکنم.نه سال زندگی کردم با نهایت بخور ونمیر .شوهرم داشت اما پولش دست مادرش بود.نه خرج درستچهار سالی یکدست لباس هم نمیخریدم.وقتی هم شکایت کردم برا نفقه قاضی گفت چون با شوهرت زیر ی سقف بودی یعنی نفقه پرداخت شده!!!!من نمیگذرم.عدالت علی نیست.من ک جدا شدم و حتی ی ریال نفقه ب من تعلق نگرفت.یا حق
ناشناس
۱۷:۲۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
اگر زنی قصد کشتن مرد را داشته باش وًًثابت شده باشد با همدستی اشخاص دیگر مهریه به او تغلق میگیرد
ناشناس
۱۷:۲۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
از مرد بدبخت تر نیست
ناشناس
۱۷:۱۷ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
همه چیزهایی که زنان نمیدانستن وبا آرامش زندگی میکردن تا اینکه در رسانه‌ها از چگونگی گرفتن مهریه و نفقه در حین زندگی بحث ها شد واختلافات زیادی در خانواده ها بوجود اورد
ناشناس
۱۵:۵۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
خودت زن هستی؟
ناشناس
۱۴:۵۷ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
پسر جوان باید تا آخر عمر به دنبال پرداخت مهریه باشه ... هدف از مهریه ، تضمین آینده دختر نیست . الان دیگه اوضاع جوری شده که با ۵ میلیارد و ۱۰ میلیارد و ۲۰ میلیارد کسی آینده ش تضمین نیست.
ناشناس
۱۸:۳۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
چرا باید مردها خیانت کنند یا زنشو بزنند که مهریه بدن ؟!!!درست زندگی کنند ک هردوطرف راضی باشند وهیچ کسی این وسط دیگری رو اذیت نکنه مطمن باشید اگه صداقتم داشته باشیدتوزندگیتون مشکلی پیش نمی اید!!!
خسرو
۱۴:۴۱ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
بهترین شرط برای ازدواج در صورت طلاق نصف شدن اموالی است که بعداز ازدواج زن و شوهر بدست آوردن
ناشناس
۱۳:۵۱ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
مردا تو ایران بعد از عقد هم باید نفقه بدن هم مهریه.صبح تا شب هم باید کار کنن.زنها چی؟ازدواج در ایران در شرایط فعلی برای پسرها مثه اینه که ۱ میلیارد بدن پراید بخرن
ناشناس
۱۸:۳۰ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
دخترها تو خونه پدرخودشون ک بودن بچه ک نمی اوردن کارتو خونه هم کم بود توخونه پدرک دردزایمان هم نمیکشیدن بالاخره شب نخوابی برا بچه وهزارتا مسولیت دیگه هم نداشتند اندامشونم بخاطربچه ک خراب نمیشه بالاخره توخونه پدرمسولیتی ندارن ولی وقتی ازدواج میکنند هزارنا مسولیت دارن خونه داری بچه داری مهمون داری شوهر داری و...
ناشناس
۰۲:۵۵ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
پرسرها هم وقتی توی خانه پدرسان بودند مجبور به کار پرداخت نفقه پرداخت مهریه خرید خانخ پرداخت کرایه خانه پرداخت هزینه اولاد وهزاران خرج دیگر نبودند درضمن خانم ها کارخانه هم انجام نمی دهند به خصوص اگر شاغل باشند پول ناشی از کاررا پس انداز می کنند وکارخانه هم برعهده مرد است کمر مردها زیر بار این همه فشار زندگی خرد شده برای همین است که زود پیرمی شوند
ناشناس
۱۳:۳۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
من حدود دوسال جداشدم ازهمسرم دخترم ۲۸ ساله با من زندگی میکنه آیا پدرش باید نفقه ایشون رو بده و چقدر میشه نفقه دخترم
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
من پنج ساله ازدواج کردم شوهرم دست ب زن داشت مهرمواجرا گذاشتم ولی هنوز نفقه نمیگیرم ازسر لج لجبازی میخواست منوببره به دهاتی ک نه اب داره ن برق داره ن گاز داره حتی تلفن هم انتن نمیده ن مرکزبهداشت داره ن مدرسه حتی خونه هم اطرافش نداره منم نرفتم البته اون ازقوانین سواستفاده کرد ورفت درخواست ازدواج مجدد زد که من مجبوربشم برم ب بیابون بی امکانات زندگی کنم مهریم هرهفت ماه یه سکه است ادم خوبی نیست وضع مالیش خیلی خوبه ولی حاضرنیست مهریه منو بده
ناشناس
۱۲:۳۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
نباید مهریه داد
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
مهریه نزنید
ناشناس
۱۲:۳۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
به زن ها مهریه بدید
ناشناس
۱۲:۳۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
مهریه حق زن است.
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
حق مرد چیه؟
ناشناس
۱۲:۰۷ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
مهریه حق زنه اما باید عدالت برگزار بشه
ناشناس
۱۲:۰۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
سال هاست ازدواج کردم
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
مهریه حق زنه
ناشناس
۱۱:۴۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
بعضی جاها زن ها خوبن مرد ها بد هستند
ناشناس
۱۱:۴۰ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
مهریه و مهریه
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
مرد میخواد سرکیسه نشه همون اول هر چه دارد نصف نصف کنه تا زن هم مجبور نباشه با دعوا دنبال حق و حقوق قانونی خودش باشه.
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
اونوقت دلیل این نصف نصف شدنش چیه ؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!! خب اگه قراره نصف نصف بشه باید برای دوطرف باشه نه فقط مرد ! از زن هرچی داره مال خودش و ازمرد هم مال اووووو !!!!
ناشناس
۱۸:۳۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
پشتوانه زن ک هروقت شوهرش رفت سرش هوو گرفت یا کتکش زد ویا هزارویک دلیل دیگه زن بیچاره بدبخت نشه!!!!
ناشناس
۱۱:۲۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
نپرداختن حق نفقه زن مجازات داره.
ناشناس
۱۱:۱۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
ما که نفهمیدیم چی شد، شما که این همه توضیح میدهید و برخی از کلماتش تا به امروز به گوش ما نخورده، آخر این توضیحات، در یک یا دوسطر به طور خلاصه، مفید بنویسید و نتیجه گیری کنید تا ما هم بفهمیم. تشکرات.
ناشناس
۱۴:۴۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
خلاصه ش
مرد وطیفه قانونی وشرعی داره مخارج زن وبچه ش رو بده
حله؟!
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
خوب بجای مهریه حقوق و سهم زن و مرد ار زندگی رو بعد از ازدواج برابر قرار میدادید تا واقعا احساس تشکیل یک زندگی مشترک واقعی ایجاد بشه!!
ناشناس
۱۰:۱۱ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
بابای بی عرضه و بی مسوولیت من تو خونه بیکار نه میدونه نفقه چیه نه خرج خونه، هرموقع هم میگیم برو سرکار میگه من اخر عمرمه دارم میمیرم
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
چرا داغ دل مارو تازه میکنی من که دیگه تا عمر دارم ازدواج نمیکنم.
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
در مورد حق جدا بودن مسکن زن از مسکن شوهر در حالت عادی هم بگید یعنی شوهر حق نداره مهمان و فامیلاشو به مسکن زن مهمان کنه بدون رضایت زن ! و شوهر حق نداره دخل و تصرف در امور داخلی مسکن زن بکنه بدون اجازه ی زن !
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
هدف از مهریه و نفقه چیه سرکیسه کردن مردها؟
ناشناس
۱۱:۰۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
هدف تضمین آینده دختر هست.
ناشناس
۱۱:۱۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
زن هم تو خونه داره میشوره و میپزه و جمع میکنه و بچه به دنیا میاره و بزرگ میکنه, بدون اینکه هیچ پولی دریافت کنه, بعضی آقایون فکر می کنن کلفت بی جیره و مواجب آوردن و همینکه یه لقمه نون و جای خواب دادن به زنشون کافیه
کدوم مردی حاضره فقط در ازای غذا و جای خواب از صبح تا شب کار کنه و حقوقی دریافت نکنه که از زنها همچین توقعی دارن, هنوز تو جامعه ما جا نیافتاده که اینها حق زنه و زیاده خواهی نیست
ناشناس
۱۴:۰۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
زن زحمت می کشه.
ناشناس
۱۴:۱۱ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
هدف اینه که زن بدون استرس بچه شو بزرگ کنه
ناشناس
۱۰:۰۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
زمانی که من ازدواج کردم سکه یک ملیون بود حالا خانوم میبینه میلیاردر شده چرا با من زندگی کنه مهریه رو مخاد تا خودش خوش بگذرونه
ناشناس
۱۱:۱۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
شما که این حرف میزنید دخترا خوششون نمیاد شناسنامه شون مهر طلاق بخوره خراب بشه اگه زندگی مشکل نداشته باشه زن سرش درد نمیکنه پاش دادگاه باز بشه
ناشناس
۱۳:۳۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
زن اگه با همسرش بهش خوش بگذره و همسرش خوب باشه, بیکار نیست تو داستان طلاق و جدایی درگیر کنه خودش رو
ناشناس
۱۰:۰۱ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
عقد برای بعضی شده کاسبی ازدواج فقط بهانست فقط پول طرف مقابل رو میبینند
ناشناس
۰۹:۵۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
خدا هدایت کنه زن ناسازگار
ناشناس
۱۱:۴۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
خیلی وقتها هم زن ناسازگار و با این همه مشکل و بد بختی برای مرد بیچاره دادگاه و پاسگاه هم راه میندازن
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
yjc عکسهایی که در سایت قرار میدید بسیار زیبا و هنریست .
هیچ چیز به یک زندگی آرام و بدون محاسبه نمیرسه .
به نظر من که مرد هستم : زن باید در منزل آرام باشه و شوهر کار کنه . زن میتونه به علاقه هاش برسه مثل هنر و سرگرمی های دیگه .
زن نیاز نیست صبح زود از خواب بیدار بشه .راحتی زن و بچه ها سبب راحتی ذهنی مرد میشه و مرد میتونه در کار اقتصادی موفق تر باشه .
زن خیلی هم دوست داره با بچه ها شاد باشه و گردشهای خانوادگی بره و برای خانواده غذای سالم تهیه کنه .
من این مدلی زندگی میکنم و همین مدل رو دوست دارم .
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
کاش همه ی مردها مثل شما بودن افکارتون رو ترویج کنید تا الگوی عملی بشید برای بعضی .
ناشناس
۱۷:۰۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
والا ازنظر شوهرمن زن نباید بخداب باید شبانه روز بیدارباشه تابمیره
باید پا ب پای مرد کارکنه
ناشناس
۰۹:۱۴ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
هدف واقعی از گذاشتن این متن چیست؟
ناشناس
۰۹:۰۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
مهریه سدی برای ازدواج شده اگه نیت شراکت در زندگیه چرا پنجاه پنجاه نمیکنن که نه زندگی پسر به فنا بره و نه دختر امنیتش رو از دست بده چرا برای حل مسائل ازدواج وبالا رفتن سن وحرکتی انجام نمی دهند.
ناشناس
۱۸:۳۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
هرکسی حقه ایی نداشته باشه توزندگیش ازاینکه مهریش بالا باشه ترسی نداره توزندگیش مثل بچه ادم زندگیشو میکنه حتما خودتون به خودتون اطمینان ندارین ک گله مند هستید!!!
ناشناس
۰۹:۰۵ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
البته بهتر بود اطلاعات جامع تر ارایه می شد. در جایی که قانون صراحت دارد دنبال نظر فقهی نمی روندن ب
ناشناس
۰۸:۲۴ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
من که نفهمیدم
ناشناس
۰۷:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
باعث طلاق شما هستید که مهریه سکه رو مد کردید . قانونا مشکل داره .جوونای مردم تا عمر دارند باید بدهکار یه عده کلاهبردار و کاسب کار بشن بخاطر قیمت طلا و سکه
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
سلام..همه زن ها که اینجوری نیستند..... زن اگر زن باشد مرد را به درجه اعلی می رساند و اصولاً مردانی زندگی موفقی دارند که زن در خانه خوب هست... مردانی موفق جامعه اگر زن بساز و خوب نداشته باشند حتما روزی بر زمین خواهند خورد.... وظیفه اصلی مردها برای داشتن یک زندگی سالم و موفق این هست که آرامش رابه زن هدیه دهد و آن زن این آرامش را ده برابر میکند و خرج زندگی میکند..... این است قدرت الهی یک زن
ناشناس
۱۸:۳۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
بعضی مردها اصلا خودشون بدن زن خوبم ادمشون نمیکنه!!!