به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد،در حالیکه ویروس کرونا سوار بر موجهای پی در پی گوی سبقت را از همگان ربوده است و مهاجمانه بر شمار گرفتاران در زنجیره ابتلا را روز به روز به نام خود به ثبت میرساند تلاشهای بسیاری از طرف کادر درمان و مسولان مربوطه برای مهار این ویروس افسار گسیخته میشود.
با وجود اینکه تلاشها برای گسترش و تسریع واکسیناسیون افراد روز به روز در حال افزایش است و هر روز تعداد بسیاری از هم استانیها در برابر بیماری کووید ۱۹ واکسینه میشوند، اما از طرفی بر خیل مبتلایان ویروس کرونا افزوده میشود و بیمارستانها و مراکز درمانی هر روز شاهد رکورد جدیدی از مراجعات و تعداد بستریان هستند.
پس از ماهها تلاش بی وقفه و جانفشانی کادر درمان برای حفظ سلامت جامعه، عزم جدی مردم برای ریشه کنی این ویروس مخرب حداقل کاری است که میتوان به پاس تلاشهای شبانه روزی کادر درمان داشت، اما افسوس که افرادی سهل انگار دست در دست ویروس کرونا پای ثابت دورهمیها و مجلس عزا و عروسی هستند و بر پایه باورهای غلط و غیر علمی شیوه نامه های بهداشتی را به بازی میگیرند.
روز به روز حلقه کرونا در میان اقوام و فامیل تنگتر میشود و تقریبا اکنون تمام فامیل و آشنایان هر کدام به طریقی با این ویروس پر دردسر دست و پنجه نرم کرده اند، اما گویی دیگر هراسی از گریبان گیری ویروس مهلک کرونا و داغدار شدن خانوادهها در میان مردم امری عادی شده و آنچه که در روزهای گذشته دردناکتر از کرونا شده است همزیستی و همگامی مردم با این ویروس است.
با افزایش آمارهای ابتلا و بستری کارشناسان و متخصصان امر طی روزهای گذشته بر ضرورت رعایت دقیق شیوه نامه های بهداشتی برای پیشگیری از افزایش آمار ابتلا و بستری تاکید بسیار کردند و مصرانه از مردم تقاضای توجه به این مهم را دارند تا شاید بار دیگر رنگ آسایش بر جامعه برگردد و کادر درمان بتواند نفسی تازه کند.
اختصاص یک هزار و۲۶۷ تخت به بیماران کرونایی در لرستان
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: یک هزار و ۲۶۷ تخت برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در این استان تجهیز و برای درمان اختصاصی افراد مبتلا به کرونا در نظر گرفته شده است.
دکتر " محمد رضا نیکبخت" اظهار داشت: از مجموع تختهای اختصاص یافته به بیماران کووید ۱۹ در استان یکهزار و ۱۳۵ تخت عادی و ۱۳۲ تخت ویژه هستند و اکنون ۱۲۷ تخت عادی و چهار تخت ویژه بیماران کرونایی در سطح استان خالی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه در برخی از شهرستانهای استان مشکلی برای تخت خالی وجود ندارد افزود: در شهرهایی مثل بروجرد مشکلاتی وجود دارد که یک بیمارستان دیگر نیز در این شهرستان به بیماران کرونایی اختصاص یافت.
وی ادامه داد: ۲۱ هزار و ۵۷۳ آمپول رمدیسیور در استان موجود است که این میزان معادل مصرف هشت تا ۹ روز در استان است و این در حالی است که روزهای اوج مصرف روزانه ۲ هزار و ۸۲۷ آمپول رمدیسیور در استان مصرف میشود.
نیکبخت گفت: سرم نیم لیتری و یک لیتری به اندازه مصرف ۱۷ روز در استان موجود است و ۲۹ دستگاه اکسیژن ساز در لرستان نصب شده و ۳۰۰ کپسول اکسیژن نیز در استان خریداری شده است.
نیکبخت با اشاره به انجام هزار و ۷۰۱ نمونه گیری در هر روز طی مرداد ماه تصریح کرد: این تعداد ۲ برابر تیرماه است، همچنین تعداد مبتلایان به کرونا در استان طی مرداد ماه ۷۷۱ مورد بوده که این عدد نیز سه برابر تیرماه است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر روزانه بین ۲۶۵ تا ۲۹۲ بستری کرونا داریم و این در حالیست که این عدد در ابتدای مرداد ماه بین ۱۳۴ تا ۱۹۵ مورد بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه در ایران روزانه بین ۵۳۰ تا ۵۸۰ نفر به علت کرونا فوت میکنند ادامه داد: ۲.۵ درصد این عدد حدود ۱۵ نفر است، اما این عدد در لرستان شش نفر است، علت این امر نیز پای کار بودن کادر پزشکی و درمانی استان است.
چند شهر لرستان در شرایط بحرانی کرونا قرار دارند
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: طی روزهای گذشته لرستان به ویژه مرکز استان در شرایط سختی قرار گرفته و آمار ابتلا و بستری کرونایی روز به روز در حال افزایش است.
دکتر"علی فرهادی" اظهار داشت: اکنون علاوه بر مرکز استان شهرهای بروجرد و پلدختر نیز در وضعیت بحرانی قرار دارند و تقریبا تمام تختهای آی سی یو (مراقبتهای ویژه) در استان پر شده است.
وی با بیان اینکه اکنون حدود ۴۰۰ بیمار بصورت سرپایی در استان تحت درمان قرار دارند اظهار داشت: در صورتیکه این بیماران نیازمند تخت بیمارستانی شوند شرایط واقعا سختی در استان ایجاد خواهد شد.
فرهادی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی استان تمام توان خود را برای ارایه خدمت به بیماران استان به کار گرفته و تاکنون هیچ بیماری بدون تخت نمانده است ادامه داد: همراهی مردم برای مهار وضعیت موجود عامل بسیار مهمی به شمار میرود.
وی عنوان کرد: اکنون ظرفیت تمام بیمارستانهای خرم آباد تکمیل شده است و از هفته جاری بخشهای داخلی و مصدومیت را به بخش کرونا تبدیل کردیم و این در حالی است که دیگر بیماران استان نیازمند تخت و ارایه خدمات هستند.
وی با اشاره به فشار تحمیل شده بر کادر درمان استان و انتقاد از عادی انگاری مردم اظهار داشت: ۳۰ تخت به بخش اورژانسی کرونا در بیمارستان شهید رحیمی افزوده و تقریبا تمام ظرفیت این بیمارستان برای بیماران کرونایی در نظر گرفته شده است.
فرهادی با اشاره به استفاده از ظرفیت بیمارستان ارتش در خرم آباد گفت: در صورت نیاز، هفته آینده در بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد بیمارستان صحرایی راه اندازی میشود.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی و دوری از تجمعات اظهار داشت: تیرماه گذشته میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی در استان به کمتر از ۴۰ درصد رسید که اکنون تا حدود کمی این میزان افزایش داشته است.
فرهادی با بیان اینکه برخی به تصور اشتباه که ویروس کرونا در فضای باز منتقل نمیشود از ماسک استفاده نمیکنند اظهار داشت: سرایت ویروس کرونای دلتا نسبت به انواع قبلی در فضای باز چندین برابر بیشتر است و انتظار میرود که مردم به هشدار و پروتکلهای بهداشتی بیش از پیش توجه کنند.
وی برگزاری مراسم عزا و عروسی را یکی از عوامل اصلی انتشار ویروس کرونا در لرستان برشمرد و عنوان کرد: همراهی مردم و رعایت پروتکلهای بهداشتی موثرترین گام در کنترل وضعیت موجود است.
میزان ابتلا به کرونا در لرستان سه برابر شده است
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: میزان ابتلا به کرونا در استان طی مرداد ماه جاری نسبت به تیرماه گذشته سه برابر شده است.
فرهادی بیان کرد: روند ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در سطح لرستان رو به افزایش است تا حدی که در روزهای اخیر این میزان در برخی شهرستانهای استان نسبت به ماه گذشته تا پنج برابر نیز افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه تیرماه امسال متوسط ابتلای روزانه در استان ۱۶۹ نفر بود که اکنون این رقم به ۸۶۶ نفر رسیده است اظهار داشت: میانگین بستری روزانه بیماران کرونا در استان طی ماه گذشته ۹۱ نفر بود که اکنون این میزان به ۲۲۰ نفر رسیده است.
فرهادی با تاکید بر اینکه متوسط بستری در استان بطور چشمگیری رو به افزایش است ادامه داد: در حال حاضر بطور متوسط روزانه ۲۱۵ نفر از بیماران کرونایی بصورت سرپایی در استان تحت درمان قرار میگیرند.
وی افزود: در صورت تداوم روند افزایشی ابتلا در استان طی هفته آینده تختهای بیمارستانی تکمیل میشوند و شرایط بحرانی را شاهد خواهیم بود.
وی افزود: متوسط مرگ بیماران کرونایی در استان طی ماه گذشته روزانه ۲ نفر بود که اکنون این میانگین به ۳.۳ نفر رسیده است.
فرهادی با انتقاد از بی توجهی برخی افراد به شیوه نامه های بهداشتی تاکید کرد: در صورت تداوم عادی انگاری ها، استان در شرایط بحرانی قرار خواهد گرفت و این در حالی است که رعایت شیوه نامه های بهداشتی در استان به زیر ۵۰ درصد و در برخی شهرستانها به کمتر از ۴۰ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: در حالیکه رعایت شیوه نامه های بهداشتی در استان به حد ضعیفی رسیده است بر اساس گزارشهای موجود هیچ گروه سنی در برابر موج پنجم کرونا در امان نیست و حتی افراد واکسینه شده نیز در معرض ابتلا قرار دارند.
وضعیت لرستان به لحاظ کرونا خطرناک و نامطلوب است
استاندار لرستان گفت: با توجه به روند افزایشی مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا، وضعیت استان خطرناک و نامطلوب است.
سید موسی خادمی اظهار داشت: آمار از روند نامطلوب و خطرناک کرونا از حیث تعداد مبتلایان، بستریها و مرگ ناشی از بیماری حکایت دارد.
وی افزود: در شرایط کنونی نیازمند همیاری و کمک همه اقشار جامعه، نهادها و دستگاههای اجرایی استان هستیم و ضرورت دارد مردم رعایت شیوه نامه های بهداشتی را با جدیت بیشتر در سرلوحه کار خود قرار دهند.
خادمی تصریح کرد: پرهیز از حضور در اجتماعات، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک به عنوان مهمترین راهکارهای مهار و کنترل بیماری توصیه شده و در کنار آن، واکسیناسیون نیز در کشور با سرعت خوبی در حال انجام است.
استاندار لرستان خاطرنشان کرد: پیشبینی شده است در هفتههای آتی حجم بالاتری از واکسن وارد کشور شود و روند واکسیناسیون با شدت بیشتری ادامه پیدا کند که در هر صورت باید شیوه نامه های بهداشتی به خوبی رعایت شود.
خادمی با بیان اینکه در ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان قرار داریم، ادامه داد: این قبیل مراسم باید گرامی داشته شوند و در کنار آن رعایت دستورالعملهای بهداشتی در این شرایط از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: برگزاری مراسم عزاداری طبق دستورالعملهای ستاد مقابله با کرونا در اماکن سربسته ممنوع بوده، فاصلههای فیزیکی باید رعایت شود، مدت زمان عزاداری از ۲ ساعت بیشتر نباشد و دسته روی و حرکت در خیابانها به هیچ وجه نباید انجام شود.
استاندار لرستان در پایان به وضعیت فعالیت اصناف اشاره کرد و گفت: تمامی اصناف استان به خصوص آن دسته از مشاغلی که به لحاظ بیماری ممکن است ایجاد خطر کنند باید تمامی شیوه نامه ای بهداشتی را رعایت نمایند و در این رابطه نظارتها بر مشاغل در جهت کنترل شرایط کنونی ادامه خواهد یافت.
شمار قربانیان کرونا در لرستان به ۲ هزار و ۵۹ نفر رسید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: هفت بیمار مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان جان باختند و تعداد قربانیان به ۲ هزار و ۵۹ نفر رسید.
دکتر"مریم کوشکی" بیان کرد: یک هزار و ۲۱۵بیمار جدید مبتلا به کرونا نیز طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد و شمار مبتلایان به ۱۴۶ هزار و ۱۱۱ نفر رسیده است.
وی بیان کرد: اکنون یک هزار و ۱۵۸ بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در بیمارستانها و مراکز درمانی استان بستری هستند.
کوشکی ادامه داد: تاکنون ۴۴۲ هزار و۹۷۲ نمونه تست تشخیص کرونا به آزمایشگاههای استان ارسال شده که از این مجموع ۴۳۷ هزار و۴۸۳ مورد پاسخ داده شده و ۲۹۱ هزار و ۳۶۰ نمونه آن منفی بوده است.
اکنون شهرستانهای ازنا، دورود، چگنی، خرمآباد، پلدختر، سلسله، دلفان، کوهدشت، الیگودرز و بروجرد در وضعیت قرمز و رومشگان در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار دارند.
انتهای پیام/ب