سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقش شهید سلیمانی در گسترش جبهه مقاومت اسلامی / فرماندهی که تا پایان جنگ ۳۳ روزه در لبنان بود

شهید سلیمانی جبهه مقاومت اسلامی را به وسعت تمام دنیا گسترش داد و فرماندهی بود که جنگ ۳۳ روزه را از درون میدان و از داخل لبنان دنبال می‌کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تابستان سال ۲۰۰۶ میلادی بود که رژیم صهیونیستی حمله‌ای گسترده و همه جانبه علیه لبنان انجام داد؛ جنگی که ۳۳ روز به درازا کشیده و قرار بود از دل آن خاورمیانه جدیدی از آن متولد شود، خاورمیانه‌ای که در آن از نیرو‌های مخالف آمریکا و اسرائیل دیگر خبری نباشد، اما همه چیز به گونه‌ای دیگر رقم خورد.

در جنگ ۳۳ روزه حزب‌الله با نیروی ایمان و اراده مستحکم خود و با الگوگیری از سیره و راه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و آرمان‌های انقلاب، در مقابل رژیم تا دندان مسلح صهیونیستی که مورد حمایت استکبار جهانی و ارتجاع عرب منطقه بود، قرار گرفت و از این جنگ نابرابر، سربلند و پیروز خارج شد و رژیم جنایتکار اسرائیل و حامیانش بیش از پیش خار شده و وقتی جنگ تمام شد دو طرف جنگ در دو وضعیت کاملاً متفاوت قرار داشتند.

پیروزی قهرمانانه حزب‌الله لبنان در برابر ارتش تا دندان مسلح رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ یادآور یکى از تحولات مهم و تاریخى در دوران پس از پیروزى انقلاب اسلامى بود، الگوی مقاومت اسلامی شده، گفتمان انقلاب اسلامی را در منطقه گسترش داد و روز مقاومت اسلامى نام گرفت.

مردم لبنان در این نبرد ۳۳ روزه، ارتش رژیم اشغالگر قدس را به خاک سیاه ذلت نشاندند و بار دیگر، واژه مقاومت را برای محرومان و ستم دیدگان جهان معنا کردند و به همه یادآور شدند، اما در این میان نباید نقش شهید سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در این پیروزی و حضور وی را تا پایان جنگ ۳۳ روزه در لبنان نادیده گرفت فرماندهی که جنگ را از درون میدان و از داخل لبنان دنبال می‌کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن علیدادی‌سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان کرمان در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه رژیم جعلی اسرائیل و غاصب صهیونیستی هر روز بر جامعه اسلامی ظلم‌هایی را روا می‌دارد اظهار داشت: ده‌ها سال است که رژیم مجعول صهیونیستی با حمایت ابرقدرت‌های جهان، ملت‌های مسلمان را مورد ظلم و ستم خود قرار می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه در نگاه انسانی و اسلامی از هر انسان مظلومی به دور از توجه به جغرافیا و مرز‌ها باید حمایت و دفاع کرد افزود: دفاع از مظلوم وظیفه تمام مسلمانان است و در این راه هیچ گزینه‌ای جز مقاومت وجود ندارد.

نماینده، ولی فقیه در استان کرمان با بیان اینکه تجربه نشان داده دفاع از مظلوم و مقابله با ظالمان با دیپلماسی و مذاکره اتفاق نمی‌افتد و راهی جز تقویت جبهه اسلام مقاومت وجود ندارد خاطرنشان کرد: هر جا که مقاومتی اتفاق افتاد استعمارگران و رژیم جعلی اسرائیل عقب نشینی کرد.

علیدادی‌سلیمانی با بیان اینکه شهید سلیمانی جبهه مقاومت را به وسعت تمام دنیا و همه آزادی‌خواهان جهان گسترش داد افزود: اینجا است که نقش برجسته شهید سلیمانی و شهدای مقاومت در جهان اسلام مشخص می‌شود.

حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نخستین گفت‌وگوی رسانه‌ای خود از زمان تصدی این مسئولیت به تشریح جزئیاتی از جنگ ۳۳ روزه مقاومت لبنان با رژیم صهیونیستی و زمینه‌های شکل‌گیری این جنگ و دلایل پیروزی حزب‌الله لبنان پرداخت و اظهار داشت: اگر جنگ ۳۳ روزه متوقف نمی‌شد، ارتش رژیم صهیونیستی متلاشی می‌شد.

وی ادامه داد: اسرائیلی‌ها همه شروط قبلی خودشان را نادیده گرفتند و از آن‌ها عبور کردند و مجبور شدند شروط حزب‌الله را قبول بکنند و آتش‌بس را بپذیرند و این پیروزی بسیار بزرگ برای حزب‌الله رقم خورد.

سید حسن نصرالله دبیرکل جنبش مقاومت حزب‌الله لبنان نیز با بیان اینکه فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همواره در خط مقدم جنگ حضور داشت، گفت: او پرورش‌یافته مکتب امام خمینی (ره) بود و در جنگ ۳۳ روزه، کمک زیادی به لبنان کرد.

دبیرکل حزب‌الله لبنان با بیان اینکه شهید سلیمانی تنها به اسناد مکتوبی که از سوی مقامات به دستش می‌رسید، اکتفا نمی‌کرد و به میدان جنگ قدم می‌گذاشت و با چشم خود شرایط را مشاهده و با افراد در سطوح مختلف، گفتگو می‌کرد افزود: این یکی از ویژگی‌های مکتب حاج قاسم سلیمانی است که در میان سران نظامی، روش مرسومی به شمار نمی‌رود.

البته در ایران تمامی فرماندهان بزرگ در دوران دفاع مقدس به دیدار سربازان و مبارزان می‌رفتند، اما این مسئله تنها در ایران صدق می‌کند و در خارج از ایران مشاهده نمی‌شود.

وی ادامه داد: مکتب حاج قاسم یعنی خطرپذیری؛ مرگ هر لحظه او را تهدید می‌کرد، اما او همواره در خط مقدم بود و من همیشه در این موضوع با او مخالفت می‌کردم. همواره سعی می‌کردم تا حاج قاسم را به پشت خط مقدم بیاورم، اما هیچکدام از ما نتوانستیم او را وادار به این کار کنیم.

وی با اشاره به اینکه حاج قاسم از قدرت بالایی در تحمل مشکلات و روز‌های سخت برخوردار بود گفت: برای مثال، در جنگ ۳۳ روزه رژیم صهیونیستی در ژوئیه ۲۰۰۶، او از تهران به دمشق می‌آمد و با ما تماس می‌گرفت و می‌گفت که می‌خواهد به ضاحیه جنوبی بیاید.

من به حاج قاسم گفتم "منظور شما چیست؟ ". این کار ممکن نبود. تمامی پل‌ها و خیابان‌ها بسته بودند، هواپیما‌های اسرائیلی به هر هدفی حمله می‌کردند و یک وضعیت جنگی کامل حکم‌فرما بود. کسی نمی‌توانست به بیروت یا ضاحیه بیاید. اما حاج قاسم اصرار داشت که "اگر شما خودرویی را نفرستید، خودم به تنهایی می‌آیم". او مصر بود و در نهایت به لبنان آمد.

وی افزود: در جنگ ۳۳ روزه، حاج قاسم کمک زیادی به ما کرد. فرماندهان عراقی ما می‌گفتند که او همیشه در مبارزه علیه تکفیری‌های داعشی، در خط مقدم نبرد و در کنار نظامیان عراقی و سوری بود.

این یکی دیگر از ویژگی‌های شخصیتی حاج قاسم است. بنابراین، می‌توانیم بگوییم که مکتب حاج قاسم نشات گرفته از مکتب امام خمینی (ره)، رهنمود‌های رهبر انقلاب اسلامی آیت الله سید علی خامنه‌ای و تجربه دفاع مقدس است.

سیدحسن نصرالله با بیان اینکه حضور حاج قاسم در لبنان در روز‌های نخست جنگ ۳۳ روزه بسیار حیاتی و مهم بود تصریح کرد: حاج قاسم می‌توانست به لبنان نیاید و در تهران بماند و اخبار جنگ را دنبال کند.

یا اینکه به دمشق برود و جنگ را نزدیک‌تر با ما پیگیری کند. در آن روزها، دمشق مورد تجاوز و حمله نیرو‌های رژیم صهیونیستی قرار نگرفته بود، اما حاج قاسم اصرار داشت که به لبنان بیاید.

دبیرکل حزب الله لبنان گفت: در اولین روز حضور حاج قاسم در لبنان، جلسه‌ای را ترتیب دادیم. او در اولین روز‌های شروع جنگ به لبنان رسید. بعد از پایان جلسه، حاج قاسم چند روز در لبنان ماند و به تهران بازگشت تا به رهبر انقلاب اسلامی آیت الله سیدعلی خامنه‌ای گزارش دهد.

این در حالی بود که بازگشت وی در شرایطی خطرناک اتفاق افتاد. بازهم تکرار می‌کنم، او این بار هم می‌توانست در تهران یا دمشق بماند، اما مصر به بازگشت به لبنان بود. او تا آخرین روز جنگ در لبنان ماند.

وی ادامه داد: وقتی حاج قاسم از تهران به لبنان بازگشتند، پیامی را از رهبر انقلاب اسلامی آیت الله سید علی خامنه‌ای برای ما آوردند که با دست‌خط خود ایشان یعنی حاج قاسم نوشته شده بود. مضمون این نامه بدین گونه بود که "این جنگ خیلی سخت و شدید خواهد بود" و در آن زمان، آیت الله سیدعلی خامنه‌ای فرمودند که جنگ ۳۳ روزه رژیم صهیونیستی شبیه جنگ خندق (احزاب) است، جنگی که در آن، مدینه محاصره شده بود و روز‌های سختی به پیامبر، یارانش و مردم شهر مدینه گذشت.

رهبر انقلاب همچنین به آیاتی از قرآن کریم در رابطه با جنگ خندق اشاره کردند که "جان‌ها به گلو رسید و به وعده خدا گمان‌های گوناگون بردید". ایشان همچنین تاکید کردند که ما پیروز این جنگ سخت و سهمگین خواهیم بود.

سید حسن نصرالله عنوان کرد: بسیار خوشحال بودیم که رهبر انقلاب اسلامی با اطمینان از پیروزی ما سخن می‌گفتند، در حالی که تمام دنیا می‌گفتند که چگونه ممکن است حزب‌الله بتواند در برابر آمریکا، اروپا، غرب و دیگر کشور‌های عربی که از رژیم صهیونیستی در این جنگ حمایت می‌کردند، مقاومت کند.

رهبر انقلاب گفتند که ما پیروز این جنگ خواهیم بود و ما می‌بایست استوار و ثابت‌قدم می‌ماندیم و به خدا توکل می‌کردیم. این یک پیش‌بینی بسیار مهم توسط رهبر انقلاب اسلامی آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای بود و از آن مهم‌تر، ایشان گفتند که ما بعد از پیروزی در این جنگ به یک قدرت منطقه‌ای بدل خواهیم شد که هیچ قدرتی در منطقه، یارای مقابله و پیروزی بر ما را نخواهد داشت.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۳۰ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
کاش سردار الان بود و به مسلمانان افغانستان کمک میکردند
ناشناس
۱۶:۰۸ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
خداوند سردار دلهامان را با سید شهدا محشور کند انشاله
ناشناس
۱۵:۳۶ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
و چقدر خبر شهادتت بر ما سخت بود.هنوز دلتنگتیم
ناشناس
۱۵:۳۴ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
من موندم سردار شما کی بودی که جهان بعد شما روی خوش ندید فکر کنم خدا بعد شما خشم خودش رو نشون داده.
یاشار
۱۳:۲۶ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
ب سردار سلام.
ب عشق سردار،هر چه در توان هست باید انجام داد.
ب عشق سردار اعداد زبان میگشایند.
ب عشق سردار....
یاسین
۱۲:۱۰ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
جانم فدای راهش .