سامد برومند فر مدیر کل نظارت بر بهداشت سازمان دامپزشکی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تدابیر سازمان دامپزشکی در ایام محرم اظهار کرد: در مراکز عرضه اکیپ های دامپزشکی قبل از خرید مردم بررسی های لازم را انجام می دهند و پس از تایید سلامت دام اجازه خرید داده می شود.
برومند فر با بیان اینکه ذبح دام در پیاده روها و منازل به هیچ وجه توصیه نمی شود، گفت: توصیه ما به مردم آن است که قربانی کردن دام را در کشتارگاه انجام دهند چرا که ضوابط و شرایط بهداشتی در کشتارگاه وجود دارد و افراد پس از نگهداری ۲۴ ساعته لاشه می توانند گوشت خود را تحویل بگیرند که دیگر نگرانی های احتمالی راجع به بیماری تب کنگو و سایر بیماری های انگلی نباشد.
این مقام مسئول ادامه داد: افراد اصرار دارند که ذبح در خانه یا مکان خاصی انجام شود با اکیپ های دامپزشکی از طریق سامانه ۱۵۱۲ تماس بگیرند تا معاینات بر ذبح و گوشت انجام شود.
مدیرکل نظارت بر بهداشت سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تعداد اکیپ های نظارتی و بازرسی ایام محرم بیان کرد: در ایام محرم ۷۴۳ اکیپ ثابت، ۹۷۸ اکیپ سیار، ۵۳۱ ناظر شرعی، ۱۰۲۴ دامپزشک و ۱۴۵۷ بازرس بهداشت گوشت نظارت دارند.
وی ادامه داد: در روزهای تاسوعا و عاشورا، اکیپ های نظارت بهداشتی دامپزشکی بصورت سیار در سطح شهر حضور دارند و عندالزوم اقدام به بازرسی لاشه قربانی می کنند.
برومندفر با تاکید بر اولویت کشتار دام های قربانی در کشتارگاه بیان کرد: با عنایت به اولویت کشتار دام های قربانی در کشتارگاه شهر و کشتارگاه دام موظفند ضمن جلوگیری از تجمع بی مورد در واحد با رعایت پروتکل های بهداشتی، آمادگی های لازم را به منظور پذیرش دام های قربانی و ذبح آنها از ساعت ۷ تا ۲ بعدازظهر در روزهای تاسوعا و عاشورا انجام دهند و همواره بازرش بهداشتی گوشتی و ناظر شرعی در محل کشتارگاه مستقر باشند.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به تعداد دام های زنده بازرسی شده در ایاممحرم سال گذشته تصریح کرد: سال گذشته ۴۴۸۸۰ گوسفند، ۱۴۵۴۰ بز و بزغاله، ۳۳۹۲ گاو و گوساله، ۲۱ گاومیش و ۳۰۱ شتر مورد بازرسی قرار گرفتند که ۳۶۰۲ لاشه گوسفند، ۳۳۰ لاشه بز و بزغاله، ۲۸۹ لاشه گاو و گوساله، ۱ لاشه گاومیش و ۲۴ لاشه شتر ضبط شدند.
انتهای پیام