مرتضی ادیبزاده معاون میراث فرهنگی استان تهران، در گفتوگو با خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت حفظ حریم چشمه علی به عنوان یک میراث طبیعی اظهار کرد: در زمانی که چشمه علی در محدوده طرح توسعه خط ۶ مترو قرار گرفت، این موضوع با مخالفت میراث فرهنگی روبرو شد. در نهایت با انجام مکاتبات با شرکت راه آهن شهری تهران، مسیر مترو تغییر کرد. همچنین برج طغرل نیز در مسیر یکی از ایستگاههای مترو قرار داشت که آن هم با پیگیریهای این معاونت اصلاح شد.
وی افزود: با کاهش دبی آب چشمه علی، گزارش هیدرولوژی از شرکت مترو خواسته شد که علت افت آب مشخص شود. نتایج بررسیها نشان داد که دستگاه حفار مترو به آبخوان چشمه علی برخورد کرده است. پس از تعمیر دستگاه حفار و عبور از آبخوان بالادست چشمهعلی، مجدداً دبی آب به حالت قبل بازگشت. اخیراً نیز با توجه به افت سطح آب در منطقه چشمه علی درخواست کردیم تا هرگونه عملیات خاکبرداری و حفر تونل در این منطقه با هماهنگی میراث فرهنگی استان تهران صورت پذیرد.
وی گفت: برای حفاظت قانونی بیشتر از چشمه علی، این اثر در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شد. بنا بر مطالعات باستان شناسی محدوده چشمه علی شاهد بیش از ۷۰۰۰ سال سکونت بوده است.
واکنش معاونت میراث فرهنگی استان تهران به نشست زمین در محدوده چشمه علی در شهرری
مرتضی ادیبزاده معاون میراث فرهنگی استان تهران در واکنش به فرو نشست زمین در اطراف محدوده چشمه علی که چند روز پیش رخ داد، بیان کرد: علت این فرونشست باید مورد بررسی قرار گیرد. ممکن است دخالت مستقیم و یا غیرمستقیم انسانی منجر به این موضوع شده باشد. در این راستا، علت فرو نشست باید توسط کارشناسان متخصص مورد بررسی قرار گیرد. چنانچه عملیات حفاری مترو منجر به این موضوع شده باشد، این شرکت باید پاسخگو باشد.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/