سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز به کار مرکز پایش زیست محیطی لرستان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان گفت: مرکز پایش زیست محیطی این استان با هدف پایش مستمر منابع زیستی، ایجاد بانک اطلاعات کیفی این منابع و تطبیق واحد‌های صنعتی و تولیدی با استاندارد در خصوص رفع آلایندگی ایجاد شده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد، مهرداد فتحی بیرانوند،مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان اظهار کرد: پایش مستمر واحد‌های صنعتی و تولیدی و خدماتی و تطبیق با استاندارد و اقدام قانونی برای رفع آلودگی و شناسایی منابع آلاینده و اقدام قانونی در خصوص رفع آلایندگی از دیگر اهداف ایجاد مرکز پایش زیست محیطی استان لرستان است.

وی افزود: احداث ساختمان آزمایشگاه و مرکز پایش محیط زیست با زیربنای هزار و ۴۵۰ متر مربع در سه طبقه سال ۹۱ شروع شده بود که پس از وقفه نسبتا طولانی، در سال ۹۶ دوباره فعال و ۱۵۰ میلیارد ریال بابت تکمیل آن هزینه شده است.

وی در خصوص برنامه‌های آتی مرتبط با این پروژه گفت: استقرار آزمایشگاه‌های پنج گانه به صورت مستقل و مجزا در قسمت‌های آب، خاک، هوا و صوت، دستگاهی و میکروبی را نیز در برنامه خود داریم.

فتحی همچنین راه اندازی قسمت‌های پشتیبانی همچون انبار مواد، انبار وسایل، دوش اضطراری و ... که لازمه یک آزمایشگاه و مرکز پایش در حد استاندارد است را از دیگر برنامه‌ها برشمرد و استقرار یک ایستگاه پایش برخط آلودگی هوا و مرکز اصلی پایش الودگی هوای استان از دیگر برنامه‌ها عنوان کرد.

وی ادامه داد: با توجه به وسعت بنا امکان افزایش تعداد پرسنل و امکان ایجاد محیطی استاندارد و مطلوب جهت فعالیت‌های زیست محیطی مرتبط هموار می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان بر ضرورت اجرای پروژه و اهمیت پایش محیط زیست اشاره کرد و گفت: در بند ۵ سیاست‌های زیست محیطی ابلاغی مقام معظم موضوع «پایش مستمر منابع و عوامل آلاینده هوا، آب، خاک، آلودگی‌های صوتی، امواج و اشعه‌های مخرب و تغییرات نامساعد اقلیم و الزام به رعایت استاندارد‌های زیست محیطی» مطرح شده است که به خوبی بیانگر اهمیت موضوع پایش‌های زیست محیطی است.

فتحی بیرانوند همچنین در خصوص ضرورت پایش آلودگی‌های محیط زیست عنوان کرد: امروزه موفقیت و اثر بخشی هرگونه برنامه مدیریتی در حفاظت و صیانت از محیط زیست و منابع طبیعی در گرو پایش بهینه و مناسب کمی و کیفی است، از آن جا که آنالیز اطلاعات پایش، مبنای مدل سازی و پیش بینی و اطلاع رسانی به جامعه و اولیای امور و تصمیم گیران رده‌های بالای مدیریتی کشور واقع می‌شوند؛ از این رو پایش، نقش و اهمیت زیادی در امر مدیریت آلودگی و حفظ کیفیت محیط ایفا می‌کند.

وی افزود: به بیان ساده‌تر زمانی می‌توان مدیریت مطلوب و تصمیم گیری بجا و بهنگام در حوزه آلودگی‌های زیست محیطی اعمال کرد که داده‌های پایش اعم از پایش منابع محیطی (آب، خاک، هوا) و پایش منابع نشر آلاینده (صنایع و خدمات) به لحاظ صحت و دقت از اعتبار کافی و قابل قبول برخوردار باشد.

وی ادامه داد: در سند چشم انداز ایران ۱۴۰۴ برخورداری از سلامت فردی و سلامت جامعه و محیط، همراه با بهره مندی از محیط زیست سالم از جمله اصول مهم است و پایش آلودگی‌های محیط زیست از ابزار‌های صحت و سقم آن محسوب می‌شود. مدیریت، پایش وکنترل آلاینده‌ها از راهبرد‌های کلان زیست محیطی است، بر همین اساس و در جهت ارتقای پایش‌های زیست محیطی علاوه بر قوانین موضوعه، در قوانین برنامه‌ای کشور بویژه در قانون برنامه چهارم توسعه و سپس قانون برنامه پنجم، به مقوله پایش آلودگی‌های محیط زیست توجه شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: مدیریت و برنامه ریزی برای رفع و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی بدون اتکاء بر اندازه گیری‌های درست و قابل اطمینان ممکن نیست. پایش آلودگی فرآیندی است مشتمل بر بازدید میدانی و حضور فرد پایشگر در عرصه مورد پایش، مکان یابی محل نمونه برداری، نمونه برداری، آماده سازی نمونه، انتقال نمونه به آزمایشگاه، آنالیز، پردازش و تحلیل. در اندازه گیری آلودگی‌های زیست محیطی صحت و دقت اندازه گیری‌ها بسیار مهم است. از آنجایی که ابزار اندازه گیری و پایش در زمره ابزار دقیق بوده و صحت و دقت آن‌ها ارتباط مستقیم با صحت و دقت نتایج اندازه گیری دارد؛ بنابراین نوع، شرایط و وضعیت تجهیزات و دستگاه‌های مورد استفاده در آنالیز آلاینده‌ها بسیار حائز اهمیت است و روش‌های متعددی جهت کنترل صحت (Accuracy) و دقت (Precision) نتایج آزمایشات انجام می‌پذیرد.

از دیگر موارد اشاره شده توسط فتحی بیرانوند می‌توان به انجام پایش‌های ادواری، آنالیز‌های خاص و آزمون‌های مقایسه‌ای و مطابقتی جهت نظارت بر عملکرد آزمایشگاه‌های معتمد اشاره کرد، همچنین بهبود استفاده از امکانات و تجهیزات روز، ایجاد بستر لازم جهت انجام پژوهش‌های بنیادی و کاربردی، خرید و تجهیز دستگاه‌های جدید متناسب با استاندارد‌ها و ضوابط جدید، ارائه نتایج آزمایشات در کمترین بازه زمانی از دیگر برنامه تدوین شده برای این مرکز است.

وی ضمن تشکر ویژه از همه عوامل که پابه پای پروژه و سایر پروژه‌های محیط زیست خاطر نشان کرد و گفت: توانمندی‌های این مجتمع آزمایشگاهی در راستای اندازه گیری آلاینده‌های محیط زیست (آلودگی‌های آب، خاک، هوا، صدا و ...) که عبارتند از تجهیزات برای سنجش پارامتر‌های فیزیک و شیمیایی DO ,TDS ,TSS ,PH ,BOD , COD، دستگاه‌های سنجش فلزات سنگین مانند جذب اتمی و ICP، دستگاه‌های سنجش هیدروکربن‌های نفتی و سموم مانند GC ,GC/MS ,HPLC، دستگاه‌های سنجش گاز‌ها و ذرات خروجی از دودکش صنایع، دستگاه‌های سنجش گاز‌ها و ذرات محیطی، دستگاه‌های سنجش پارامتر‌های فیزیک و شیمیایی خاک، دستگاه‌های سنجش پارامتر‌های بیولوژیکی و دستگاه‌های سنجش صدا و امواج می‌تواند گام مهمی در راستای نظارت و بهبود کیفیت زیست محیطی استان داشته باشد.

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.