به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع بیماری کرونا در دنیا مردم را با مشکلات متعددی روبرو کرده و علاوه بر آن که جان بسیاری از افراد را تا کنون گرفته است، تعداد بی شماری را هم نیازمند دریافت حمایتهای مختلف روحی و روانی کرده است.
تقریبا میتوان گفت که همه افراد بنا به شرایط و محدودیتهایی که بیماری کرونا برای آنها ایجاد کرده است، به لحاظ روحی با حساسیت بیشتری نسبت به وضعیت قبل از اپیدمی جانکاه این بیماری به زندگی خود ادامه میدهند.
از دست دادن عزیزان و نگرانی ابتلا به بیماری و یا فوت سایر افرادی که به نوعی با آنها در ارتباط هستند و آنها را میشناسند، خود نوعی نگرانی و استرس برای مردم به وجود آورده است و بشر امروز نمیتواند بدون مراجعه به روانشناس و استفاده نکردن از مشاوره متخصص از این مرحله سخت و نفس زندگی عبور کند.
اهمیت خود مراقبتی در شرایط فعلی!
بهناز عطاری روانشناس و مشاور خانواده معتقد است: اهمیت خود مراقبتی در شرایط فعلی باید توسط مردم درک شده و جدی گرفته شود و روند زندگی افراد مختلف در شرایط فعلی بیشتر از قبل، به حفظ و تقویت روحیه بستگی دارد.
وی تصریح کرد: افراد در جامعه امروز نیازمند فراگیری مهارتهای مهم خود مراقبتی هستند و پس از آن اصول دیگر مراقبتی همچون مراقبت از سالمندان، کودکان و افراد آسیب پذیر هم دارای اولویت است.
این روانشناس خاطرنشان کرد: برای بسیاری از افراد مفهوم "خود مراقبتی" ناآشنا و غریبه است و اغلب آن را با " خودخواهی" و "خودپرستی" اشتباه میگیرند و این در حالی است که تفکیک این موارد بسیار ساده و اسان است.
عطاری اضافه کرد: در خود مراقبتی فرد پس از فراهم کردن شرایط مساعد برای حفظ سلامت جسم و روح خود سعی در کمک به بقیه افراد حاضر در کنارش و حتی افراد غریبهتر دارد و در واقع رعایت تقدم مراقبت از خود برای دارا بودن شرایطی است که فرد بتواند با اطمینان خاطر کامل به دیگر عزیزان و دوستان خود در امر حفظ سلامت کمک کند.
وی تاکید کرد: استفاده از رژیم غذایی مناسب و مقوی، داشتن خواب به موقع و کافی، انجام مستمر ورزش و حرکات ورزشی در طول روز، بهرهمندی از نکات و توصیههای مهمی که روانشناس به فرد گوشزد میکند و عواملی از این دست میتواند ضامن انجام خود مراقبتی به شکل مطلوب و منطقی باشد.
"آرامش" محصول دنبال کردن کارهای مورد علاقه!
این روانشناس تاکید کرد: استفاده از موادغذایی متناسب با شرایط افراد نیز نقش مهمی در روند بهبود افراد دارد و اهمیت به داشتن تغذیهای مناسب و سالم، در حفظ ثبات روحی و روانی افراد و تقویت روحیه فرد بیمار نیز نقش قابل تأملی را ایفا میکند.
وی همچنین یادآور شد: در صورت گرفتار شدن افراد به بیماری کرونا بهتر است تمام نکات و دستورالعملهای پزشک معالج را جدی بگیریم و در کنار آن از ضرورت حفظ آرامش و اهمیت به روح و روان خود نیز غافل نشده و کارهای مورد علاقه خود را تا جایی که در درمان ما وقفه ایجاد نمیکند را دنبال کنیم.
عطاری همچنین تصریح کرد: در حال حاضر تاکید پزشکان متخصص بر موضوع عدم خروج از خانه جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا است و فراموش نکنید که خواندن کتاب، کشیدن نقاشی، انجام کارهای هنری مثل گلدوزی و خیاطی، شنیدن موسیقی، انجام کارهایی که میتوان در منزل و با کمترین دردسر آنها را دنبال کرد و داشتن استراحت کافی در کنار انجام امور مورد علاقه از راهکارهای گذر از روزهای سختی است که یا خودتان و یا فردی از نزدیکان شما به کرونا مبتلا شدهاند.
وی اظهار کرد: رضایت فرد بیمار از وضعیت درمانی و نحوه مراقبت پزشک و پرستار از وی نقش مهمی در تسریع بهبود و کاهش علائم بیماریاش دارد و نزدیکان شخص گرفتار بیماری باید این موارد را رعایت کنند.
ضرورت پرهیز از دنبال کردن اخبار!
این روانشناس خاطرنشان کرد: بهترین راه برای حفظ آرامش در دوران شیوع کرونا برای افرادی که ضرورتی برای خروج از خانه ندارند، در خانه ماندن و رسیدگی به کارهای عقب افتاده و همانطور که گفته شد کارهای مورد علاقه است و با این اقدام در گام نخست اول خود و سپس دیگران را از دلهره، ترس و استرس دور نگه میداریم.
عطاری اضافه کرد: پرهیز از دنبال کردن اخبار و اطلاعیههای پر هشدار جز افزوده شدن استرس و اضطراب برای افراد فایده دیگری ندارد و دانستن اخبار به اندازهای که از محدودیتهای ترددی اطلاع داشته باشیم برای افراد کفایت میکند.
وی تاکید کرد: رعایت نکات و دستورالعملهای بهداشتی تعیین شده و پرهیز از دنبال کردن اخبار مرگ و میر بیماری کرونا دو اقدام بی هزینه و سادهای است که تا حدودی به حفظ آرامش افراد در شرایط فعلی شیوع بیماری کرونا یاریگر افراد مختلف است.
منبع: خبرگزاری دانشجو
انتهای پیام/