سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر‌عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌ رضوی:

۶۶ درصد مخزن ذخیره سد دوستی خالی از آب است

مدیر‌عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی گفت: هم‌اکنون ۳۴ درصد از مخزن ذخیره سد دوستی آب دارد و ۶۶ درصد آن خالی از آب است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، خراسان‌ رضوی دارای ۳۲ سد در حال بهره‌برداری در شهرستان‌های تربت‌حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربت‌جام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان است که با توجه به کاهش بارندگی در سال آبی جاری، ذخایر آبی آن‌ها افت چشمگیری داشته است. مسئله افت چشمگیر میزان ذخیره سد‌ها در خراسان رضوی امری بسیار خطیر است و باید جدی گرفته شود، زیرا از این ناحیه ممکن است ضرر و زیان‌های بسیاری به استان وارد شود.

محمد علایی مدیر‌عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌ رضوی در این زمینه گفت: هم اکنون میزان ذخایر آبی سد‌های خراسان رضوی در استان بیش از ۱۰۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته و فقط ۳۵ درصد از مخازن سد‌های خراسان رضوی آب دارند که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۷۲ درصد بود.

او افزود: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون ۹۳ میلیون متر مکعب آب به سد‌های خراسان رضوی وارد شده و اکنون حجم کلی آب ذخیره شده در سد‌های استان ۵۵۱ میلیون متر مکعب است که این میزان در سال گذشته هزار و ۵۷۲ میلیون متر مکعب بوده است.

مدیر‌عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌ رضوی ادامه داد: مجموع حجم ذخیره آب سد‌های بزرگ و در حال بهره‌برداری خراسان‌رضوی یک میلیارد و ۵۱۲ میلیون متر مکعب است که یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون متر مکعب از این حجم مربوط به سد دوستی مشترک بین ایران و جمهوری ترکمنستان است.


بیشتر بخوانید


علایی بیان کرد: هم‌اینک ۳۴ درصد از ذخیره سد دوستی آب دارد و ۶۶ درصد آن خالی از آب است و این درحالی است که میزان ذخیره آب سد دوستی در مدت مشابه سال گذشته ۶۶ درصد بوده است.

او تصریح کرد: در حوضه آبریز هرات نیز که بیش از ۹۵ درصد آب سد دوستی را تامین می‌کند، خشکسالی شدیدی داریم و کمترین میزان آورده هریرود در ۸۵ سال گذشته مربوط به سال آبی ۷۹-۷۸ با ۱۶ میلیون مترمکعب آورده برای سد دوستی بود که این میزان از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون به کمتر پنج میلیون متر مکعب رسیده است. این در حالی است که آورده هریرود برای کشور در گذشته‌ها به چهار میلیارد متر مکعب نیز رسیده بود.

سیدابراهیم علوی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی نیز در زمینه وضعیت آبی شهر‌ها و روستا‌های خراسان رضوی گفت: این استان در شرایط سر به سر و ناپایدار تامین آب قرار دارد و تابستان امسال هزار روستای بالای ۲۰ خانواری و ۳۰ شهر استان با تنش آبی مواجه هستند.

او افزود: شرایط تامین آب سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن در نقاط شهری و روستایی استان با توجه به کاهش بارش‌ها در سال آبی جاری و افزایش دما به میزان ۶ درجه در مقایسه با سال قبل، بسیار سخت شده و این در حالی است که پیش بینی می‌شود گرمای هوا تشدید شود. ۴۵۰ پروژه برای گذر از تنش آبی امسال در خراسان رضوی تعریف شده که در حال اجراست و ۶ هزار و ۳۱۹ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پروژه‌های تنش آبی استان نیاز است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی ادامه داد: حفر و تجهیز چاه، اجرای خطوط انتقال و شبکه توزیع و مخازن ذخیره برای تعدیل مشکلات ناشی از خشکسالی از جمله این پروژه‌هاست که با اجرای آن، هزار و ۲۳۶ لیتر بر ثانیه به توان تولید آب شهر‌ها و ۳۳۳ لیتر هم به ظرفیت آب شرب روستا‌های استان افزوده خواهد شد. میزان برخورداری این شرکت برای تامین اضطراری روستا‌های زیر پوشش، ۳۰ دستگاه ژنراتور دیزل است که این تعداد ناکافی است.

انتهای پیام//ف.ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.