سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شدند، می‌توانند واکسن کرونا بزنند؟

اگر بیمار علامت‌دار باشد تزریق نوبت دوم واکسن تا زمان بهبود علائم باید به تعویق بیفتد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با سرعت گرفتن واکسیناسیون علیه کرونا در کشورمان و اضافه شدن گروه‌های سنی و شغلی جدید به فرآیند تزریق واکسن، سوالات متعددی از قبیل اینکه آیا کسی که قبلا دچار بیماری کووید-۱۹ شده، می‌تواند واکسن کووید-۱۹ را دریافت کند؟، آیا کسی که بعد از دریافت نوبت اول واکسن دچار بیماری کووید-۱۹ شود می‌تواند واکسن نوبت دوم را دریافت کند؟  برای افراد در زمینه تزریق واکسن ایجاد شده است که کانال تلگرامی سازمان نظام پزشکی، به این سوالات اینگونه پاسخ داده شده است.

در خصوص پاسخ به این سوال که آیا کسی که قبلا دچار بیماری کووید-۱۹ شده است می‌تواند واکسن کووید-۱۹ را دریافت کند باید گفت: در صورتی که بیماری خفیف بوده و بیمار نیاز به بستری پیدا نکرده باشد و از قرنطینه خارج شده باشد و علائم بیماری تب، سرفه، تنگی نفس، علائم گوارشی و... به طور کامل بهبود پیدا کرده باشد، حداقل ۱۰ روز از زمان تشخیص بیماری کووید-۱۹ تزریق واکسن کووید-۱۹ ممنوعیت ندارد.در عین حال در صورتی که بیماری شدید بوده و بیمار در بیمارستان بستری شده باشد، در مورد زمان تزریق واکسن بهتر است با پزشک معالج مشورت شود. با توجه به اینکه بیماران با سابقه بیماری کووید-۱۹ آنتی بادی‌های خنثی کننده ویروس را تا چند ماه در بدن خود دارند، تزریق واکسن کووید-۱۹ در این بیماران می‌تواند تا شش ماه به تعویق بیفتد.

همچنین افرادی که سابقه مواجهه پرخطر با فرد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ را داشته باشند، ابتدا باید تست PCR انجام شود. در صورت مثبت بودن تست PCR نباید واکسن تزریق شود. در صورتی که تست PCR منفی باشد بیمار برای مدت ۱۴-۷ روز باید از نظر بروز علائم کووید-۱۹ پایش شود. در مواردی که علائم بعد از این مدت بروز نکند واکسیناسیون می‌تواند انجام شود.

آیا کسی که بعد از دریافت نوبت اول واکسن دچار بیماری کووید-۱۹ شود، می‌تواند واکسن نوبت دوم را دریافت کند؟

لازم به ذکر است تزریق واکسن کووید-۱۹ به هیچ عنوان باعث بروز بیماری کووید-۱۹ در افراد نمی‌شود. با توجه به اینکه ایمنی زایی واکسن‌ها چند هفته بعد از تزریق نوبت اول آغاز می‌شود ممکن است فرد در روز‌های اولیه بعد از تزریق نوبت اول به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شود.در صورتی که بیمار بعد از تزریق واکسن نوبت اول، دچار بیماری کووید-۱۹ شود می‌تواند نوبت دوم واکسن را در صورت بهبود علائم و خارج شدن از قرنطینه دریافت کند. اگر بیمار علامتدار باشد تزریق نوبت دوم واکسن تا زمان بهبود علائم باید به تعویق بیفتد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۶:۱۸ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰
من نه واکسن داخلیشو میخوام نه خارجیشو
محمد
۱۸:۲۱ ۱۸ مرداد ۱۴۰۰
منم همینطور
ناشناس
۰۹:۱۱ ۱۶ مرداد ۱۴۰۰
چرا این دانشمندا بجای واکسن روی دارو و درمان تحقیق نمیکنن؟!
ناشناس
۱۷:۳۸ ۱۵ مرداد ۱۴۰۰
ننگ بر مافیای وزارت بهداشت
ناشناس
۱۷:۳۸ ۱۵ مرداد ۱۴۰۰
عجیب نیست دولتی که در هبچ زمینه ای هیچ کاری نکرده، تا آخرین نفس بدنبال واکسن زدن به مردمه!؟
ناشناس
۱۷:۳۴ ۱۵ مرداد ۱۴۰۰
با سلام من حدود ۳ماه پیش به بیماری کرونا مبتلا شدم بعد از گذشت ۳ماه میتونم واکسن بزنم؟
ناشناس
۰۸:۴۵ ۲۰ مرداد ۱۴۰۰
بهتره نزنی.