به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سید عباس حسینی مدیرعامل سیمان تهران اصلیترین دلیل افزایش قیمت سیمان را قطعی برق کارخانجات دانست و گفت: بررسی فعالیت هشت ماه گذشته این صنعت نشان میدهد که تولید فقط در چهار ماه انجام شده است.
او گفت: طی دو ماه آخر فصل زمستان، صنایع به دلیل کمبود تقاضا غیرفعال بوده و فروردینماه نیز به علت تعطیلیهای عید نوروز این صنایع تولید چندانی نداشتند. در واقع، تولید سیمان از اردیبهشت آغاز شد، اما هنوز زمان زیادی از تولید نگذشته بود که این بار با تصمیم دولت تولید سیمان متوقف شد. از ابتدای تیرماه، مقرر شد نیمی از برق مورد نیاز صنایع تأمین شود. به عبارت دقیقتر در طول روز ۳۰ درصد و در شب صد درصد برق صنایع تأمین شود. این تصمیم، عملاً منجر به توقف تولید شد؛ چراکه کارخانجات برای تولید به برق مستمر نیاز دارند.
او با بیان اینکه سه ماه و نیم است که تولید انجام نشده است، عنوان کرد: هرچند ظرفیت تولید سیمان کشور بیش از مصرف است، اما به دلیل توقف تولید، عرضه از تقاضا بهشدت عقب مانده است.
حسینی اذعان کرد: با وجود اینکه کمبود تولید اتفاق افتاده، اما هنوز کارخانجات با قیمتهای مشخص سیمان را معامله میکنند. در واقع، قیمتهای کنونی و بالاى بازار، نرخهایی است که از سوی دلالان تعیین و تحمیل میشود.
بیشتر بخوانید
مدیرعامل سیمان تهران در پاسخ به این سوال که فاصله قیمتهای داخلی و جهانی سیمان چقدر است؟ توضیح داد: اینکه نرخها با توجه به فشار دولت طی سالهای گذشته بر عدم افزایش، چقدر منطقی است و اینکه افزایش قیمت در یک بازار آزاد چقدر میتواند قابل دفاع باشد خود بحث مفصلی است که میتوان در یک فرصتی جداگانه به آن پرداخت، اما امروز برای حل گره ایجاد شده و برای برطرف کردن بحران حال حاضر، سریعترین اقدام، تأمین برق کارخانجات و اهتمام برای تأمین نیاز بازار است.
حسینی اظهار کرد: در توضیحی ساده، باید یادآور شد، جهشهای قیمت کنونی نه به بورس کالا مربوط میشود و نه به تولیدکنندگان این حوزه ارتباطی دارد. بلکه به دنبال تصمیمات نادرست در دولت، کمبود تولید اتفاق است و عدهای دلال نیز از فضای به وجود آمده به نفع خود سوءاستفاده کردند و جهش قیمتها را دامن زدند.
او تصریح کرد: وقتی دولت تصمیمی میگیرد باید به پیامدهای آن تصمیم نیز بیندیشد. قیمتهای امروز در بازار سیمان نتیجه کمبود سیمان و کمبودها نتیجه تصمیم دولت درباره قطع برق کارخانجات است، اما رانتخواران که از شفاف شدن بازار و پایان انحصار خریدهاى بزرگ مىترسند علیه بورس در حال جوسازى هستند.
انتهای پیام/