سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

داستان زندانی ترسناک در مراکش که انتهای آن ناپیداست + فیلم و تصاویر

زندانی زیرزمینی در مراکش وجود دارد که انتهای نامعلوم آن سبب شده تا کنون هیچ کس نتواند از آن فرار کند.

به گزارش  گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه العین امارات، در میان قرون هفدهم و هجدهم میلادی و در عهد سلطان اسماعیل بن شریف، پادشاه وقت مراکش، زندانی بنا شد که داستان‌ها و ابهامات ترسناک فراوانی در حواشی آن وجود دارد؛ زندانی که گفته می‌شود به دلیل گستردگی و انتهای نامعلوم آن تا کنون کسی نتوانسته از آن فرار کند.

اما این زندان که اکنون به یک اثر تاریخی بدل شده است، در شهر «مکناس» مراکش قرار دارد. این زندان تاریخی شبکه‌ای از زیرزمین‌ها و راهروهاست که به شکل مستطیلی طرح ریزی شده است.

در گوشه‌ای از این زندان، دری را می‌توان دید که در تاریکی تکان می‌خورد. هر چه به سوی آن نزدیک می‌شوید، تاریکی و ترس بیشتر می‌شود؛ آری اینجا زندان «قارا» در شهر مکناس مراکش است.

تصویری بیرونی از زندان قارا در مراکش و سوراخ هایی که برای ورود نور به داخل حفر شده است

این طاق‌هایی که می‌بینید، شما را به هزارتوی پیچیده تری می‌رساند که به نظر می‌رسد، آن را انتهایی نیست. شما در تاریکی احساس می‌کنید، بین این راهرو‌ها سرگردان هستید و دوباره به نقطه بازگشت اولیه می‌رسید؛ زندانی که گفته می‌شود تاکنون صد‌ها نفر را در خود بلعیده است.

آری این مکانی که بیش از صد سال پیش از آن استفاده می‌شد، امروزه دیگر زندان نیست و خالی از زندانی و زندانبان است؛ اما راز‌های نگفته فراوانی در بین ستون‌های آن نهفته است؛ راز‌هایی که ترس و وحشت این مکان قدیمی را دوچندان می‌کند.

ساکنان شهر مکناس مراکش می‌گویند زمان بنای این زندان به دوران «سلطان مولی اسماعیل» (اسماعیل بن شریف) فرمانروای مراکش در سه قرن پیش می‌رسد. این مکان به محل نگهداری افرادی که از قانون تخطی کرده بودند و یا با فرمانروایی پادشاه در آن زمان مخالفت کرده بودند، بدل شده بود.

هیچ برآورد دقیقی از مساحت این زندان تاریخی وجود ندارد؛ همچنانکه در اسناد تاریخی، دست نوشته‌هایی که طرح آن را مستند کرده باشد، پیدا نمی‌شود. اگرچه همگان ورودی این زندان را می‌دانند، اما شایعات فراوانی در میان مردم این شهر وجود دارد که خروجی آن در جایی خارج از شهر است.

طبق آنچه در داستان‌ها و روایت‌های باقیمانده از آن دوران آمده، چنین نقل شده است که پادشاهی که این زندان را در نزدیکی کاخ خود ساخت، زندانیان را در میان دالان‌های آن قرار می‌داد و آن‌ها به دنبال یک خروجی از آن می‌گشتند. در صورتی که آن‌ها می‌توانستند یک راه خروج از آن پیدا کنند، «آزادی» پاداش آن‌ها بود؛ اما کسی به یاد نمی‌آورد که هیچ زندانی توانسته باشد از آنجا فرار کند.

حتی نقل شده است گروهی از پژوهشگرانی که بعد‌ها برای پژوهش وارد این زندان شدند، «نفرین قارا» آن‌ها را دچار بلا کرد. در دهه نود میلادی گروهی از کاشفان فرانسوی برای پژوهش به داخل این زندان منحصر به فرد آمدند؛ اما ورود آن‌ها به این زندان، ورودی بدون بازگشت بود؛ چرا که ارتباط آن‌ها قطع شد و دیگر اثری از آن‌ها پیدا نشد.

پس از این حادثه هولناک که برای کاشفات فرانسوی به وجود آمد، مقامات مراکش بر آن شدند تا حصاری را داخل این زندان درست کنند تا میزان مجاز برای بازدید کنندگان را مشخص کرده تا بازدید کنندگان در آن گم نشوند.

در این زندان همانطور که بیان شد، دالان‌هایی بی انتها قرار دارد که درصورتی نیز که زندانی می‌توانست از دست نگهبانان فرار کند، در این دالان‌های بی انتها گم می‌شد. گفته می‌شود «سلطان المولی اساعیل» پادشاه آن زمان مراکش تنها یک خروجی برای این زندان در مکانی نامشخص قرار داده بود؛ خروجی که هنوز کسی آن را کشف نکرده است.

ورودی زندان قارا

در سایه نبود داده‌هایی دقیق از میزان زندانیانی که در این زندان مخوف در آن زمان نگهداری می‌شدند، تخمین زده شده است که بیش از ۴۰ هزار زندانی می‌توانستند در این مکان نگهداری شوند. وزارت فرهنگ مراکش می‌گوید این زندان به شکل شبه مستطیل به سه قسمت بزرگ تقسیم می‌شود، و هرکدام از این قسمت‌ها دارای طاق‌ها و تکیه گاه‌های بزرگ هستند. البته این طرح تخمینی که وزارت فرهنگ مراکش از آن صحبت می‌کند، کیلومتر‌ها زیر زمین ادامه دارد؛ هر چند بنا بر برخی نقل قولها، مساحت این زندان به میزان تمامی شهر مکناس قدیم در زیر زمین بوده است.

چرا این زندان قارا نام گرفته؟

اما همانطوری که خود این زندان ترسناک، ابهامات فراوانی دارد، علت نامگذاری آن نیز دقیق مشخص نیست. برخی می‌گویند این زندان به این دلیل «قارا» نام دارد که فردی در آن زمان زندانبان آن بوده که «بی مو» بوده و در واقع قارا از کلمه «اقرع» (یعنی فرد بیمو) گرفته شده است.

اما برخی نقل قول‌های دیگر درباره نامگذاری این زندان چنین می‌گوید که نامگذاری این زندان، به نام مهندسی پرتغالی بر می‌گردد که این زندان را طراحی کرد. بنابر این نقل قول تاریخی، این مهندس پرتغالی که در آن دوران زندانی بود، از سلطان آن زمان مراکش وعده آن را گرفت که در صورتی که زندانی بسیار بزرگ برای شهر طراحی کند، از سوی پادشاه آزاد شود.

گفتنی است سلطان مولای اسماعیل در بین سال‌های ۱۶۷۲ تا ۱۷۲۷ میلادی حکومت می‌کرد.‌این پادشاه مراکش، شهر مکناس را پایتخت حکومت خود قرار داده بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۵۵ ۱۶ مرداد ۱۴۰۰
میتواند جادبه توریستی جالبی باشد با اینهمه دروغ و تبلیغات در مورد آن !!
قارایی
۱۳:۴۸ ۱۵ مرداد ۱۴۰۰
چه اراجیفی! بی انتها! نفرین زندان! این سایت شده مرکز پخش خبر نما و شایعه پراکنی
محمد
۱۲:۱۰ ۱۵ مرداد ۱۴۰۰
البته این گزارشی که آورده اید درست است ولی در زمان شاه حسن دوم که یکی از دیکتاتورترین و وابسته ترین حاکمان دورام معاصر بود و امام خمینی با تحقیر کردن او و شاهان دیگر حامی صدام و طرفدار امریکا و اسرائیل می فرمود : دشمن ملت ما کسانی همچون حسنی حسن ( مراکشی ) و حسین ( اردنی ) هستند ؛ رندانی در منطقه ای به نام « تازمامارت » درست کردند که فقط به عدد انگشتان یک دست از آن بیرون آمدند و زمانی که خارج شدند از حیوانات جنگلی هم زشت تر و ژولیده تر بودند طوری که خانواده آنان نیز از آنان می ترسیدند؛ یکی از آنان « احمد المرزوقی » بود که حدود یازده جلسه با شبکه الجزیره گفتگو کرد و از سخنان او مو بر اندام انسان سیخ می شد. اگر در عرایض بنده شک دارید به اینترنت در فضای عربی مراجعه فرمایید و کلمه تازمامارت را جستجو کنید.
ناشناس
۰۲:۲۴ ۱۵ مرداد ۱۴۰۰
هنوز 22بهمن نشده شعار مرگ بر شاه میدی نکنه الان بیدار شدی صبح بخیر
ناشناس
۲۲:۲۶ ۱۶ مرداد ۱۴۰۰
شب بخیر
یک مغز نیمه تعطیل
۱۴:۴۷ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
این مهندس پرتغالی عمرش کفاف داد این زندون به این بزرگی را تموم کنه و آزاد بشه ؟
رضا
۱۴:۲۲ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
زندان ساواک از همه بدتر ترسناک تره لعنت و مرگ بر شاه
حسین
۱۴:۲۱ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
مرگ بر شاه و آمریکا
ناشناس۹
۱۴:۲۰ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
Yjcشما بیشتر خبر نگار شایعه پراکنی و دروغ هستید تا حقایق با این تیترهای مسخره و خبرهای بیمعنی تون اینجور که شما میگید یعنی با این همه دستگاه اسکن و تجهیزات پیشرفته هر که بره اون داخل گم میشه لااقل با استفاده از نور و رنگ میشه علامت گزاری ومسیر یابی کرد
ناشناس
۱۴:۳۰ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
برادر ناشناس خبر رو کاشکی درست میخوندی

زده برخی میگن کل زیر شهر قدیم مکناس رو حفاری کرده و زندان زیرزمینی درست کرده. شما الان تو یک ایستگاه مترو میری اگه نور نباشه، تابلو نباشه گم میشی اگه اونوقت کل شهر رو تونل تونل تو در تو بکنن، شما سالمش ازش درمیای بیرون؟؟؟؟

الان تو خود تونل های خودرو و یا مترو هم گاها آنتن دهی موبایل از بین میره / قطعا این راهکارهای چند دقیقه شما به ذهن مسئولان مراکشی هم رسیده، اما به دلایل کارامد نبودن مجبور شدن بخش بازدید از این زندان رو حصارکشی و محدود کنن/ وگرنه هربار که 100 نفر میرفتند داخل بیست نفر برمیگشتن بیرون!!
ناشناس
۱۳:۰۷ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
چقد تمیزه حالا اگر ایران بود کلی زباله بعدشم رودیوارش یه قلب میکشیدن یه تیر وسط قلب .اینا که واسه تحقیق رفته بودن وبرنگشتن مگه ردیاب نداشتن چطور این همه ادم میره وبرمیگرده
اسی دادشی
۱۲:۳۵ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
سلام علیکم
تاریخ برای ما عبرت است که خوبی ها و بدیها ، اسم و یاد ما را زنده می کند اما به مقیاس همان خوبی و بدی
چه خوب انسان رفتار و کردار و پندار نیک بکارد.
ومن یعمل مثقال ذره خیرا یره
رضا
۱۲:۱۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
زندان قارا توسط عثمانی ها درست شده و به معنی سیاه میباشد
زمانی که حکومت عثمانی بر شمال آفریقا سیطره داشت
قارا هم به خاطر تاریک و سیاه بودن زندان نامگذاری شده
ناشناس
۱۱:۴۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
همچین بزرگ کردید ، وقتی تاریک باشه همینه ، چند تا اکیپ میخواهد یکی لامپ بکشه و رنگ بزنه و شماره بگذارد و یکی همین مسیر که طرف رفته تدارکات بیاره ، بی انتها ؟!، هر چی باشه حله اگر پول میداداند تا الان راه هاشون پیدا شده بود ، زندان زیر زمینی برای همینه که آدم بکشند مثل داعش، فقط اون سلطان که اینهمه زندان مخوف درست میکرده الان کجاست ؟ مرده و لعن ونفرین بر گردنش
مهدی
۱۱:۳۷ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
ری برزلین ( بازیگر فیلم نقسه فرار ) رو بیارید اینجا. جوری فرار می کنه که انگشت به دهان بمونید.
ناشناس
۱۱:۰۰ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
آدم یاد زندانای هارون الرشید میافته که اماما رو تو اون ظلمات مینداختن
منصور
۱۰:۵۸ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
جدیدی ها که بقدرت میرسن زندان نو میسازن و زندان قدیمی را موزه میکنن و میگن // ما خوبیم قبلی ها بد بودن