سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از مرز رسمی پرویزخان با قدمت تاریخی تا برداشت «کتان» هرسین

فرماندار قصرشیرین گفت : مرز رسمی پرویزخان در این شهرستان با اقلیم کردستان عراق دارای قدمت تاریخی در راوبط تجاری و فرهنگی است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مرادعلی تاتار فرماندار قصرشیرین گفت : مردم استان کرمانشاه و بخصوص شهرستان مرزی قصرشیرین از دیرباز دارای مراودات تاریخی فرهنگی و اقتصادی با منطقه اقلیم کردستان عراق هستند.

او گفت : مردم شهرستان مرزی قصرشیرین دارای قرابت‌های زیاد فرهنگی، دینی و قومی با مردم اقلیم کردستان عراق هستند و این روابط حسنه از دیرباز بین ۲ کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق وجود داشته است.

نماینده عالی دولت در قصرشیرین افزود: مرز رسمی و بین المللی پرویزخان حجم زیادی از صادرات جمهوری اسلامی ایران را به عراق دارد از این رو باید با هم اندیشی با مسئولان اقلیم کردستان عراق صادرات کالا با سهولت بیشتری از این مرز انجام شود.

تاتار افزود: با توجه به حجم بالای کالا‌های صادراتی از مرز رسمی پرویزخان دیدار امروز در راستای حل مشکلات موجود در این مرز با مسوولان اقلیم کردستان عراق صورت گرفت.

او ادامه داد: کالا‌های برگشتی و مرجوعی کشورمان از سوی عراق زیاد است و این در حالی است که این کالا‌ها از نظر قرنطینه و بهداشت و استاندارد در ایران کنترل می‌شود.

او یکی دیگر از مشکلات را نارضایتی تجار و بازرگانان به جهت معطلی در روند صادرات اعلام کرد.

آغاز برداشت «کتان» در هرسین

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هرسین از آغاز برداشت «کتان» در این شهرستان خبر داد.

یاری پور با بیان اینکه ۴۵ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت کتان اختصاص یافته است، گفت: این کشت مختص شهرستان هرسین است که در ۳ تا ۴ سال اخیر کشت می‌شود.

او متوسط عملکرد این کشت را ۲ تن درهر هکتار اعلام کرد و افزود: پیش بینی می‌شود امسال حدود ۹۰ تن کتان از این اراضی برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی هرسین به مزایای کشت کتان اشاره کرد و افزود: این کشت با حداقل نیاز آبی صرفه اقتصادی بالایی دارد و هر کیلوگرم آن ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

یاری پور ادامه داد: کتان به عنوان خوراک پرندگان استفاده می‌شود که علاوه بر تامین نیاز داخل استان، استان‌های همدان، گلستان و استان‌های شمالی بیشترین متقاضیان خرید این محصول هستند.

او گفت: برداشت کتان در شهرستان هرسین تا نیمه شهریور ماه ادامه دارد.

اختصاص ۲۲ میلیارد ریال اعتبار در شهرستان پاوه

سرپرست فرمانداری پاوه از اختصاص ۲۲ میلیارد ریال اعتبار در قالب کمک فنی و اعتباری برای اجرای طرح‌های تولیدی و اشتغال‌زا در این شهرستان خبر داد.

 جلیل بالایی افزود: این میزان اعتبار در راستای حمایت از طرح‌های تولیدی و اشتغال‌زا و به منظور جبران تا ۵۰ درصد سود تسهیلات اعطایی بانک‌ها اختصاص یافته است.

او با بیان اینکه اعتبارات به سه دستگاه جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و صنعت، معدن و تجارت شهرستان اختصاص یافته است، ادامه داد: این کمک اعتباری امکان جذب حداقل ۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری را در شهرستان فراهم می‌کند.

سرپرست فرمانداری پاوه از دستگاه‌های اجرایی خواست طرح‌های دارای مزیت، توجیه فنی، اقتصادی و مالی را که امکان بهره برداری تا تیرماه ۱۴۰۱ را داشته باشند، معرفی کنند.

بالایی گفت: جلسات شورای اشتغال در پاوه به صورت مستمر برگزار می‌شود و مدیران اجرایی تا حصول نتیجه باید پیگیری‌های لازم را انجام دهند.

آغاز پویش ساخت آبشخور در ثلاث باباجانی

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ثلاث باباجانی گفت: از ۲ ماه پیش با هدف صیانت از محیط زیست و حیات وحش منطقه، پویش ساخت آبشخور در این شهرستان آغاز شده و ۵۵ آبشخور جدید در زیستگاه‌های حساس جانمایی و احداث شده و به صورت مرتب آبدهی می‌شود.

هیوا بهرامی افزود: در این مدت بیش از ۲۵ دهنه چشمه و آبشخور قدیمی نیز احیا و بازسازی شده است.

او ضمن قدردانی از فعالان محیط زیستی منطقه ادامه داد: اولویت اول احیا و بازسازی چشمه‌ها و آبشخور‌های قدیمی است و چنانچه این چشمه‌ها خشک شده اند آبشخور‌های جدید در نزدیکی همین آبشخور‌های قدیمی احداث می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ثلاث باباجانی افزود: آبشخور‌های جدید از روستا‌ها و مراکز تجمع انسانی دور باشد و در مسیر حرکت دام‌ها نباشد چرا که استفاده مشترک حیات وحش و دام‌ها از آبشخور خطر بروز بیماری‌های مشترک را بالا می‌برد.

بهرامی گفت: برای ساخت آبشخور‌ها از مواد طبیعی مانند سنگ، چوب و خاک استفاده شود و در صورت استفاده از مواد پلاستیکی پس از پایان فصل گرما نسبت به جمع آوری آن‌ها اقدام شود.

او گفت: آدرس آبشخور‌های احداثی در اختیار محیط زیست منطقه قرار دهند تا تمهیدات لازم برای پایش آن‌ها صورت گیرد.

بهرامی افزود: شهرستان ثلاث باباجانی یکی از کانون‌های مهم تنوع زیستی در سطح استان کرمانشاه هم از نظر گیاهی و تنوع جانوری می‌باشد و گونه‌های شاخصی مانند کل و بز، پلنگ، خرس قهوه‌ای، سنجاب ایرانی، کفتار، گرگ و سایر پستانداران در زیستگاه‌های این شهرستان وجود دارد .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.