سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی گزارش می دهد؛

چشم نوازی نفیس‌ترین انگشتر‌های ایرانی در موزه‌های جهانی/ فرصتی استثنایی برای کسب درآمد‌های میلیاردی

هنرمند مشهدی با ساخت انگشتر‌هایی سه بعدی در ابعاد مینیاتوری چشم همگان را خیره کرد، ارزش هر انگشتر از چندین میلیون تا چندها میلیارد تومان قیمت گذاری شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، عظمت آثار نفیس این هنرمند مشهدی را وقتی می‌توان درک کرد که بفهمیم او به اندازه یک فرش سه در چهار در انگشتر‌هایی با سنگ های قیمتی قلم زنی میلیمتری می‌کند به طوریکه جزئیات اثر را فقط با میکروسکوپ می‌توان مشاهده کرد، آثاری که قیمت آن از ۵۰۰ میلیون تومان شروع می‌شود و تا چندین میلیارد تومان ارزش گذاری می‌شود.

تمدن  و جایگاه هر سرزمینی در آثاری است که از دستان هنرمندان آن به جای مانده است که نشان می‌دهد مردمان آن سرزمین هزاران سال قبل از ما چگونه و با چه مرتبتی می‌زیسته اند، کیفیت و هنر دست هنرمندان واقعی، امروز افتخار ایران زمین و مایه مباهات همه ایرانیان است.

شاید بتوان هنر را بزرگترین دستاورد بشر تا به امروز دانست، پدیده‌ای که  می تواند ملت‌های مختلف را با آداب و رسوم گوناگون به هم پیوند دهد و حتی زبان مشترک انسان‌ها در نقاط مختلف زمین باشد، نقاشی‌های حیرت انگیز هنرمندان سرشناسی همچون لئوناردو داوینچی و پیکاسو، تاثیر انکار ناپذیری بر جوامع بشری داشته و ارتقای فرهنگی را برای همه به ارمغان آورده است.

استاد علی جنگی مشهور به " فرشچیان قلم زنی" خالق سبک قلم زنی سه بعدی در ابعاد میلیمتری ، ۳۱ سال است که مشغول فعالیت در رشته قلم زنی سنتی و هنر ناب ایرانی است او در گفت وگو با خبرنگار ما می‌گوید: هنر قلم زنی را با این دیدگاه که باید بهترین در جهان باشم آغاز کردم.


او اضافه می‌کند: پدرم که استاد من بود در همه‌ی هنر‌ها و سبک‌های قلم زنی تسلط کامل داشت و دلسوزانه این هنر‌ها را به من که مشتاق آموزش بودم می‌آموخت.

این هنرمند ادامه می دهد: نخستین ابزار من عشق و حال خوب است، با پشتکار و با تمام وجود قلم زنی می کنم من به همراه برادرم بعد از نماز صبح به قلم زنی مشغول می شویم و در هنگام کار معمولا روضه، مداحی و یا تلاوت قرآن گوش می دهیم تا با انرژی و معنویت آثار را خلق کنیم چون معتقدم تلفیق هنر و دین سبب تاثیر گذاری بیشتر در مردم می شود .


استاد جنگی بیان می کند: پس از ۱۵ سال تلاش از سخت‌ترین روز‌های زندگی ام به یاری خداوند متعال و اهل بیت (ع) توانستم قلم زنی سه بعدی در ابعاد میلیمتری را ابداع و پس از آن نفیس‌ترین انگشتر هنری و معنوی جهان به نام (ضامن آهو) را خلق کنم و پس از آن چندین اثر نفیس هنری دیگر را به موزه ها‌ی جهان ارائه دهم.

انگشتر "ذبح عظیم" از دیگر آثار نفیس استاد جنگی است که طرح دو تابلو عصر عاشورا و پرچمدار حق اثر استاد محمود فرشچیان رابه روی انگشتر قلم زنی کرده است. 

وی در این خصوص می گوید: تاثیری که تابلوی عصر عاشورا استاد فرشچیان روی جوامع اسلامی و غیر اسلامی گذاشته انکار ناپذیر است به نظرم باید برای خلق چنین آثاری تابلوهایی انتخاب شود که در مخاطب رشد و تحول ایجاد کرده باشدعلاوه بر این می خواستم با خلق این اثر هنر عاشورایی را ترویج کنم هنر وفرهنگ عاشورایی ، فرهنگ آزادی خواهی و رشد بشر به معنای کافی همراه با آسمانی شدن بشریت است .

ابعاد این تابلو که بیش از یک متر طول دارد روی انگشتر به اندازه یک سانتی متر و در ابعاد میلیمتری به صورت سه بعدی طراحی و ساخته شد.


وی تصریح می کند: یک انگشتر، موزه‌ای متحرک است که می‌تواند انتقال دهنده پیام‌هایی از هنر و تمدن و فرهنگ یک سرزمین به سرزمین‌های دیگر باشد و من با این دید تمام استعدادم را صرف آفرینش یک انگشتر هنری و معنوی می‌کنم.

این هنرمند تاکید می کند: زیباترین و اثر بخش‌ترین اتفاق در زندگی من مسلمان شدن فردی با همین انگشتر هاست هنگامی که یکی از این انگشتر‌ها را به یکی از سفیران ایران داده بودم یک فرد غیر مسلمان با دیدن انگشتر در دستان این سفیر و مشاهده کلماتی مانند علی ولی الله و الحق مع العلی باعث ایجاد سوال در ذهنش شده بود و پس از تحقیق و پرس و جو مسلمان شده بود؛ بنابراین اگر انگشتر حامل علوم دینی باشد می‌تواند مانند یک سفیر فرهنگ شیعی را انتقال دهد.


ریز‌ترین آیه الکرسی برجسته نستعلیق جهان که در حدود دو سال و نیم وقت مفید صرف آن شده است و هنوز به اتمام نرسیده است به گفته استاد جنگی یک سال دیگر به اتمام می‌رسد.


بیشتر بخوانید


استاد جنگی اظهار می کند: تمام توانم را در خدمت هنر این سرزمین گماشتم، اما هنر بیشترین ضربه را از ناآگاهی مسئولین صنایع دستی دیده است متاسفانه مسئولین صنایع دستی برای رشد هنرمندان واقعی برنامه‌ای ندارد و بهایی به هنرمندان نمی‌دهند.


به راستی جایگاه هنر ایرانی کجاست؟ اگر بخواهیم ایران را به جهانیان و ادیان و فرهنگ‌ها معرفی کنیم باید چگونه این کار را انجام دهیم؟ آیاهنر و فرهنگ ایرانی با این ادعا که هنر نزد ایرانیان است و بس، به تمامی ملل صادر می‌شود؟ آیا تجارتی از این کار پر سودتر سراغ دارید که هزاران دلار پول وارد کشور کند و در مقابلش فرهنگ غنی و تاثیر گذار ایرانی اسلامی را به اقصی نقاط جهان صادر کند؟

هنر چاه نفتی تمام نشدنی است و باعث رشد فرهنگ غنی ایرانی اسلامی است می‌توان با تدبیر مناسب بار دیگر هنر این سرزمین جایگاه خود را در بین ملت‌های دیگر پیدا کند تا چرخ‌های اقتصاد منهای نفت بچرخد .امروزه سرمایه گذاران به دنبال روش‌های سرمایه گذاری جدید‌ی هستند تا دارایی خود را افزایش دهند، اما کمتر کسی به این مسئله توجه می‌کند که می‌توان با آوردن ثروت به بخش هنر، به سود‌های بالاتری دست یابند و هم زمان به فرهنگ و هنر خود خدمت کنند.


گزارشگر: فاطمه غلامی
انتهای پیام// ف. غ

برچسب ها: قلم زنی ، انگشتر عقیق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۳۳ ۲۷ تير ۱۴۰۱
بسیار عالی و باعث افتخار ایرانی
ناشناس
۱۱:۰۴ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
وای که چقدر این گزارش قشنگه من که دلم برای این انگشترا رفت مخصوصا ذهب عظیم
ناشناس
۱۰:۴۶ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
چقدر گزارش زیبا و خوبی بود .واقعا این هنرهای دستی باید حمایت شود
ناشناس
۰۹:۵۸ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
میدونید چقققققدر این انگشترهای میتونه سود آوری برای کشور داشته باشه
اصلا ایران در صنایع دستی تک است
ناشناس
۰۹:۵۸ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
میدونید چقققققدر این انگشترهای میتونه سود آوری برای کشور داشته باشه
اصلا ایران در صنایع دستی تک است
ناشناس
۰۹:۵۷ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
چرا فکری به حال هنرمندان نمی‌کنید

فقط افتخار می کنید همین و بس؟
ناشناس
۰۹:۵۶ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
توی ایران هر کی استعداد داشته باشه شناخته نمیشه

اصلا هنر جایگاهی نداره
ناشناس
۰۹:۵۶ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
خییییلی قشنگ اند
ناشناس
۰۹:۵۵ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
اینها انگشترهای اعیان و اشرافه
شما سازنده ای که نیتت درسته واسه قشر مردمی با قیمت مناسب هم بزن
ناشناس
۰۹:۵۴ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
قیمتش خیییلی گرونه
ناشناس
۰۹:۵۴ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
عجب انگشترهای!!
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
بسیار گزارش عالی بود