سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه گوشی را شارژ کنیم تا عمر باتری افزایش یابد؟

در این گزارش راهکارهایی برای افزایش عمر باتری گوشی ارائه شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  متخصصان فعال در حوزه تکنولوژی همواره به کاربران گوشی‌های هوشمند، لپ تاپ و سایر وسایل الکترونیکی مجهز به باتری توصیه می‌کنند که با رعایت نکات مهمی می‌توانند عمر مفید باتری دستگاه‌های خود را به طور قابل توجهی افزایش دهند.

از زمانی که صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند بزرگ و بزرگ‌تر شد و باوجود سایز بزرگ نمایشگرها، گوشی‌ها نازک شدند و از آن سو کیفیت صفحه نمایش و دوربین آن‌ها نیز به طور قابل ملاحظه‌ای بهبود پیدا کرد، مشکل شارژدهی طولانی مدت باتری‌های گوشی‌های هوشمند روز به روز پررنگ‌تر شد.

کاربران بسیاری با وجود رضایت از کیفیت بالای صفحه نمایش و بطور کلی عملکرد گوشی‌های خود، از زمان بسیار کوتاهی که باتری‌ها می‌توانند شارژ نگه دارند، ابراز ناخشنودی می‌کنند و همواره بر این باورند که پس از مدت کوتاهی، عمر مفید گوشی و دستگاه‌های الکترونیکی مجهز به باتری به شدت کاهش می‌یابد.

غول‌های تکنولوژی نیز با وجود تلاش‌های فراوان برای افزایش قدرت باتری گوشی‌های تولیدی خود، هنوز نتوانسته‌اند طول مدت شارژدهی باتری‌ها را به مدت زمان بالایی برسانند. آن‌ها سعی داشتند همواره با انتشار نسخه‌های به‌روزرسانی شده از سیستم عامل گوشی‌های خود، عملکرد کلی باتری را بهبود ببخشند.

اما به نظر می‌رسد تنها کاری که کاربران می‌توانند برای افزایش عملکرد باتری گوشی‌هایشان انجام دهند، نکاتی ریزی است که باید در شارژ کردن گوشی و دستگاه‌های الکترونیکی خود به آن دقت کنند. این گزارش مرور مختصری بر مجموعه نکات ظریفی است که می‌تواند در افزایش عمر مفید گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌های شما موثر باشد.

۱. باتری را کامل و ۱۰۰ درصد شارژ نکنید

یکی از کار‌هایی که می‌توانید در قبال باتری گوشی و لپ‌تاپ انجام دهید، آن است که هنگام شارژ کردن، هرگز باتری آن را به طور کامل و تا ۱۰۰ درصد شارژ نکنید.

۲. هرگز نگذارید شارژ باتری به زیر ۲۰ درصد برسد

خالی شدن شارژ باتری (حدود زیر ۲۰ درصد) به شدت می‌تواند در کاهش عمر مفید باتری دستگاه الکترونیکی مربوطه موثر و تاثیرگذار باشد، به گونه‌ای که انجام عملکرد‌های آن را به شدت با مشکل و اختلالات جدی مواجه می‌کند.

۳. باتری را از شب تا صبح به برق نزنید

یکی دیگر از بدترین جنایت‌ها در قبال باتری دستگاه‌های الکترونیکی، شب به برق زدن آن‌ها و صبح از برق درآوردن آن‌هاست. به گونه‌ای شارژ باتری حدود ۶ الی ۸ ساعت به طول انجامیده و می‌تواند عمر مفید باتری را به شدت کاهش دهد.

۴. از قراردادن گوشی در محیط سرد و گرم بپرهیزید

کاربران باید توجه کنند که در محیط‌های زیاد سرد یا گرم، گوشی و لپ‌تاپ خود را قرار ندهند، چراکه این کار آسیب و صدمات شدید و غیرقابل جبرانی به باتری‌های لیتیوم یونی بکار رفته در گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ها وارد می‌کند. بدین ترتیب، به هیچ وجه گوشی و دستگاه‌های الکترونیکی خود را برروی ساحل داغ، خودروی در بسته، کنار اجاق گاز و یا زیر نور آفتاب قرار ندهید. البته دمای سرد زیادی نیز تاثیر مشابه و مخربی بر روی عمر باتری می‌گذارد.

۵. از شارژر اصلی خود گوشی و لپ‌تاپ استفاده کنید

شارژر‌های اصلی و اورجینال خود گوشی و لپ‌تاپ را همیشه به همراه خود داشته باشید تا در صورت لزوم، تنها از همان استفاده کنید چراکه ولتاژ، مدل و سرعت شارژ شدن کابل شارژر‌های مختلف، کاملا متفاوت است و باید دقت داشته باشید که تنها از شارژر مخصوص دستگاه خود استفاده کنید.

۶. از شارژر اصلی محافظت کنید تا دچار قطعی نشود

برخی از شارژر‌ها به علت عدم استفاده صحیح و مراقبت‌های نادرست دچار قطعی‌های متعددی می‌شوند که در سرعت شارژ تاثیرات مخربی خواهد گذاشت.

۷. تنها ماهی یکبار باتری را ۱۰۰ درصد شارژ کنید

همانطور که خاموش کردن گوشی چند وقت یکبار برای گوشی هوشمند لازم است و یا انسان‌ها برای بازیابی و عملکرد خوب نیاز به خواب، استراحت و تفریح دارند، باتری‌ها نیز نیاز به بازیابی و شارژ دوباره دارند. بدین منظور، کاربران باید ماهی یک بار باتری دستگاه الکترونیکی مربوطه را به طور کامل و ۱۰۰ درصد شارژ کنند تا عمر مفید باتری افزایش یابد.

۸. در استفاده از پاوربانک، به ولت برق آن دقت کنید

معمولا بیشتر پاوربانک‌ها و شارژر‌های سیار، از دو درگاه خروجی برق استفاده می‌کنند که ولتاژ‌های مختلفی برای دستگاه‌های الکترونیکی مختلف دارند.

۹. ۴۰ تا ۸۰ درصد؛ ایده آل

در آخر باید گفت که کاربران باید توجه داشته باشند که ایده‌آل‌ترین و بهترین میزان شارژ گوشی و لپ‌تاپ چیزی میان ۴۰ درصد تا ۸۰ درصد است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۳۱ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
موارد ۱،۲،۳ کاملا اشتباه است ، طریقهٔ کالیبره کردن باتری : ابتدا باتری را کاملا خالی از شارژ نمایید (تا جایی که گوشی خاموش شود) سپس بدون اینکه گوشی را روشن کنید به شارژ بزنید تا ۱۰۰% پر بشود.
موارد۵ و ۸ کاملا درست است
مجید
۲۲:۱۴ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
گوشی که تازه می‌خرید واقعا باید12ساعت بزنید چون من خودم نزدم باتری گوشی زود خالی میکرد بعد سری بعد 12 ساعت زدم خوب شارژ ماندگاری داشت فقط سری اول باید 12 ساعت بزنید سر شارژ
@mahmoud
۲۱:۲۵ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
اینا همه اشتباس بخصوص تو گوشیهای جدید
نه شارژ زیر ۲۰ و ۱۰۰ مشکل سازه
نه تو گوشیهای جدید شب تا صبح گذاشتن
یعنی شرکت نفهمیده که چطور باتری و نرم افزار و بهینه کنه که ما باید از ۴۰ درصد ظرفیت نامی باتری استفاده کنیم؟
شرلوک
۱۹:۳۱ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
عمر مفید باتری های لیتیومی محدود هست به تقریبا هزار سیکل شارژ کامل!
هر سیکل شارژ کامل معادل شارژ از صفر تا 100 درصد هست و طبق تجربه اگر گوشی خود رو از صفر تا 80 درصد شارژ کنید معادل 0.25 سیکل از عمر باتری کم می‌کنه و برای شارژ از 70 به 100 درصد معادل 0.85 سیکل از عمر باتری کاسته میشه! به عبارت دیگه برای 80 درصد شارژ ابتدایی معادل0.25 سیکل و برای 30 درصد نهایی معادل 0.85 سیکل از عمر باتری کاسته میشه و این موضوع مهمی است.
بله عزیزان طبق این اطلاعات تا وقتی مجبور نیستید گوشی رو بیشتر از 80 درصد شارژ نکنید چون از عمر باتری به شدت کاسته میشه.
بهترین بازه شارژ بین 20 تا 80 درصد هست.
به امید پیشرفت تکنولوژی باتری ها
ناشناس
۰۲:۵۸ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
ممنون
آرمین قاسمی
۰۱:۲۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
مهندس جان این مال باتریهای قدیمی هست که لیتیوم یونی بودن الان بیشتر گوشی ها لیتیوم پلیمر هستن و به زودی هم جای پلیمر رو هم عناصر بهتری خواهند گرفت تا مدت نگهداری شارژ هم بیشتر بشه.
گوشی های جدید اگه دو هفته هم تو برق بمونند باز گوشی هوشمند تشخیص میده و جریان رو رو صد درصد قطع میکنه و به اصطلاح نمیزاره اور شارژ بشه.
البته توصیه هایی هم برای باتری لیتیوم پلیمر وجود داره که بعضیاش مثل حرارت اشاره کردین. اینم که بین چهل و هشتاد درصد باشه مضحک‌هست مال گوشیهای دوران قدیمه که میگفتن اول دوازده ساعت بزنید به شارژ بعد استفاده کنید. لطفا مطالب رو به روزتر بذارید
ناشناس
۰۰:۰۷ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
سپاس
ناشناس
۲۰:۴۳ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
هیچ کدوم از مواردی که گفتین دلیل علمی نداره. زدن بیش از حذ به شارژ در ایام قدیم مضر بود. الان که خود گوشی اتومات جریان رو قطع میکنه و حتی باتری هم داغ نمیکنه چرا مضره؟ لطفا دلایلش رو ذکر کنید حتما تا شفاف سازی بشه
ناشناس
۱۹:۵۹ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
ممنون بعد مدتها یه جواب درست حسابی و علمی برای سوالم درمورد شارژ گوشی خوندم واقعا ممنون