سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ویروس ناشناخته بلای جان حیات وحش / ماجرای تلف شدن ۷۰ رأس کل و بز چه بود؟

تلف شدن ۷۰ رأس گونه ارزشمند کل و بز در منطقه حفاظت شده پیر حاجات شهرستان طبس، دوستداران محیط زیست را نگران کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،  با اعلام خبر تلف شدن ۷۰ رأس گونه شاخص کل و بز در خراسان جنوبی، همه نگاه‌ها به سمت ویروسی ناشناخته رفته که حیات وحش را نشانه گرفته است.

به دنبال این حادثه، از گونه‌های کل و بز تلف شده نمونه گیری انجام و برای تشخیص علت این تلفات به تهران ارسال شد.

احتمال شیوع طاعون قوت گرفت

اکبری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران بیرجند می‌گوید: محیط زیست بر اساس احتمالات و نشانه‌ها به این نتیجه رسیده که ممکن است این وحوش بر اساس بیماری طاعون تلف شده اند.

او با بیان اینکه بیشتر حیوانات حیات وحش واکسینه شده اند، افزود: بی احتیاطی برخی از دامداران در واکسینه نکردن کردن دام ها، باعث افزایش این بیماری بین حیوانات حیات وحش می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: با ورود ویروسی ناشناخته به زیستگاه کل و بز تعداد این گونه با ارزش کاهش یافته است.

اکبری تصریح کرد: طاعون نشخوار کنندگان کوچک به انسان انتقال پیدا نمی‌کند، اما به حیوانات اهلی منتقل می‌شود که گاهی مواقع جدی نگرفتن هشدار‌ها حتی از سوی یک دامدارمی تواند این بیماری را تشدید کند.

او ادامه داد: لاشه حیوانات تلف شده را سوزانده و بعضی‌ها را هم به صورت بهداشتی دفن کرده ایم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: از حیوانات مریض و آن‌ها که تازه تلف شده بودند، نمونه برداری و برای تشخیص بیماری آن‌ها را به دامپزشکی ارسال کردیم.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی نیز به خبرنگار ما گفت: نمونه آلودگی ویروسی به تهران ارسال شده است و منتظر پاسخ هستیم و تا قطعی نشدن ماجرا هیچ گونه اظهار نظری نمی‌کنیم.

پاکسازی چشمه‌ها و آبشخور‌های آلوده به ویروس

تقی زاده رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طبس نیز به اقدامات مقابله‌ای با این بیماری اشاره و بیان می‌کند: طی هفته گذشته در مجموع ۵۰ باب چشمه و آبشخور در منطقه پیرحاجات پاکسازی و با محلول مناسب ضدعفونی شده است و در پایش‌های چهار روز اخیر لاشه جدیدی مشاهده نشده است.

او احتمال تلف شدن وحوش بر اثر گرسنگی و تشنگی را رد و تصریح می‌کند: اگرچه خشکسالی موجب ضعیف شدن حیات وحش شده است، اما به نظر نمی‌رسد این تلفات مربوط به کم غذایی و کم آبی باشد، به همین دلیل با همکاری دامپزشکی در حال بررسی علت بیماری هستیم و به محض مشخص شدن علت این تلفات، موضوع اطلاع رسانی می‌شود.

انتهای پیام/ک

برچسب ها: حیات وحش ، محیط زیست
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.