سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برنج‌های هسته‌ای شمال وارد بازار شد

برنج‌هایی که با فن آوری هسته ای، ارقام محلی را با ذائقه ایرانیان سازگارتر کرد برداشت و روانه بازار شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  اولادی محقق پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: پژوهشگران مازندرانی از سال ۸۹ با همکاری سازمان انرژی اتمی با کار بر روی ارقام برنج با روش پرتوتاپی گاما به بذر توسعه یافته‌ای شهریار دست یافتند.

او افزود: برای نخستین بار امسال، ۱۰۰ کشاورز استان‌های مازندران و گلستان اقدام به کشت برنج هسته‌ای رقم شهریار کرده اند.

اولادی با بیان اینکه این رقم برنج به پاس تلاش‌های شهید شهریاری رقم هسته‌ای شهریار نامیده شده است افزود: میانگین تولید برنج پرمحصول فجر و شیرودی در هرهکتار حدود ۳ تن است که با تلاش این محققان با معرفی رقم هسته‌ای شهریار این میزان به ۱۰ تن در هرهکتار رسیده است.

پژوهشگر دانشگاه کشاورزی ومنابع طبیعی ساری گفت: وزن هزار دانه این رقم حدود ۲۷ گرم است و پس از ۹۲ روز به مرحله برداشت می‌رسد.

اولادی همچنین، نداشتن ریزش دانه و خوابیدگی و نیز مقاوم بودن نسبت به بلاست وکرم ساقه خوار را از دیگر مزایای برنج هسته‌ای شهریار برشمرد.

انتهای پیام / ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۲۶ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
برنج خوب را به برنج شیمیایی ترجیح می دهید
ناشناس
۲۲:۱۰ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
این نوع مواد غذایی سرطان زا هستند.
منصور
۲۲:۰۰ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
چند سال که فروختن // اوخت میگن سرطان زاست
ناشناس
۲۰:۱۴ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
این هم یکی از مزایای انرژی هسته ای .
قابل توجه آنهایی که میگویند به انرژی هسته ای نیاز نداریم.
ناشناس
۱۸:۱۵ ۱۲ مرداد ۱۴۰۰
برا سلامتی ضرر نداره؟