سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رحمانی فضلی در مراسم تنفیذ رئیسی مطرح کرد؛

گزارش وزیر کشور از روند برگزاری انتخابات ۱۴۰۰

وزیر کشور گفت: وزارت کشور به عنوان متولی امر انتخابات، فراهم سازی تمهیدات لازم را با سرلوحه قردادن رهنمود‌های رهبری و با تکیه بر اصول بی‌طرفی در دستور کار خود قرار داد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا رحمانی وزیر کشور صبح امروز در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری در مورد روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری گفت: بدون تردید، مردم سالاریِ دینی، شاخصه و ویژگی مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که در آن، همه مسئولین و تمامی دست‌اندرکاران امر اداره کشور، بدون واسطه و یا با واسطه، با رأی مردم انتخاب می‌شوند. در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران از ابتدای حیات مبارک خود، مفتخر به برگزاری ۴۰ مرحله انتخابات سراسری در کشور گردیده که ۱۱ مورد از انتخابات سراسری و میاندوره‌ای ظرف ۸ سال اخیر و در کمال صحت و دقت و نهایت امنیت برگزار شده است.

وی ادامه داد: آنچه انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری را از دوره‌های گذشته انتخابات متمایز می‌کنند، اِعمال شدیدترین تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی و به تبعِ آن، ایجاد مشکلات و تنگنا‌های اقتصادی و معیشتی برای مردم، تداوم همه‌گیری بیماری کرونا و مشکلات عدیده ناشی از آن، تبلیغات سوء و هجمه رسانه‌ای کم سابقه معاندین، و همچنین همزمانیِ برگزاری ۴ انتخابات؛ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ششمین دوره شورا‌های اسلامی، میاندوره‌ای مجلسین خبرگان رهبری و شورای اسلامی با قوانین کاملاً مجزا است.

وزیر کشور تصریح کرد: وزارت کشور به عنوان متولی امر برگزاری انتخابات، از حدود یک سال قبل، با تشکیل ستاد انتخابات کشور و با فراهم‌سازی تمهیدات لازم و با سرلوحه قرار دادن رهنمود‌های داهیانه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و در هماهنگی با شورای نگهبان و با تکیه بر اصول اساسی قانونمداری، امانتداری، بی‌طرفی، امنیت کامل، رقابت سالم، مشارکت حداکثری و حفظ سلامت مجریان، داوطلبان و رای‌دهندگان، کوشید تا ضمن ارتقای شور و نشاط سیاسی کشور، امکان حضور و مشارکت هرچه بیشتر مردم را فراهم کند.

رحمانی فضلی بیان داشت: این مهم با مجاهدت‌ها و تلاش‌های خستگی‌ناپذیر همکارانم در ستاد انتخابات کشور، استانداری‌ها، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها و همچنین همکاری نزدیک شورای نگهبان، دستگاه‌های انتظامی، نظامی، اطلاعاتی و قضائی، همدلی آحاد مردم، همراهی رسانه‌ها بویژه صدا و سیما، مشارکت سازنده احزاب و گروه‌های سیاسی، و وحدت و انسجام مثال زدنی کلیه اقوام و مذاهب، محقق شد.

متن کامل این گزارش، بدین شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

إِنَّ اللّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلى أَهْلِها وَ إِذا حَکَمْتُمْ بَیْنَ النّاسِ أَنْ تَحْکُمُوا بِالْعَدْلِ (نسا، ۵۸)

با درود بی کران به روح پر فتوح شهدای انقلاب اسلامی، امام شهدا و مردم شریف و ولایت مدار ایران و با عرض سلام و تقدیم احترام به محضر مقام معظم رهبری و حضار محترم و گرامی

خداوند منان را شاکر؛ و بسیار خرسندم که این فرصت حاصل شد تا گزارش مختصری از روند برگزاری انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری را به محضر حضرتعالی، سروران ارجمند و ملت رشید و سربلند ایران برسانم.

بدون تردید، مردم سالاریِ دینی، شاخصه و ویژگی مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که در آن، همه مسئولین و تمامی دست‌اندرکاران امر اداره کشور، بدون واسطه و یا با واسطه، با رأی مردم انتخاب می‌شوند. در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران از ابتدای حیات مبارک خود، مفتخر به برگزاری ۴۰ مرحله انتخابات سراسری در کشور گردیده که ۱۱ مورد از انتخابات سراسری و میاندوره‌ای ظرف ۸ سال اخیر و در کمال صحت و دقت و نهایت امنیت برگزار شده است.

آنچه انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری را از دوره‌های گذشته انتخابات متمایز می‌نماید، اِعمال شدیدترین تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی و به تبعِ آن، ایجاد مشکلات و تنگنا‌های اقتصادی و معیشتی برای مردم، تداوم همه‌گیری بیماری کرونا و مشکلات عدیده ناشی از آن، تبلیغات سوء و هجمه رسانه‌ای کم سابقه معاندین، و همچنین همزمانیِ برگزاری ۴ انتخابات؛ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ششمین دوره شورا‌های اسلامی، میاندوره‌ای مجلسین خبرگان رهبری و شورای اسلامی با قوانین کاملاً مجزا می‌باشد.

در جهت برگزاری هرچه باشکوهتر و شایسته‌تر انتخابات ریاست جمهوری، برنامه‌ها و فعالیت‌های گسترده‌ای پیش بینی و به مرحله اجرا گذارده شدکه به اختصار تقدیم می‌شود:

۱. وزارت کشور به عنوان متولی امر برگزاری انتخابات، از حدود یک سال قبل، با تشکیل ستاد انتخابات کشور و با فراهم‌سازی تمهیدات لازم و با سرلوحه قرار دادن رهنمود‌های داهیانه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و در هماهنگی با شورای نگهبان و با تکیه بر اصول اساسی قانونمداری، امانتداری، بی‌طرفی، امنیت کامل، رقابت سالم، مشارکت حداکثری و حفظ سلامت مجریان، داوطلبان و رای‌دهندگان، کوشید تا ضمن ارتقای شور و نشاط سیاسی کشور، امکان حضور و مشارکت هرچه بیشتر مردم را فراهم نماید که بحمدا... این مهم با مجاهدت‌ها و تلاش‌های خستگی‌ناپذیر همکارانم در ستاد انتخابات کشور، استانداری‌ها، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها و همچنین همکاری نزدیک شورای نگهبان، دستگاه‌های انتظامی، نظامی، اطلاعاتی و قضائی، همدلی آحاد مردم، همراهی رسانه‌ها بویژه صدا و سیما، مشارکت سازنده احزاب و گروه‌های سیاسی، و وحدت و انسجام مثال زدنی کلیه اقوام و مذاهب، محقق شد.

۲. استمرار همه‌گیری کرونا در کشور، موجب گردید که در این دوره از انتخابات و برای اولین بار با شرایط جدید و تجربه نشده‌ای در مقوله سلامت و امنیت انتخابات مواجه شویم، در همین راستا با مرور تجربه سایر کشور‌ها و بر اساس قوانین و مقررات حقوقی موجود، اقدامات متعددی در جهت سلامت و امنیت جسمی رأی دهندگان و عوامل اجرایی، از جمله؛ افزایش شعب و ساعات اخذ رأی، تدوین و ابلاغ پروتکل‌های بهداشتی و حذف اخذ اثر انگشت رأی دهندگان طراحی و عملیاتی شد.

۳. نظر به ضرورت آشنائی و تسلط مجریان برگزاری انتخابات با فرآیند کار، تعداد ۹ دوره آموزشی عمومی و تخصصی، ۱۰ همایش آموزشی منطقه‌ای و همچنین ۱۲ جلسه توجیهی استانی به صورت حضوری و غیرحضوری، برای یک میلیون و۱۵۰ هزار نفر از دست‌اندرکاران، از جمله معاونین سیاسی استانداری‌ها، اعضای ستاد انتخابات استان‌ها، فرمانداران، بخشداران و کلیه کارشناسان مرتبط با حوزه برگزاری انتخابات در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها و نیز اعضای شعب اخذ رای در سراسرکشور طراحی و برگزار شد.

۴. برای این دوره از انتخابات و با احتساب تعرفه‌های پیش‌بینی شده برای مرحله دوم، بیش از ۲۴۰ میلیون تعرفه اخذ رای برای ۴ انتخابات، طراحی و چاپ گردید، و در راستای صیانت از آرای مردم، در تمامی تعرفه‌های مذکور، بیش از ۱۰ شاخص امنیتی و حفاظتی بی نظیر، لحاظ شد ضمن آنکه با توجه به تمهیدات اتخاذ شده در این دوره از انتخابات، هیچ استان و یا شهرستانی در کشور، با کمبود تعرفه مواجه نشد.

۵. در اجرای ماده ۳۱ قانون انتخابات ریاست جمهوری، هیأت اجرایی مرکزی در وزارت کشور و با عضویت وزیر اطلاعات، دادستان کل کشور، عضو هیات رییسه مجلس و ۷ نفر از معتمدین مردمی، تشکیل و با برگزاری (۵) جلسه، تصمیمات مناسب و مؤثری در راستای تسهیل روند برگزاری انتخابات اتخاذ نمود. مضافاً اینکه تعداد ۱۱۲۹ هیات اجرایی در شهرستان‌ها و بخش-های سراسرکشور، برای اجرای انتخابات ریاست جمهوری تشکیل شد.

۶. به منظور سهولت در روند اخذ رای، با پیش بینی افزایش ۴۴۵۸ شعبه، انتخابات ریاست جمهوری در ۶۶ هزار و ۸۳۴ شعبه اخذ رای در سراسرکشور برگزار شد که نسبت به دوره گذشته، رشدی چشمگیری داشت. همچنین با همکاری وزارت امور خارجه، بستر‌های لازم برای حضور هممیهنان عزیزِ مقیمِ خارج از کشور در انتخابات ریاست جمهوری، نیز مهیا گردید به نحوی که انتخابات در ۱۰۱ کشور جهان، شامل ۱۳۳ نمایندگی سیاسی جمهوری اسلامی و در قالب ۲۳۴ شعبه اخذ رای، برگزار شد.

۷. با هماهنگی شورای محترم نگهبان، (۲۴) مرحله از مجموع ۲۵ فرآیند پیشبینی شده برای برگزاریِ تمام الکترونیک انتخابات ریاست جمهوری، از جمله احراز هویت الکترونیکی در سراسر کشور به صورت مکانیزه انجام و در نتیجه از وقوع بسیاری از تخلفات منجمله؛ رأی‌های تکراری، رأی دادن با شناسنامه‌های جعلی و فوتی و رأی دادن افراد زیر ۱۸ سال و رأی‌های مکرر پیشگیری گردید ضمن آنکه مدیریت مصرف تعرفه در تمام شعب و ارسال نتیجه شمارش آراء از شعبه به ستاد انتخابات کشور نیز به صورت بر خط دنبال شد.

۸. به منظور تأمین امنیت انتخابات، ضمن تشکیل ستاد امنیت انتخابات، بیش از ۳۰۷ هزار نفر از عوامل انتظامی و امنیتی، مسئولیت تأمین امنیت انتخابات را عهدهدار بودند که علیرغم تهدیدات متعدد امنیتی و برآورد‌های اطلاعاتی، انتخابات با همکاری نیرو‌های انتظامی، امنیتی، نظامی، قضائی و تلاش شورا‌های تأمین سراسر کشور، در امنیت کامل برگزار شد.

۹. به منظور تضمین سلامت انتخابات، از طریق تشکیل هیأت مرکزی بازرسی انتخابات، و ساماندهی بیش از (۷۰) هزار نفر در قالب بازرس، برگزاری سالم و قانونمند انتخابات مورد مراقبت قرار گرفت که این تعداد علاوه بر رقم بازرسین شورای محترم نگهبان است.

۱۰. به منظور تضمین برخورداری برابرِ نامزد‌های ریاست جمهوری از امکانات دولتی، کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، مطابق قانون انتخابات، تشکیل و با برگزاری حدود صد و چهل و هشت جلسه در وزارت کشور و سازمان صدا و سیما، نسبت به تنظیم و نظارت بر برنامه‌های تبلیغی نامزد‌ها در رسانه ملی اقدام شد.

۱۱. در این دوره، تعداد ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجد شرایطِ برای رای دادن بودند؛ که علیرغم وجود مشکلات عدید‌های که در ابتدای گزارش بدان اشاره و تصریح گردید، تعداد ۲۸ میلیون و ۹۸۹ هزار و ۵۲۹ نفر از هموطنان عزیز در انتخابات شرکت، و مشارکت قابل قبول، ۴۸ و ۸ صدم درصدی را رقم زدند و حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر سیدابراهیم رئیسی، با کسب تعداد ۱۸ میلیون و ۲۱ هزار و ۹۴۵ رای، به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران انتخاب شدند.

۱۲. شورای نگهبان در پایان بررسی‌های خود، صحت و قانونی بودن فرآیند برگزاری انتخابات در سطح کشور، آنهم بدون آنکه حتی آرای یک صندوق را باطل نماید، تائید کرد که این امر نشان از سختکوشی و تلاش قابل تقدیر دستاندرکاران برگزاری انتخابات، در حوزه‌های اجراء و نظارت است.

۱۳. در پایان لازم میدانم از توصیه‌ها و رهنمود‌های راهگشای مقام معظم رهبری، حمایت‌ها و همکاری‌های دولت بویژه ریاست محترم جمهور، اعضای محترم شورای نگهبان، هیأت اجرایی مرکزی انتخابات، هیات مرکزی نظارت، هیات‌های اجرایی شهرستان‌ها و بخشها، ستاد انتخابات کشور، ستاد‌های انتخابات استانداری‌ها و حوزه‌های انتخابیه سراسرکشور، پرسنل خدوم وزارت کشور، استانداران، فرمانداران و بخشداران سراسرکشور، قوه قضائیه، نیرو‌های انتظامی، نظامی و امنیتی، وزارت اطلاعات، وزارت امور خارجه، تمامی نامزد‌های محترم و هواداران ایشان، اصحاب رسانه و خبرنگاران، سازمان صدا و سیما، و از همه مهمتر، مردم عزیز و شریف که با حضور خود در پای صندوق‌های اخذ رأی انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، برگ زرین دیگری بر کارنامه پر افتخار خود افزودند، صمیمانه قدردانی و سپاسگزاری کنم.

۱۴. همچنین با تبریک مجدد به حضور حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر رئیسی به عنوان سیزدهمین رئیس جمهوری اسلامی ایران و آرزوی موفقیت‌های روز افزون برای دولت ایشان، از تلاش‌های هشت ساله حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر روحانی و همکاران ایشان، تقدیر و تشکر می‌کنم».

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.