سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راه اندازی ۱۰ کارگاه چاقوسازی در شهرستان نی‌ریز

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نی‌ریز از راه‌اندازی ۱۰ کارگاه فعال چاقوسازی برای احیای این رشته در حال فراموشی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمیدرضا هادی مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نی‌ریز اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ کارگاه چاقوسازی فعال در شهرستان نیز وجود دارد و همه آن‌ها از وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی مجوز تولید پروانه انفرادی را دارند که حتی به کشور‌های خارجی نیز محصول صادر می‌کنند.

او افزود: احیای این هنر با راه‌اندازی کلاس‌های صنایع‌دستی در ۱۰ سال اخیر در دستور کار این اداره بود و هنر جویان و علاقه‌مندان به این هنر آموزش‌های لازم را دیدند و اکنون دارای کارگاه تولیدی هستند.

هادی در رابطه با اشتغال‌زایی چاقوسازی اظهار داشت: با توجه به کیفیت چاقوی نی‌ریز و استقبالی که از این هنر وجود دارد همچنین شرکت صنعتگران در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی این هنر نشانگر اهمیت این صنعت و اشتغال‌زا بودن آن است.

او گفت: برای یک چاقوی دست‌ساز نی‌ریز که برای سرآشپز‌ها ساخته می‌شود بین ۲ تا ۳ میلیون تومان ارزش دارد با توجه به درآمدزا بودن و هنری بودن جوانان به این کار روی آوردند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نی‌ریز در رابطه با تفاوت چاقوی زنجان و نی‌ریز افزود: هرکدام از مناطق خصوصیات خاص خود را دارند به‌عنوان‌مثال قلم‌تراش‌های زنجان که برای هنر خوشنویسی کاربرد دارد مشهور است، در نی‌ریز ابزار‌هایی همچون تبر، چاقوی ضامن‌دار، کار‌های آشپزخانه‌ای که از تلفیق آلیاژ خاصی همچون سند مای استیل و دمشقی است در بین سرآشپز‌ها از محبوبیت خاصی دارد.

او گفت: مقایسه بین این ۲ صنعت باید از یک نوع محصول مشترک باشد تا مقایسه شود، اما کیفیت چاقوی نی‌ریز بدون تردید از شهرت جهانی برخوردار است به‌گونه‌ای که غرفه چاقوسازی نی‌ریز در نمایشگاه صنایع‌دستی زنجان به‌عنوان غرفه برتر شناخته شد.

هادی بیان کرد: در سال‌های اخیر با حمایت وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و کمک اساتید این فن با راه‌اندازی کارگاه‌های احیای چاقوسازی و کلاس‌های آموزشی جهت آموزش هنرجویان علاقه‌مند به این صنعت برای ازسرگیری و رونق این هنر تلاش شد.

هادی افزود: حمایت بیشتر از این صنعت در زمینه تولید، آموزش و بازاریابی هدفمند از یک‌سو و پرداخت تسهیلات به فعالان این حرفه کمک بزرگی برای جلوگیری از منسوخ شدن این صنعت می‌کند.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.