سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تداوم طرح ملی توسعه مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی در فارس

دوره‌های مهارت آموزی توسط پیشران‌های مشاغل خانگی در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با محوریت جهاددانشگاهی فارس به عنوان مجری و اداره کل تعاون استان به عنوان کارفرما در مجموعه جهاد دانشگاهی شیراز در حال برگزاری است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، گلیم بافی، پای پوش‌های سنتی، معرق کاری چوب، منبت کاری چاقویی، خاتم سازی، تراشکاری سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، قالیبافی، گبه بافی، نخ ریسی سنتی فرش، خیاطی، پرورش مرغ بومی، پرورش گوسفند و بز، فرآوری و بسته بندی، فرآوری محصولات زعفران، تهیه انواع نان، گیاهان دارویی، تولید زعفران، ویرایش متون، مترجم کتاب و مقاله، برنامه نویسی، تذهیب و مینیاتور ٢٣ رشته‌ای است که در طرح توسعه مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی فارس با همکاری پیشران به متقاضیان ارائه می‌شود.

سیدعلی محمدی یکی از پیشران‌های دوره‌های صنایع دستی بیان کرد: دوره‌های آموزشی معرق کاری، منبت کاری و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی برای متقاضیانی از شهرستان‌های شیراز، مرودشت و لارستان در حال برگزاری است.

او با بیان اینکه این دوره از آموزش‌ها ١٥٠ نفر در دوره سنگ و گوهرتراشی و ۴۰ نفر در منبت و معرق شرکت کرده‌اند، افزود: اگرچه طرح توسعه مشاغل خانگی طرح مطلوبی است، اما برای بخش اشتغال آن هم باید از طریق کارفرما و یا حمایت‌های دولتی فکری کرد.

به گفته محمدی، استقبال هنرجویان در این دوره آموزشی از نظر آماری بسیار خوب بوده است.

مریم آذرباد، پیشران خیاطی نیز در گفتگو با ایسنا عنوان کرد: وظیفه پیشران خیاطی، آموزش ۱۶ ساعته به خیاط کارانی است که به عنوان چرخکار در آینده قرار است در تولیدی‌ها مشغول به فعالیت شوند.

او گفت: عده‌ای از متفاضیان در شمار کسانی هستند که خود آموزش را فرا گرفته‌اند، اما حرفه‌ای نیستند و با شرکت در این دوره‌ها، اشکال و ایرادات آن‌ها برای تسریع در کار و فراگیری دوخت انبوه، گرفته می‌شود.

آذرباد اظهار کرد: ۱۶۰ نفر متقاضی از شهرستان‌های شیراز و مرودشت طی دو هفته گذشته تاکنون در این دوره‌ها شرکت کرده‌اند.

او با بیان اینکه استقبال برای حضور در این دوره آموزشی بسیار خوب بوده است، عنوان کرد: پس از اتمام دوره آموزشی در صورت تمایل، متقاضی به واحد‌های تولیدی معرفی می‌شود.

آذرباد همچنین یادآور شد: خانم‌هایی که نمی‌توانند در کارگاه‌ها کار کنند، ما برش آماده شده را به آن‌ها می‌دهیم و پس از دوخت، به کارگاه تحویل می‌دهند.

او با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی به خوبی در این طرح ورود کرده است و پوشش و پیگیری کار را به نحو مطلوب انجام می‌دهد، خواستار واگذاری بازار کار به پیشران‌ها و حذف واسطه‌ها در راستای ساماندهی بازار کار شد.

صادق پارسایی، پیشران بسته بندی نیز بیان کرد: در این‌دوره از آموزش‌ها، ساخت جعبه و به اصطلاح امروز پکیجینگ آموزش داده می‌شود.

این پیشران ادامه داد: بیش از دو سال است که با جهاددانشگاهی در حوزه مشاغل خانگی از جمله تولید ماسک و ساخت جعبه همکاری می‌کنیم.

پارسایی با بیان اینکه ۵۰ هنرجو طی شش ماه گذشته داشته‌ایم، اظهار کرد: حدود ۵ تا ۱۰ نفر از این نیرو‌ها پس از شرکت در دوره‌های آموزشی تخصصی، در مجموعه ما مشغول به فعالیت شده‌اند.

این پیشران طرح‌های مشاغل خانگی جهاددانشگاهی پیشنهاد کرد که این نهاد با اتکاء به پتانسیل و قابلیت‌های خود، امور مربوط به بسته‌بندی مجموعه‌هایی مانند کارآفرینی و شرکت بنیان که با آن‌ها در ارتباط است را به پیشران‌ها ارجاع دهد.

منبع: ایسنا
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.