حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه گرانی مرغ در بازار ارتباطی به مرغداران ندارد، اظهار کرد: آمارها نشان می دهد که در خرداد ۱۱۳ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که با این وجود کمبودی در سطح عرضه نداریم.
وی با اشاره به اینکه عرضه روزانه ۶ هزار و ۲۰۰ تن مرغ در سطح کشور نیاز بازار را پوشش می دهد، افزود: آمارها نیاز به راست آزمایی دارد چرا که در صورت صحت آمار، انحرافاتی در بازار رخ می دهد که باید مورد بررسی قرار گیرد.
اسداله نژاد با اشاره به اینکه التهابات بازار مرغ ارتباطی به تولید ندارد، بیان کرد: مشکلات بازار مرغ مربوط به توزیع است، حال عرضه با نرخ ۴۰ هزار تومان ارتباطی به مرغداران ندارد.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با بیان اینکه مرغدار مسئول قیمت و توزیع نیست، گفت: مرغداران مسئول تولید و عرضه تا کشتارگاه هستند، حال اینکه بعد از کشتار چه اتفاقی در بازار رخ می دهد، ارتباطی به مرغدار ندارد.
وی ادامه داد: اکثر واحدهای تولیدی با نرخ مصوب ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان مرغ تولیدی را توزیع می کنند و تنها تعداد معدودی از تولیدکنندگان بنابر توافق با کشتارگاه ها ۵۰۰ تا یک هزار تومان بالاتر عرضه می کنند که با این وجود مرغ تولیدی نباید بالاتر از نرخ مصوب، حداکثر ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان در بازار بدست مصرف کننده برسد.
اسداله نژاد عرضه با نرخ های بالاتر را ناشی از مشکلات سیستم توزیع و نظارت دانست و گفت: با توجه به سودجویی دلالان بعد از کشتارگاه، دستگاه های مسئول باید نظارت بیشتری داشته باشند چرا که عرضه با قیمت های بالاتر را قبول نداریم.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه بازار نهاده های دامی تعریفی ندارد، بیان کرد: با وجود گذشت بیش از ۱۵ روز از جوجه ریزی واحدهای مرغداری، هنوز سهمیه ای برای آنها درنظر گرفته نشده است که با این وجود حدود ۱.۵ دوره تولید را بدون دریافت نهاده انجام دادند، این درحالی است که مرغداران مرغ تولیدی را به مراکزی که جهاد معرفی کرده، تحویل دادند که با استمرار این روند مرغداران توان مالی لازم را ندارند.
این مقام مسئول از افزایش ۵۰۰ تومانی نرخ جوجه یکروزه خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر قطعه جوجه یکروزه به ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۷ هزار تومان رسیده، درحالیکه قیمت مصوب ۴ هزار و ۲۰۰ تومان است.
وی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم را ۳۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: علی رغم افزایش هزینه های تولید، اصلاح قیمت صورت نگرفته است که با این وجود مرغداران کماکان با نرخ ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومان عرضه می کنند که امیدواریم سیاست گذاری دولت بعد به گونه ای باشد که سودجویی در بحث مرغ به حداقل برسد.
اسداله نژاد با اشاره به اینکه عمده مشکلات فعلی در حوزه مرغ، مدیریتی است، بیان کرد: رفع معضلات در دولت آینده به دلیل فراهم بودن زیرساخت ها وجود دارد و مشکلات فعلی عمدتا مدیریتی است تا ساختاری. از این رو با تغییر مدیران، اصلاح رویکرد ها و رفع نواقص به راحتی قابل حل خواهد بود.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی درباره تاثیر تنش های گرمایی بر تولید مرغ بیان کرد: هم اکنون با خنک شدن هوا، تنش های گرمایی در استان ها کاهش یافته است، اما به طور معمول تلفات ناشی از تنش های گرمایی ۱۵ تا ۲۰ درصد است.
وی در پایان تصریح کرد: بنابر آمار در تیرماه ۱۱۹ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که درصورت صحت آمار نیاز بازار به راحتی تامین می شود.
انتهای پیام/