سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نظری در صحن علنی خبر داد.

توسعه فضا‌های مردم محور در پایتخت/ هویت شهر را حفظ کردیم

عضو شورای شهر تهران گفت: فضا‌های مردم محور همچون پلاز‌ها را توسعه دادیم و پروژه‌های کم‌هزینه و ملموس در محلات ایجاد اجرا کردیم.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت نظری عضو شورای شهر تهران در جلسه علنی شورا اظهار کرد: این خدمت و عبادت چهار ساله گذشت و امروز ما و شما، شاهد چهار سالی هستیم که پشت سر گذاشته شد و می‌توان آن را قضاوت کرد. می‌توان قضاوت کرد که شهر را چگونه و در چه شرایطی تحویل گرفتیم و حال که تحویل می‌دهیم، چه چیزی کم‌تر یا بیش‌تر شده است. ما البته بزرگراه و پل‌های دوطبقه و امثال آن نساختیم و نباید هم می‌ساختیم، چون با وعده تغییر همین ریل توسط شما انتخاب شدیم.

وی ادامه داد: وعده دادیم که از جیب مردم پروژه‌های چندهزار میلیاردی بی‌حاصلی همچون پل صدر نخواهیم ساخت و نساختیم. وعده دادیم فضای تنفس شهر را بیشتر مسدود نخواهیم کرد و نکردیم. اما به جای آن فضا‌های مردم محور همچون پلاز‌ها را توسعه دادیم. پروژه‌های کم‌هزینه و ملموس در محلات ایجاد اجرا کردیم. هویت شهر را حفظ کردیم و تلاش کردیم شهروندان بیشتر با کوچه‌ها و خیابان‌ها ارتباط برقرار کنند. فضا‌ها و مکان‌هایی که بخشی از خاطره جمعی تهرانی‌ها بود را برای آیندگان حفظ کردیم و در اختیار عموم گذاشتیم.

عضو شورای شهر تهران گفت: فارغ از دست‌آورد‌های جمعی قابل دفاع‌مان که بار‌ها بارها، تک‌تک ما آن‌ها را بازگوییم، شخصا تلاش کردم به‌عنوان کوچک‌ترین عضو این خانواده، روزی که از شورا خارج می‌شوم نه در مقابل شما ملت و نه در مقابل خدای‌مان شرمنده نباشم و از این منظر، خدای بزرگ را شاکرم که امروز، با وجدانی آسوده و خاطری آرام این مسئولیت را واگذار می‌کنم.

نظری اضافه کرد: در طول چهار سال گذشته، نه ذره‌ای در زندگی شخصی‌ام تغییر ایجاد شده و مالی به اموالم اضافه شده و نه خدای متعال رهایم کرده تا دیگر آلودگی‌ها به سراغم بیاید. هنوز در همان خانه‌ای سکونت دارم که سال ۹۱ تملک کردم و هنوز همان ماشینی را دارم که سال ۹۲ خریداری کردم. در تمام مدت این چهار سال بیش از بسیاری از مدیران اجرایی ارشد شهرداری برای شهرم و همشهریانم تلاش کرده‌ام و بیش از انتظار قانون، وقت گذاشته‌ام.

وی تصریح کرد: هرگز خواسته شخصی از هیچ‌یک از مدیران یا شهرداری طلب نکردم و هرچه به ایشان ارجاع دادم و پی‌گیری کردم، درخواست مردم و انجام کار‌های قانونی بود که در راهرو‌های شهرداری و پشت درب دفتر مدیران معطل می‌ماند. در این چهارسال تنها حقوق شورای شهر را دریافت کردم و از هیچ کمیسیون، شورا، ستاد یا مرجع دیگری ریالی دریافت نکرده‌ام. البته همه می‌دانید که مزد این‌ها که گفتم، ردصلاحیت بود.

نظری ادامه داد: مجلس شورای اسلامی را برای طرح موسوم به صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی خطاب قرارداده و به نمایندگی از مردم بگویم که هیچ‌گاه لجبازی با ملت و اراده مردم آینده خوبی نداشته است. روزهاست به سبب همین طرح، فشار روانی سنگینی بر مردم، به‌خصوص صاحبان مشاغل و کسب و کار‌های خرد و کلان اینترنتی وارد شده و تصویب و اجرای آن نیز زندگی بسیاری از مردم را مختل می‌کند. امیدوارم عقلا و دلسوزان اصولگرا، تدبیر و بصیرت به خرج دهند و بیشتر از این مردم را آزار ندهند.

وی اظهار کرد: همچنین امیدوارم که اعضای شورای شهر در تمام کشور و به‌خصوص تهران که در مرحله اول با گزینش مجلس و در مرحله دوم با حمایت انتخاباتی مجلس فعلی امکان حضور در شورا‌ها را پیدا کردند، راهی را که مجلس در عصبانی و مضطرب کردن مردم پیش گرفته ادامه ندهند و در حاکمیت یک دست، به دنبال آرامش مردم باشند.

عضو شورای شهر تهران افزود: طی این مدت بیش از ۱۳۱ تذکر را به نمایندگی از مردم به مسئولان شهری و دیگر مقامات و مسئولان کشور ارائه کردم که محور عمده آنان «توجه به حقوق اقشار مختلف مردم در شهر از جمله زنان، کودکان، سالمندان و نیز مناسب سازی شهر برای حضور معلولان و افراد دارای نیاز‌های ویژه در شهر»، «گسترش ورزش همگانی و توجه به تمام اقشار در این حوزه»، «ارتقا مشارکت‌های مردمی در مدیریت شهر»، «توجه به جوانگرایی و استفاده از ظرفیت جوانان در سطوح مدیریتی کشور»، «توجه به هویت و آثار فرهنگی و تاریخی شهر»، «توسعه حمل و نقل عمومی»، «محیط زیست شهری و آلودگی هوا»، «توجه به سلامت روحی و روانی مردم»، «معیشت پرسنل و کارکنان شهرداری و نحوه استخدام آنان» و امثال این‌ها بوده است.

نظری گفت: در این چهارسال، برخلاف دوره‌های گذشته شورا و رویه حاکم بر مجلس شورای اسلامی، تمام تصمیم‌ها و عملکرد ما در منظر و مرای عموم مردم بوده و آنچه انجام دادیم نه پشت در‌های بسته، بلکه کاملا شفاف و در معرض دید و قضاوت مردم قرار داشت.

وی افزود: شیوه‌نامه داخلی شورا با انجام کار کارشناسی دقیق و پیچیده، بررسی آیین‌نامه‌های پیشین و مقررات بالادستی و مطالعه تطبیقی با آیین‌نامه پارلمان شهر‌های مختلف جهان، در ۲۷ فصل و ۲۷۸ ماده تدوین شد و پس از امضای شماری از اعضا، اعلام وصول شده و در اختیار کمیسیون حقوقی و نظارت قرار گرفت.

نظری بیان کرد: اجرای پویش شهرهمه در آذرماه سال ۹۶ که مدتی بعد به شعارمحوری مدیریت شهری تهران تبدیل شد، به رسمیت شناختن دستفروشی و دیگر مشاغل سیار در تهران و ارائه طرح «ساماندهی مشاغل سیار و بی‌کانون»، حمایت از افراد در معرض آسیب با طرح «استفاده از ظرفیت همکاری و مشارکت شهرداری تهران در حمایت از مشاغل خانگی تولیدی افراد در معرض آسیب» و تغییر الگوی مدیریت شهر به نفع زنان و جوانان با ارائه طرح «الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه افزایش انتصاب جوانان در تصدی پست‌های مدیریتی و ارتقاء سهم و نقش آنان در مدیریت شهرداری تهران» از دیگر اقدامات انجام شده از سوی بنده و همکارانم در کمیته مشارکت‌های اجتماعی بود.

عضو شورای شهر تهران گفت: در کمیته ورزش شورای شهر تهران، طرح خیابان ورزش را با هدف فراهم کردن بستر ورزش همگانی برای همه افراد و شهروندان اجرا کردیم. در این دوره توانستیم ورزش را در راس سیاست‌های شهری قرار دهیم و توانستیم به‌اندازه توجه به ورزش قهرمانی، مسئولان و مردم را به ورزش همگانی جذب کنیم. به طوری‌که موفق شدیم ورزش همگانی را جزو برنامه‌های مهم برنامه سوم توسعه شهر تهران قرار دهیم.

وی تاکید کرد: سیاست ما ورزش ارزان برای همه بود و به همین دلیل هم باوجود تورم بی‌سابقه و افزایش شدید قیمت کالا‌ها و خدمات در کشور و به تبع آن در شهر تهران، کمیته ورزش از افزایش تعرفه استفاده از خدمات و امکانات ورزشی به مدت نزدیک به سه سال جلوگیری کرد. این امر در مناطق کمتر برخوردار شهر تهران نیز بیشتر مورد توجه قرار گرفت، به طوری‌که در حال حاضر بهای استفاده از امکانات ورزشی در اماکن ورزشی متعلق به شهرداری تهران، به مراتب کمتر از دیگر اماکن ورزشی شهر است.

وی گفت: در ستاد توان‌افزایی و حمایت از فعالیت سازمان‌های مردم نهاد شهر تهران، برای اولین بار در کشور، امکان ایجاد فضا‌هایی در هر یک ازمناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران برای فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد را فراهم کردیم. طرحی که اثرگذاری آن به اندازه فرهنگسرا‌ها خواهد شد و عنوان «سمن‌سرا» برایش انتخاب شد. بگذریم که شهردار منتخب خودمان و معاون کم‌تحرک مربوطه هم در مسیر راه‌اندازی سمن‌سرا‌ها سنگ اندازی کردند، اما در حال حاضر این سمن‌سرا‌ها آماده فعالیت هستند.

نظری تاکید کرد: اخیرا هم طرح ممنوعیت حضور حیوانات خانگی در فضای بازی کودکان در بوستان‌ها را با مشارکت تعدادی از سازمان‌های مردم نهاد تدوین کردیم. همچنین طرح «فرایند اعطا تسهیلات، فعالیت و بهره‌برداری از اماکن تاریخی ثبت شده و واجد ارزش ثبت نشده شهر تهران» نیز که از سوی بنده ارائه شده بود، مورد تصویب قرار گرفت.

عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: در پایان از مردم شریف تهران، ری و تجریش به سبب آنچه که در ید اختیارات شورای اسلامی شهر تهران بود و به هر دلیل امکان انجامش از ما سلب شد یا نتوانستیم انجام دهیم حلالیت می‌طلبم و خطاب به مردمی که همواره خودم را جزوی از آنان و نه مقابل‌شان دیده‌ام عرض می‌کنم که از امروز و با پایان بار مسئولیت سنگینی که بر دوش داشتم، شانه به شانه شما مطالبه‌گری و کنشگری خواهم کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.