سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پشت پرده وابستگی و نیاز رژیم صهیونیستی به کمک‌های نظامی آمریکا

رژیم صهیونیستی از آغاز موجودیت نامشروع خود همواره به کمک‌های نظامی آمریکا وابسته بوده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  وزارت خارجه آمریکا روز جمعه با قرارداد فروش ۱۸ بالگرد ترابری سنگین CH-۵۳K با قراردادی به ارزش ۳.۴ میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی موافقت کرد.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود عنوان کرد: «آمریکا به امنیت اسرائیل متعهد بوده و این برای منافع ملی آمریکا حیاتی است که به اسرائیل کمک کند تا به توسعه و حفظ قابلیت قدرتمند دفاع از خود بپردازد».

کمک‌های نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی به سال ۱۹۴۹ با پرداخت میلیون‌ها دلار آغاز شد، اما همکاری نظامی میان واشنگتن و تل‌آویو از سال ۱۹۵۲ میلادی با امضای توافقنامه همکاری لجستیکی دوجانبه آغاز گردید. پس از آن توافق‌هایی درباره همکاری سیاسی و امنیتی نیز حاصل شد.


بیشتربخوانید

  • گفتگوی لاپید و بلینکن درباره حمله به نفتکش صهیونیستی در دریای عمان

 


از سال ۱۹۵۸ میلادی رژیم صهیونیستی آغاز به دریافت کمک‌های امنیتی و نظامی از آمریکا کرد و این کمک‌ها پس از جنگ سال ۱۹۶۷ به صورت دائمی شد. پس از آن روابط امنیتی فرانسه با رژیم صهیونیستی به پایان رسید.

اما کمک‌های آمریکا به رژیم صهیونیستی پس از توافق صلح این رژیم با مصر در سال ۱۹۷۹ به بیشترین میزان خود رسید.

در سال ۱۹۸۵ میلادی، «شیمون پرز» نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی توافقی را با «جورج شولتز» وزیر امور خارجه سابق در دولت «رونالد ریگان» به امضا رساند که طی آن آمریکا هر ساله ۳ میلیارد دلار کمک به اسرائیل ارائه خواهد داد که بخش عمده آن در زمینه امنیتی و خرید تجهیزات نظامی خواهد بود.

با وجود آنکه ادعا می‌شود اسرائیل یکی از قدرتمندترین ارتش را در منطقه دارد اما همواره به کمک‌های نظامی آمریکا نیازمند بوده و برای اقدامات نظامی خود باید تحت پوشش سیاسی و دیپلماتیکی آمریکا باشد.


جنگنده‌های اف ۱۶ آمریکا در جریان رزمایش نظامی با رژیم صهیونیستی در صحرای نقب

حجم کمک‌های نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی چقدر است؟

کمک‌های آمریکا به رژیم صهیونیستی تقریبا ۵۵ درصد از تمام کمک‌های آمریکا به دیگر کشور‌های جهان به شمار می‌آید. این کمک‌ها از سال ۱۹۴۸ تا کنون به ۱۳۰ میلیارد دلار رسیده و برخی گزارش‌های دیگر حاکی از آن است که این کمک‌ها به ۲۷۰ میلیارد دلار رسیده است.

از سوی دیگر آمریکا تصمیم گرفته که بسته کمک‌های جدیدی را به رژیم صهیونیستی برای سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۸ با ارزش ۳۰ میلیارد دلار ارائه دهد که شامل پروژه‌های نظامی مشترک پدافند هوایی می‌شود.

همچنین کمک‌های نظامی آمریکا، ۱۸ درصد از کل بودجه نظامی رژیم صهیونیستی را تشکیل می‌دهد که طی آن رژیم صهیونیستی سالیانه ۸۱۵ میلیون دلار سلاح از آمریکا خریداری می‌کند و ۵۰۰ میلیون دلار برای تقویت سامانه‌های دفاع موشکی خود از جمله گنبد آهنین اختصاص می‌دهد.

تمرکز کمک‌های نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی کجا قرار دارد؟

کمک‌های نظامی آمریکا در توسعه سامانه گنبد آهنین که برای مقابله با موشک‌های مقاومت فلسطین طراحی شده، نقش داشته است. این کمک‌ها بیش از یک میلیارد دلار بوده است.

همچنین آمریکا بیش از ۲ میلیارد دلار برای توسعه سامانه دفاع موشکی «حیتس» هزینه کرده است. از سوی دیگرف آمریکا سامانه راداری «ایکس-باند» (X-Band) را در اراضی اشغالی فلسطین مستقر کرده که قادر به ردیابی موشک‌های متخاصم می‌باشد. تمامی این کمک‌ها بدون در نظر گرفتن جنگنده‌های اف-۳۵ است که آمریکا به رژیم صهیونیستی داده است.

حمایت نظامی آمریکا از رژیم صهیونیستی شامل تسلیحات و تجهیزاتی می‌شود که آمریکا در سرزمین‌های اشغالی ذخیره کرده است به گونه‌ای که ارتش رژیم صهیونیستی در مواقع اضطراری می‌تواند از آمریکا بخواهد که از این تجهیزات استفاده کند همانطور که این اتفاق در جنگ دوم لبنان در سال ۲۰۰۶ و جنگ سوم غزه در سال ۲۰۱۴ روی داد.

نیاز صهیونیستها به کمک آمریکا

توافق‌های همکاری نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی در دو بخش نظامی و امنیتی به بیش از ۲۵ توافقنامه رسیده است که همگی این توافق‌ها در راستای منافع رژیم صهیونیستی و در راستای افزایش توانایی نظامی آن، ارائه فناوری‌های پیشرفته آفندی و پدافندی به این رژیم بوده تا دست کم برتری نظامی این رژیم بر کشور‌های عربی اطرافش حفظ شود.

یکی از دلایلی که آمریکا در توجیه این حجم بزرگ از کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی می‌کند، این است که اسرائیل عضو پیمان آتلانتیک شمالی نبوده و از طریق دریافت این تجهیزات نظامی به دنبال حمایت از خود است.

رژیم صهیونیستی هیچگاه خرسندی خود از کمک‌های نظامی سالانه آمریکا را مخفی نکرده است چون این کمک‌ها ابتدای هر سال تخصیص می‌یابد. طبق گزارش‌ها عمق راهبردی رژیم صهیونیستی محدود بوده و نیازمند مرزهای امن و کمک سریع بوده و این هدف نمی‌تواند از طریق ارتش این رژیم محقق شود و باید با حمایت آمریکا این هدف حاصل شود.


بالگردهای ترابری سنگین CH53-K که آمریکا با فروش آنها به تل‌آویو موافقت کرده است

کمک‌های نظامی آمریکا چه نقشی در برتری نظامی رژیم صهیونیستی ایفا می‌کند؟

کمک‌های نظامی  پیشرفته آمریکا طی دهه‌های گذشته به صورت فعالی در تقویت نظامی این رژیم نقش داشته و به منبع تامین مالی اصلی تجهیزات تهاجمی درخواستی رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.

این کمک‌ها سبب شد تا تسلیحات تهاجمی رژیم صهیونیستی در وهله اول آمریکایی باشد تا بدین ترتیب برتری کمی و کیفی رژیم صهیونیستی بر کشورهالی منطقه در زمینه تسلیحاتی و نظامی حفظ شود.

در سال 2008، کنگره آمریکا در گزارشی مدعی شد که رژیم صهیونیستی به کمک این برتری میتـواند با هرگونه تهدید از سوی یک کشور یا از سوی ائتلاف چند کشور یا گروه‌ها و سازمان‌های غیردولتی مقابله کند.

کمک‌های نظامی آمریکا به ارتش رژیم صهیونیستی و تمایل واشنگتن برای تقویت توان نظامی این رژیم با هدف حفظ برتری کمی نظامی آن بر ارتش کشور‌های مجاور به شمار می‌آید تا برخی از نقاط ضعف رژیم صهیونیستی از نظر کوچک بودن از لحاظ جغرافیایی و کم بودن تعداد ساکنین آن در مقایسه با دشمنان احتمالی پوشیده شود.

رژیم صهیونیستی تا چه میزان می‌تواند از کمک‌های آمریکا در جنگ استفاده کند؟

هدف کمک‌های نظامی آمریکا این است که رژیم صهیونیستی با تحقق برتری نظامی خود در هرگونه مقابله نظامی آتی کمترین میزان تلفات و خسارت‌های مالی را متحمل شود و این هدف به کمک استفاده از تجهیزات و تسلیحات تهاجمی بسیار پیشرفته آمریکایی حاصل می‌شود.

از سوی دیگر، صنایع نظامی رژیم صهیونیستی از حمایت‌های آمریکا برخوردار هستند به گونه‌ای که این رژیم در حال حاضر هفتمین صادر کننده بزرگ سلاح در جهان به شمار می‌آید و بیش از ۶ میلیارد دلار تسلیحات فروخته است.

صهیونیست‌ها هنوز از رویدادی که در جنگ اکتبر سال ۱۹۷۳ اتفاق افتاد یاد می‌کنند. در آن تاریخ، صهیونیست‌ها از طریق پل هوایی که آمریکا برای انتقال تسلیحات پیشرفته به ارزش دو میلیارد دلار ایجاد کرده بود، کمک‌های بی‌سابقه‌ای دریافت کردند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.