سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سازمان ملل: محاصره غزه نقض حقوق بین‌الملل است

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور فلسطین، محاصره غزه از سوی رژیم صهیونیستی را نقض حقوق بین‌الملل دانست.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، مایکل لینک، گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور فلسطین در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشا تودی اعلام کرد که محاصره غزه نقض حقوق بین المللی و رژیم صهیونیستی جنایتکار جنگی است.

او گفت: پس از آنکه انگلیس و آمریکا و اتحادیه اروپا اسرائیل را مسلح کردند تا به غزه و سوریه حمله کند، این کشور‌ها برخلاف قوانین بین المللی رفتار کردند.

مایکل لینک افزود:امروز باید روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری فلسطین باشد، اما با وجود اشغالگری و جنایات جنگی روزانه و بمباران‌های اسرائیل این موضوع روی نداده است. از طرف دیگر با نرم افزار جاسوسی پگاسوس روبرو بوده ایم.

او اعلام کرد: هیچ فشاری را از طرف جامعه بین المللی برای برنامه ریزی مجدد برای برگزاری این انتخابات مشاهده نمی‌کنم. امیدواریم که این انتخابات هرچه سریعتر و در شش ماه آینده برگزار شود. بدیهی است که من از مشارکت تمامی طرف‌های شرکت کننده و اثرگذار در این انتخابات حمایت می‌کنم. اسرائیل برگزاری انتخابات در شرق شهر قدس (اشغالی) را با مشکل روبرو ساخته است.

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل درباره ارتباط این نهاد با دولت بایدن گفت: تماس‌های منظمی با آمریکا ندارم. امیدوارم که در آمریکا شاهد حضور رئیس جمهوری باشیم که حداقل روی کاغذ برخی از حقوق فلسطینی‌ها را به رسمیت بشناسد. امیدوارم بتوانیم در ژنو و نیویورک با آمریکایی‌ها در تماس باشیم.

او گفت: نیم میلیارد دلار در جریان جنگ ماه مه به غزه خسارت وارد شده است. تلاش‌هایی برای جمع آوری کمک در بین کشور‌های اهداء کننده کمک برای بازسازی وجود دارد که این روند کند است. سیستم درمانی آن هم به خاطر کمبود تجهیزات و هم همه گیری کرونا دچار فروپاشی شده است. غزه تنها ۱۴ ساعت در روز آب آشامیدنی دارد. احیاء اقتصادی غزه کار آسانی نیست. هر اقدام اقتصادی به بازسازی غزه منوط است. ما باید هرآنچه را که موشک‌های اسرائیلی ویران کرده اند، بازسازی کنیم.

لینک درباره حملات روز‌های اخیر صهیونیست‌ها و زخمی شدن فلسطینیان گفت: به نظرم هر وکیل بین المللی وقتی به مفهوم جنایت جنگی بر اساس بیانیه رم نگاه می‌کند به این نتیجه می‌رسد که اقدامات یک عامل اشغالگر در بین جمعیت غیرنظامی در یک سرزمین اشغالی به منزله جنایت جنگی است. از بیانیه ۱۹۴۹ تا بیانیه ۱۹۷۷ همه بر این موضوع گواهی می‌دهند. این موضوع در قوانین بین المللی مستند شده اند. شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر سازمان ملل بار‌ها گفته اند که اسرائیل در حال نقض فاحش حقوق بشر است. بر اساس بیانیه ۱۹۹۸ اقدامات شهرک نشین‌ها هم به منزله نقض حقوق بشر است.

او با اشاره به بررسی جنایات رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه افزود: بدیهی است که ارتش اسرائیل و افرادی که ساخت شهرک‌ها را در ۵ دهه اخیر تسهیل کرده اند و همچنین دیگر طرف‌هایی که در این موضوع مشارکت داشته اند باید مسئولیت پذیر شوند. در حال حاضر در حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ شهرک در شرق شهر قدس (اشغالی) و کرانه باختری ساخته شده اند. این به منزله موتور اشغال گری است. این دلیل ادامه اشغال گری است. این مهمترین مانع در راه تصمیم گیری فلسطینی‌ها برای آینده خود است.

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور فلسطین در پایان به مسئله بدافزار پگاسوس پرداخت و اعلام کرد که شرکت‌های صهیونیستی از نرم افزار‌های جاسوسی در چند دهه اخیر برای جاسوسی از فلسطینی‌ها استفاده کرده اند. بیشتر این شرکت‌ها هدفشان نظارت بر فلسطینی‌ها است. آنچه که امروز ضد فلسطینی‌ها استفاده می‌شود فردا از آن ضد جهان استفاده می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.