به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از independent، ناظر بر حفظ حریم خصوصی، اتحادیه اروپا به کمیسیون حفاظت از اطلاعات ایرلند (DPC) دستور داده است تا در مورد شبکه اجتماعی WhatsApp و مطابقت فعالیتهای آن با قوانین تصمیم نهایی را بگیرد. این فرمان به دنبال اختلاف بین تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا در مورد اینکه آیا واتساپ قوانین حریم خصوصی را در زمینه اطلاع کاربران از شرایط خود و به اشتراک گذاری دادهها با شرکت مادر خود، فیسبوک نقض کرده است یا خیر، صادر شده است.
کمیسیون حفاظت از دادههای اروپا (EDPB) که متشکل از ۲۷ تنظیم کننده ملی است بعد از جلسات مداوم و طولانی مدت در این باره اعلام کرد که به تصمیم الزام آور جهت برخورد با فعالیتهای پلتفرم واتساپ رسیده است البته جزئیات آن را فاش نکرد. در این بیانیه آمده است: این تصمیم به دنبال رفع عدم اجماع در برخی جنبههای پیش نویس تصمیم DPC است.
یک مقام آگاه در این زمینه گفت: این یک تحقیق مهم بود که توسط DPC ایرلند انجام شد و اصول مهم شفافیت تحت GDPR (مقررات عمومی حفاظت از داده ها) را مورد بررسی قرار داد و آن ها منتظر نهایی شدن این روند است. ایرلندیها به دلیل اینکه تعداد زیادی از شرکتهای فناوری در آن جا مستقر است، تنظیم کننده اصلی مصوبات اروپا در بسیاری از موارد مهم است. دسامبر گذشته، DPC پیش نویس تصمیم خود را به سایر تنظیم کنندههای اتحادیه اروپا برای نظرسنجی ارسال کرد.
مقامات هیئت حفاظت از دادههای آلمان به اقدام ایرلند مبنی بر اجبار بیگ تک در زمینه حفظ حریم خصوصی، انتقاد کرده اند. در ماه مه، اولریش کوئن، کمیسر حریم خصوصی هامبورگ، شبکه اجتماعی فیسبوک را در ایرلند از پردازش اطلاعات شخصی کاربران WhatsApp برای اهداف خود منع کرده بود و از اتحادیه اروپا خواسته بود که در ممنوعیت سراسری ایجاد کند.
این اقدام پس از به روزرسانی برنامه ریزی شده WhatsApp انجام شد. اما ناظر اروپایی در اوایل ماه جاری گفت که اطلاعات کافی برای اثبات توجیه ممنوعیت وجود ندارد. در عوض، EDPB به ایرلند دستور داد در اولین فرصت، تحقیقات قانونی در مورد اینکه آیا فیسبوک دادههای شخصی کاربران WhatsApp را پردازش میکند و به چه منظور انجام میدهد را شروع کند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/