سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۰ حقیقت جالب و شنیدنی در مورد لنز چشمی

در این گزارش مروری بر چند نکته جالب و خواندنی در مورد ابزار پزشکی و زیبایی کارآمدخواهیم داشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، لنز چشمی توسط میلیون‌ها نفر در سراسر جهان برای درمان عیوب انکساری چشم و یا زیبایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاری که این قطعه کوچک پلاستیکی انجام می‌دهد برای بسیاری از افراد در حد معجزه است و زندگی آن‌ها را به کلی دگرگون می‌کند. اگر دوست دارید در مورد لنز‌های چشمی بیشتر بدانید،با ما همراه شوید.

حقایق جالب در مورد لنز چشمی

۱. اولین لنز تماسی توسط لئوناردو داوینچی در سال ۱۵۰۸ طراحی شد! البته، ایده او برای پوشاندن چشم با یک نیمکره شیشه‌ای پر از آب کاملاً غیر عملی بود. در سال ۱۶۳۶، رنه دکارت، فیلسوف فرانسوی با طرح دوباره این ایده، یک تیوب شیشه‌ای را برای قرار دادن مستقیم روی قرنیه پیشنهاد کرد. اما از آنجا که چنین چیزی مانع از چشمک زدن می‌شد، هرگز به مرحله تولید نرسید! در نهایت، تولید اولین لنز تماسی (ساخته شده از شیشه دمیده) که توسط آدولف فیک، چشم پزشک آلمانی ساخته شد، در سال ۱۸۸۸ اتفاق افتاد.

۲. اولین لنز تماسی قرنیه‌ای که به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت، در سال ۱۹۴۹ تولید شد.

۳. حدود ۱۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان از لنز‌های چشمی استفاده می‌کنند و لنز‌های نرم طرفداران بیشتری دارند.

۴- دو سوم استفاده کنندگان لنز‌های چشمی زن هستند و میانگین سنی افراد دارای لنز در سراسر دنیا ۳۱ سال است.

۵- بنا به آمار‌های ارائه شده از سوی کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده، ۴۰ تا ۹۰ درصد از تمام افرادی که لنز چشمی دارند، از دستورالعمل‌های ارائه شده توسط بینایی‌سنج خود پیروی نمی‌کنند!

۶. لنز‌های چشمی ایمنی بسیار بالایی دارند و از هر ۵۰۰ نفر تنها ۱ نفر به عفونت جدی چشم مبتلا می‌شود!

۷. لنز‌های چشمی به هیچ وجه نمی‌توانند به پشت کره چشم رفته و در آنجا گیر کنند. در واقع، ساختار چشم انسان چنین اجازه‌ای را نمی‌دهد.

۸- اعتماد به نفس افرادی که از لنز چشمی استفاده می‌کنند، بیشتر از کسانی است که برای اصلاح بینایی از عینک استفاده می‌کنند. این موضوع به خصوص در مورد نوجوانان مصداق بیشتری دارد.

۹. لنز‌های تماسی انواع مختلفی دارند؛ از لنز‌های روزانه گرفته تا لنز‌های سخت، لنز‌های نرم و لنز‌های رنگی.

۱۰. لنز‌های چشمی جدید به شکلی طراحی می‌شوند که به هیچ وجه امکان افتادن آن‌ها از چشم و گم شدن‌شان وجود ندارد. افتادن لنز از چشم یکی از دلایلی بود که در ایام گذشته باعث می‌شد مردم کمتر به سراغ آن بروند، اما این روز‌ها با مدرن شدن طراحی لنزها، حتی افراد پرتحرک و ورزشکار‌ها هم می‌توانند از این وسیله به راحتی و با اطمینان خاطر استفاده کنند.

 

منبع:دیجی رو

انتهای پیام/

برچسب ها: لنز چشمی ، چشم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۰۴ ۱۵ مرداد ۱۴۰۰
توصیه میکنم تا اونجایی که ممکنه از لنز تماسی استفاده نکنید،
من که چشمام بخاطر استفاده از لنز خشک شده،عفونی شده و به نور حساس
ناشناس
۱۵:۵۶ ۱۸ مرداد ۱۴۰۰
اگر از قبل خشکی سطح چشم نداشته باشید و شیوه زندگی و نوع شغلتون جوری نباشه که سطح چشم خشک بشه مثل کسانی که در معرض حرارت بالا کار میکنند مثلا نانوا و...و صد البته اگر تمام و کمال نکات بهداشتی را رعایت فرمایید شستن دستها و خشک کردن با جریان هوا و نه حوله و... پیش از گذاشتن و برداشتن لنز شستشوی آرام و بدون صدمه زدن به لنز با سرم سدیم کلراید ۹% هر شب بعد از برداشتن لنز نگه داری لنز زمانی که استفاده نمیکنید داخل ظرف مخصوص با محلول استریل و استناندارد ویژه این کار