به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، شکستگی خط لوله در مسیر انتقال آب از سد گاوشان در محل روستای «حسین آباد» بود که نزدیک به ۲۵۰ لیتر بر ثانیه نشتی آب دارد و شدت فشار آب روند ترمیم شکستگی را بسیار دشوار کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با بیان اینکه این شکستگی از صبح دیروز (۸مرداد) اتفاق افتاده است ،گفت : تمام نیروها و امکانات را در محل شکستگی لوله مستقر کرده ایم و همه پای کار هستند.
شهلایی با بیان اینکه تلاش برای رفع این شکستگی بی وقفه در حال انجام است، گفت : نیروهای آب منطقهای بدون لحظهای استراحت در حال ترمیم شکستگی هستند، اما فشار زیاد آب کار را دشوار کرده است.
این مسئول افزود: سناریوهای متعددی برای ترمیم این شکستگی وجود دارد که آخرین راه کاهش ورودی آب به خط انتقال برای کاهش فشار آب است که میتواند تامین آب شهر کرمانشاه را برای ساعاتی با اختلال مواجه کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با بیان اینکه این اولین شکستگی نیست که در مسیر نزدیک به ۷۰ کیلومتری انتقال آب سد گاوشان طی چند وقت اخیر رخ میدهد، افزود: تاکنون بیش از ۱۰ شکستگی داشتیم که همه آنها مرتفع شده و همین حالا در نقاط دیگر شکستگیهایی وجود دارد، اما شدت آن زیاد نیست و نیروها مشغول به کار هستند تا آب از دست نرود.
شهلایی عامل این شکستگیها را موارد متعددی از مضاعف شدن فشار ورودی شبکه، سرقت و آسیب به خطوط، انشعابات غیرمجاز و... اعلام کرد.
او سپس با بیان اینکه در سالهای قبل نیز شهر کرمانشاه یکبار با چنین تنش آبی مواجه شده بود و از آن زمان خطی اضطراری از محل سد گاوشان برای تامین آب شهر کرمانشاه فراهم شده بود، ادامه داد: با ظرفیتی که طی چند روز اخیر فراهم شده اکنون با وجود آنکه از حداکثر ورودی هم استفاده نمیشود، اما تا نزدیک به ۱۵۰۰ لیتر بر ثانیه هم آب از سد گاوشان وارد شبکه شهر کرمانشاه شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه اکیپهای این شرکت نیز از ابتدای حادثه پای کار هستند، افزود: باید تلاش کنیم این شکستگی بدون ایجاد اختلال در شبکه آب شهر مرتفع شود.
علیرضا کاکاوند با بیان اینکه اکنون سد گاوشان بخش زیادی از تامین آب شهر کرمانشاه را بر عهده دارد، گفت: کاهش دبی که در چاههای میان دربند و ده پهن داریم تا حدود زیادی از محل سد گاوشان جبران میشود.
فضلالله رنجبر فرماندار کرمانشاه با اشاره به حجم بالای آبی که در محل این شکستگی از دست میرود، گفت: باید در طول مسیر خط لوله، شیرهای قطع و وصل متعدد تعبیه شده باشد تا در صورت بروز چنین حوادثی بتوان از فشار آب برای ترمیم شکستگی کاست.
او ادامه داد: هم اکنون تنها راه برای حل این مشکل کاهش ورود آب به شبکه میباشد و در صورت نیاز اطلاعرسانی هم به مردم انجام خواهد شد که ساعتی با قطعی و یا افت فشار مواجه میشوند.
رنجبر از دو متولی حوزه آب استان خواست تمام امکانات و تجهیزات خود را در محل شکستگی مستقر کنند تا هرچه زودتر ترمیم شود.
استاندار کرمانشاه خواستار رسیدگی فوری به این مشکل شد و گفت: در شرایطی که یک میلیون نفر در شهر کرمانشاه تحت تنش آبی هستند، نباید اجازه هدررفت این میزان آب را داد.
هوشنگ بازوند با تاکید بر لزوم بسیج کردن همه ظرفیتها برای ترمیم این شکستگی، ادامه داد: تا ظهر امروز این شکستگی باید مرتفع شود.
او افزود: حتی اگر نیاز باشد باید اکیپهای همکار از استانهای مجاور برای کمک به حل مشکل پای کار بیایند.
استاندار کرمانشاه طی تماس تلفنی با وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور، از آنها درخواست کمک برای حل این مشکل اضطراری را داشت و گفت: باید این خط انتقال از قبل از نظر فنی آزمایش میشد که آیا ظرفیت انتقال این میزان آب را دارد، یا خیر .
انتهای پیام/د