به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمد مهدی علویان مهر رییس دانشگاه صنعتی شیراز گفت: مرکز تحقیقات فناوریهای نوین سلامت با هدف ارائه خدمات پیشرفته به مراکز سلامت برای نخستین بار در کشور با همکاری و مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و دانشگاه صنعتی شیراز راه اندازی شده است.
او ابراز امیدواری کرد: با ایجاد و راه اندازی این مرکز بتوانیم کارهای بزرگی در حوزه سلامت و خدمت رسانی به مردم به ویژه در شرایط بحران شیوع کرونا انجام دهیم.
علویان مهر بیان کرد: مهمترین محوری که برای همکاریهای مشترک بین دو دانشگاه در نظر گرفته شده و موضوع اصلی تحقیقات در این مرکز خواهد بود، موضوع هوشمندسازی ارائه خدمات به مراجعان و همچنین تحقیقات در حوزههای کاربردی و حوزههای سلامت به ویژه با استفاده از هوش مصنوعی است.
رییس دانشگاه صنعتی شیراز ادامه داد: در زمینه تجهیزات پزشکی و سایر حوزهها نیز در صورت فراهم شدن زمینههای لازم، امکان همکاری بین دو دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه صنعتی شیراز وجود دارد.
علویان مهر یکی دیگر از دلایل راه اندازی مرکز تحقیقات فناوریهای نوین سلامت در این دانشگاه را کمک به موضوعات مرتبط با پیشگیری و درمان بیماری کووید۱۹ برشمرد و از همکاری اساتید و محققان دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه صنعتی شیراز در این زمینه در ماههای گذشته خبر داد و ابراز امیدواری کرد با ایجاد این مرکز، تمرکز و حمایت ویژهای به خصوص در درمان کرونا انجام شود.
سید رئوف خیامی استادیار دانشگاه صنعتی شیراز و رییس مرکز تحقیقات فناوریهای نوین سلامت گفت: تاکنون دو دانشگاه علوم پزشکی و صنعتی شیراز منجر به تولید تجهیزات پزشکی و نرم افزارهای فناورانه در حوزه سلامت ازجمله طراحی دستگاههای سونوگرافی و آندوسکوپی، موضوعات مرتبط با فناوری اطلاعات و تحلیل داده ها، ایجاد داشبوردهای تصمیم گیری و ایجاد سامانه جامع سیستمهای اطلاعاتی بیمارستانی شده است.
او افزود: در این مرکز چهار گروه پژوهشی شامل گروه پردازش سیگنال و تصاویر پزشکی؛ گروه فناوریهای نوین و تجهیزات پزشکی؛ گروه مدل سازی، تحلیل و پردازش دادهها و گروه نانوفناوری و مواد شیمی و درمانی فعالیت میکنند و در حال حاضر با مشارکت ۳۳ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه صنعتی شیراز راه اندازی شده است.
علیرضا چوبینه مدیر توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: هدف از راه اندازی این مراکز این است که بتوانیم از تخصص و توانمندیهای موجود در هر دو دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه صنعتی شیراز استفاده کنیم و بخشی از نیازهای حوزه سلامت به ویژه در شرایط کرونا را برطرف کنیم؛ زیرا برطرف کردن نیازهای جامعه در حوزه سلامت نیازمند ایجاد اینگونه مراکز است.
او اظهار کرد: در محیطهای بیمارستانی نیازهای فناورانه و تکنولوژیک زیادی وجود دارد که با مشارکت محققان دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه صنعتی شیراز، این نیازها شناسایی، اولویت بندی و پروژههایی تعریف میشود و به رفع این نیازها کمک میکند و گامی در راستای خودکفایی کشور در تامین تجهیزات پزشکی خواهد بود.
انتهای پیام/