سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در سالگرد عرضه اولیه "شرکت صنعتی زر ماکارون" بررسی شد؛

"غزر" بعد از یک سال، ۱۸ درصد بازده نصیب سهامدارانش کرد

کارشناس بازار سرمایه گفت: نماد غزر نسبت به عرضه‌های اولیه دیگر پتانسیل رشد بیشتری در آینده خواهد داشت.

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به گذشت یک سال از عرضه غزر در بورس اظهار کرد: در حال حاضر یک سال از عرضه اولیه شرکت صنعتی زر ماکارون با نماد غزر می‌گذرد. این سهم چندین بار قرار بود که عرضه شود اما هر بار لغو می‌شد. بسیاری از تحلیلگران بازار معتقد بودند که قیمت آن برای عرضه به عموم بالا‌تر از ارزش ذاتی شرکت قیمت گذاری شده است. اما به هر حال در نهایت این عرضه اولیه در ۸ مرداد ماه سال گذشته انجام شد.


این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: در روز عرضه به هر کد بورسی ۳۳ سهم با قیمت سه هزار و نه صد و هفتاد و پنج تومان رسید که معادل ۱۳۱ هزار تومان برای هر شخص بود و کمتر از ۵ میلیون نفر در این عرضه اولیه شرکت کردند. این عرضه جزو آخرین عرضه اولیه‌هایی بود که این تعداد افراد در آن شرکت کردند و بعد از آن با ریزش بازار، مشارکت در عرضه اولیه‌ها نیز به مراتب کمتر شد.

آسایش در ادامه افزود: این عرضه اولیه درست زمانی انجام شد که به تازگی اعتراضات بورسی شروع شده بود و چند روز بعد از آن نیز بازار با ریزش تاریخی خود مواجه شد.


بیشتر بخوانید


این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: با گذشت یک سال از عرضه اولیه غزر می‌توان گفت که این عرضه اولیه در چند روز ابتدایی عرضه خود مثبت بود به طوری که رشد ۱۰۰ درصدی تا شهریور ماه برای سهامداران خود ایجاد کرد و توانست تا قیمت هشت هزار و پانصد و هفتاد تومان نیز رشد داشته باشد و در نهایت این نماد نیز مانند سایر سهام بازار وارد ریزش شد و از سقف خودش ریخت و به قیمت چهار هزار و دویست و هشتاد دو تومان در آبان ماه رسید.

آسایش ادامه داد: دوباره با بهبود بازار و تک سهم‌ها غزر توانست مقداری رشد داشته باشد و حتی قیمت این سهم به محدوده شش هزار و سیصد و سه هزار تومان نیز رسید، ولی مجدد وارد اصلاح قیمتی شد و در اواخر دی ماه این نماد با افزایش سرمایه همراه و قیمت آن تعدیل شد و در نهایت معاملات آن روی قیمت دو هزار و سیصد و پنجاه تومان در روز بعد از افزایش سرمایه انجام شد. افزایش سرمایه صد درصدی غزر از محل سود انباشته صورت گرفت.

او اظهار کرد: این نماد از زمان عرضه اولیه خود تا آخرین روز معاملاتی در چهارشنبه  هفته گذشته، توانسته است ۱۸ درصد بازده برای سهامداران خود داشته باشد و در حال حاضر با قیمت پایانی دو هزار و سیصد و پانزده تومان در روز چهارشنبه بسته شد.


این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: از لحاظ بنیادی سال گذشته این نماد بعد از یک ماه عرضه در بازار سود نقدی به میزان ۳۵ تومان تقسیم کرد و بعد از آن نیز امسال مجمع عمومی سالانه آن در تیر ماه برگزار شد و ۲۴ تومان سود نقدی بین سهامداران خود تقسیم کرد.


آسایش در ادامه بیان کرد: با بررسی، صورت‌های مالی این نماد نسبت به سال گذشته می‌توان گفت که ۳۰ درصد افزایش نسبت به گذشته داشته است و درآمد‌های عملیاتی شرکت با رشد ۹۵ درصدی نسبت به گذشته همراه بوده است و سود ناخالص شرکت ۱۰۹ درصد افزایش داشته است.

او افزود: p/e این شرکت ۱۱.۴۶ است که نسبت به گروه محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر وضعیت مطلوبی دارد. از لحاظ تکنیکال نیز به طور کل می‌توان گفت این نماد یکی از نماد‌هایی بود که مقطع ورودش به بازار مناسب نبوده است به همین دلیل نتوانست رشد خوبی را داشته باشد و در حال حاضر نیز مقداری بالاتر از ناحیه حمایتی خودش قرار دارد و با این ناحیه سه مرتبه برخورد داشته است و دو هزار صد و پنجاه تومان ناحیه حمایتی این نماد است و در کل می‌توان گفت این نماد نسبت به عرضه‌های اولیه دیگر پتانسیل رشد بیشتری در آینده خواهد داشت.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.