سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار پکن به انگلیس درباره اقدام متقابل در دریای جنوبی چین

منابع نظامی چین همزمان با اعزام یک ناو هواپیمابر انگلیسی به دریای جنوبی چین به انگلیس درباره اقدام متقابل هشدار دادند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از گاردین، منابع نظامی و رسانه‌های چین همزمان با اعزام یک ناوهواپیمابر سلطنتی انگلیس به دریای جنوبی چین، به این کشور هشداری برای اقدام متقابل صادر کردند.

سخنگوی وزارت دفاع ملی چین در بیانیه‌ای در این باره گفت: «چین به آزادی ناوبری احترام می‌گذارد، اما قاطعانه با هر فعالیت دریایی که باعث مناقشه و اختلاف شود برخورد خواهد کرد.»

او در ادامه افزود: «اقدامات نباید هرگز به بی‌ثباتی در منطقه دریای جنوبی چین منجر شود و از جمله این اقدامات می‌توان همکاری اخیر نظامی میان ژاپن و انگلیس را نام برد. نیروی دریایی چین در مقابل چنین رفتاری اقدامات متقابل انجام می‌دهد.»

این اظهارات مقام چینی در حالی مطرح می‌شود که انگلیس برای اولین بار ۲ ناوشکن و ۲ ناوچه سلطنتی خود را در منطقه آسیا و اقیانوسیه مستقر خواهد کرد. این تجهیزات قرار است به ژاپن بروند در میان راه توقفی در هند، سنگاپور و کره جنوبی هم داشته باشند تا در نهایت رزمایشی نظامی را با متحدان خود برگزار کنند.

روزنامه چینی گلوبال تایمز نیز با اشاره به این اقدام نوشت: «اقدامات انگلیس در دریای جنوبی چین بسیار خطرناک است. اگر لندن در تلاش برای ایجاد حضور نظامی در منطقه‌ای با اهمیت ژئوپولیتیک باشد، وضعیت موجود به هم می‌ریزد و اگر در این میان اقدامی علیه چین انجام شود شکست آن‌ها را به همراه خواهد داشت.»

وزارت دفاع انگلیس پیشتر اعلام کرده بود برای شرکت در تمرینات نظامی با متحدان خود مستقیم و سریعترین مسیر را طی خواهد کرد.

پیشتر وزیر دفاع انگلیس به پارلمان این کشور گفت: «ما به قصد اقدامات تحریک‌آمیز به آن سوی جهان نمی‌رویم.»

پکن ده‌ها سال است که با کشور‌های منطقه آسیا - اقیانوس آرام بر سر جزایر دریای چین جنوبی وارد مناقشه شده است. این کشور و همسایگان آن از جمله ژاپن، ویتنام و فیلیپین مدت‌هاست که بر سر دریای جنوبی و شرقی چین واقع در منطقه آسیا با یکدیگر در تنش هستند. چین، جزایر مورد مناقشه در دریای جنوبی را قلمرو خود می‌داند.

هفته گذشته منابع خبری اعلام کردند که ناو هواپیمابر «اچ ام اس کوئین الیزابت» توسط شش کشتی جنگی نیروی دریایی انگلیس، یک زیردریایی و ۱۴ بالگرد نیروی دریایی همراهی می‌شود. حضور این ناوگان در منطقه بحث برانگیز دریای چین جنوبی می‌تواند سبب ایجاد تنش‌هایی با چین شود.

این بزرگترین و قدرتمندترین کشتی جنگی نیروی دریایی انگلیس است و این اقدام بزرگترین انباشت ناوگان نیروی هوایی و دریایی انگلیس طی سال هاست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۱۴ ۰۹ مرداد ۱۴۰۰
توی دهان انگلیس باید زده شود تا همه جا فضولی نکند .