سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار یزد مطرح کرد:

توجه به آموزش‌های مهارتی؛ کلید کاهش آمار بیکاری و رفع مشکل کمبود نیروی متخصص در یزد

محمدعلی طالبی گفت: بررسی دقیق اطلس اشتغال استان نشان دهنده ضرورت توجه جدی به هنرستان‌ها و توسعه آن‌ها است،

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، محمدعلی طالبی، استاندار یزد در اجلاس سالیانه روسا و مدیران آموزش و پرورش کشور ضمن قدردانی از زحمات روسای آموزش و پرورش استان در عرصه تعلیم و تربیت و حفظ و تقویت افتخارات استان در این حوزه، گفت: فعالیت‌ها و تلاش‌های این افراد برای شروع سال تحصیلی جدید با عالی‌ترین سطح هماهنگی و آمادگی، شایسته تقدیر و تشکر است.

او با بیان اینکه شرایط استان یزد در حوزه آموزش و پرورش رو به تعالی است، ابراز امیدواری کرد: مدیران و روسای آموزش و پرورش باید بدون کمترین دغدغه نسبت به مباحث و مسائل سیاسی، این مقطع حساس در حوزه تعلیم و تربیت را با موفقیت پشت سر گذارند.

استاندار یزد با اشاره به شیوع کرونا و آسیب‌های ناشی از آن بر مباحث آموزشی و تعلیم و تربیت و برنامه و اهتمام دولت، ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا و وزارت آموزش و پرورش برای از سرگیری آموزش حضوری از اول مهرماه، خاطرنشان کرد: این شرایط ایجاب می‌کند که آرامشی بر ذهن مدیران ما در حوزه آموزش و پرورش حاکم باشد لذا این موضوع درخواست و مطالبه جدی ماست، تا روسای آموزش و پرورش با انرژی و انگیزه کامل، وظایف و مسئولیت‌های خود را دنبال کرده و با جدیت هماهنگی‌ها و برنامه ریزی‌های لازم برای آغاز سال تحصیلی جدید را داشته باشند.

او در بخش دیگری از سخنانش به رشد قابل توجه پروژه‌های مدرسه سازی از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون اشاره و خاطرنشان کرد: در مقطعی که با بحران اقتصادی و کاهش درآمد‌ها در بعضی از سطوح روبرو بودیم، نه تنها فعالیت‌ها و پروژه‌های خیری در حوزه مدرسه سازی متوقف نشد بلکه بهتر و با رشد قابل ملاحظه‌ای در شهرستان‌های مختلف صورت گرفت.

طالبی ادامه داد: امیدواریم شاهد تدوام روند جذب منابع خیری و استانی در حوزه مدرسه سازی باشیم و برخی از رویکرد‌هایی که در حال حاضر در استان دنبال می‌کنیم به صورت جدی تری پیگیری شود.

استاندار یزد با بیان اینکه بررسی دقیق اطلس اشتغال و نیاز‌های اشتغال استان نشان دهنده ضروت توجه جدی به هنرستان‌ها و توسعه آن‌ها وجود دارد، تصریح کرد: توجه به این حوزه باید به صورت عمیق و نه به صورت شعاری باشد تا منجر به رشد تکنسین‌ها در حوزه تعلیم و تربیت شود.

او به تضاد بین دو موضوع نرخ بیکاری بالاتر از متوسط کشوری در استان و کمبود نیروی کار در برخی از کارخانه‌ها و واحد‌ها اشاره کرد و اظهارداشت: در حالیکه برخی از واحد‌ها و کارخانه‌های استان به دلیل کمبود نیروی کار در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند و برای تامین نیروی فنی باید از نیروی دیگر استان‌ها استفاده کنند؛ استان یزد دارای نرخ بالایی از فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار است.

طالبی با بیان اینکه بخش زیادی از آمار بیکاری یزد به دلیل بیکاری فارغ التحصیلان است، خاطرنشان کرد: فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار استان، اکثرا در رشته‌هایی تحصیل کرده اند که اگر فرصت‌های شغلی بسیاری نیز برای نیرو‌های دانشگاهی ایجاد کنیم آن‌ها نمی‌توانند جذب بازار اشتغال شوند یا اساسا این افراد از تخصص کافی برای جذب در بازار اشتغال بخش خصوصی برخوردار نیستند.

استاندار یزد با اشاره به کمبود نیروی متخصص برای بعضی از رشته‌ها در استان، خاطرنشان کرد: توجه به حوزه آموزش‌های فنی و حرفه ای، هنرستان‌ها و مراکز آموزش عالی فنی و حرفه‌ای می‌تواند این مشکل را مرتفع کند.

او به ضرورت جدیت در پیگیری رویکرد‌های جدید استان اشاره و تصریح کرد: مدیر نوآور و مدیر تحرک آفرین فردی است که قدرت ریسک داشته باشند و بعضی ریل گذاری‌های صورت گرفته در طول سال‌های گذشته در این استان را تغییر دهد.

طالبی در پایان با ابراز خرسندی از تغییر گفتمان استان به سمت موضوع اقتصاد دانش بنیان طی سال‌های اخیر ابراز امیدواری کرد: این رویکرد می تواند تاثیرات بسیار خوبی را در آینده استان داشته باشد.

در پایان این نشست، استاندار یزد از مدیران آموزش و پرورش نواحی و شهرستان‌های استان تقدیر کرد.

انتهای پیام/ غ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.