سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقش مصرف کلسترول خوب در سلامت کبد

دانشمندان آمریکایی می‌گویند مصرف کلسترول خوب می‌تواند از تاثیر مخرب باکتری‌های روده بر کبد جلوگیری کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از ساینس دیلی، بدن دارای دو نوع کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد (LDL) است. زمانی که درباره تاثیرات مخرب کلسترول برای سلامتی بدن سخن می‌گوییم، منظورمان کلسترول بد است. با این حال، خبر خوب این است که مصرف کلسترول خوب می‌تواند تاثیرات مخرب کلسترول بد برای بدن را کاهش دهد.

با این حال، تحقیقات جدید دانشمندان ابعاد دیگری از فواید کلسترول خوب را نمایان کرده است. محققان دانشگاه واشنگتن آمریکا می‌گویند یک نوع از لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) نقش مهمی در جلوگیری از آسیب به کبد دارد. در حقیقت این نوع کلسترول خوب مانع از بروز التهاب در کبد می‌شود.

محققان در این مطالعات اقدام به بررسی تاثیر یک نوع کلسترول خوب به نام HDL۳ کردند که  زمانی که توسط روده تولید می‌شود مانع از فعالیت‌های باکتری‌هایی است که باعث التهاب کبد می‌شوند. در حقیقت این باکتری‌ها با تولید پیام‌هایی منجر به فعال شدن سلول‌های ایمنی بدن برای ایجاد التهاب در بدن و به ویژه کبد می‌شوند.

یکی از دانشمندان این تحقیقات می‌گوید: گرچه HDL به عنوان کلسترول خوب شناخته می‌شود، اما پس از آنکه تحقیقات پیشین نشان داد مصرف دارو‌هایی با دوز بالای این نوع کلسترول تاثیرات زیادی در بیماری‌های قلبی – عروقی ندارد در سال‌های اخیر میزان مصرف آن‌ها کاهش یافته است.

وی افزود: با این حال، یافته‌های ما نشان داده مصرف کلسترول خوب در بدن باعث محافظ از کبد در برابر بیماری و التهاب می‌شود. بیماری کبد یکی از بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلب است. مطالعات ما بر روی موش‌ها اثبات کرده کلسترول خوب برای حفاظت از کبد مناسب است.

هر گونه آسیب به روده‌ها می‌تواند بر روی چگونگی فعالیت‌های "باکتری‌های گرم منفی" تاثیر بگذارد. این باکتری‌ها یک مولکول التهابی به نام لیپوپلی ساکارید تولید می‌کند که از طریق رگ پرتال به کبد می‌رود. رگ پرتال یکی از رگ‌های اصلی بدن است که به کبد خون رسانی می‌کند و وظیفه انتقال مواد مغذی به کبد پس از جذب از سوی روده را دارد.

مولکول لیپوپلی ساکارید تولید شده از سوی باکتری‌های روده از طریق همین رگ به همراه دیگر مواد مغذی به کبد می‌رود. این مولکول باعث فعال شدن سلول‌های ایمنی بدن و بروز التهاب در کبد می‌شود. در این حالت احتمال بروز بیماری‌های کبدی مانند کبد چرب و فیبروز کبدی وجود دارد.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.