به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا تقی پور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی تقاضای تعدادی از نمایندگان جهت واگذاری رسیدگی به طرح ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی به کمیسیون مشترک گفت: این طرح پیش نویس اولیه داشت که مرداد ۱۳۹۹ اعلام وصول شد، اما تغییرهای اساسی در آن شکل گرفت و حدود ۷۰ درصد آن تغییر کرد.
وی ادامه داد: مرکز پژوهشها با حضور کارشناسان بررسیهای زیادی داشت، اما متاسفانه اکثر شکایات و انتقادات برای طرح اولیه بود؛ چراکه آن پیش نویس بود و انتقادها نیز به پای طرح جدید گذاشته شد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه ماده سیزدهم طرح پیامرسانهای اجتماعی صندوق برای حمایت از کسب و کارها را پیشنهاد کرده است، اظهار کرد: این صندوق برای حمایت از کسب و کارهای که مشکلات جدی دارند، است؛ سال ۹۹ برای حمایت و ساماندهی پیامرسانها شورای عالی فضای مجازی مصوباتی داشت، اما در کل، تنها ۵ میلیارد وام به پیام رسانهای داخلی در مقابل ۳۵۰ میلیون دلار هزینه ایجاد و توسعه تلگرام داده شد.
تقیپور با بیان اینکه اگر صنعت داخلی حمایت نشود، کسب و کارهای کشور نمیتوانند مقابل خارجیها قد علم کنند، تصریح کرد: پلتفرمهای مانند آپارات، تپسی، اسنپ و دیجی کالا باحمایت جلو رفتند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن گفت: ماده چهاردهم طرح محل منابع صندوق مذکور را تعیین کرده است. ما در طرح سامانه پیام رسانهای اجتماعی میخواهیم رفع تبعیض کنیم. برای پهنای باند اینترنت به خارجیها پول میدادیم، اما برای داخلیها سهمی مقرر نشده است؛ بنابراین طرح برای تولید کننده محتوای داخلی از محل صندوق سهمی در نظر میگیریم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه حدود ۵۰۰ هزار دانش آموخته مرتبط با این حوزه داریم، یادآور شد: اگر فضا برای کسب و کارها فراهم نباشد این دانش آموختگان باید چه کار کنند؟
تقی پور تاکید کرد: میگویند گوگل و اینستاگرام با تصویب این طرح بسته میشود، اما این در حالی است که تا وقتی نرمافزارهای مشابه داخلی رشد و تمام سرویسها را فراهم نکنند، این نرم افزارهای خارجی دست نمیخورند و موضوع طرح نیز مسدود سازی نیست.
تقی پور با بیان اینکه طرح ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی دست مسئولان را باز میکند تا پلتفرم در چارچوب مقررات ما فعالیت کنند، توضیح داد: اگر جرمی اتفاق افتاد و پول کسی در فروشگاه خارجی از دست رفت با تعیین مقررات این پلتفرمها با پلیس ما همکاری میکنند.
وی اظهار کرد: پلتفرمهای خارجی درآمدهای بسیاری از تبلیغات دارند، آیا آنها مالیات میدهند؟ ما باید امکاناتی مانند پرداخت و دولت الکترونیک را به داخل بدهیم.
این نماینده یادآوری کرد: تا وقتی رقابتها شکل بگیرد، فعالیت پلتفرمها ادامه خواهد داشت.
تقیپور تصریح کرد: با قانونمند شدن فعالیت در فضای مجازی پلیس و دستگاههای امنیتی نیز بر اساس قانون با کسب و کارهای داخلی برخورد میکنند و بی دلیل اتفاقی نمیافتد.
انتهای پیام/