سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تأثیر شیر مادر در کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، در بزرگسالی کمتر به بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا می‌شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان در تازه‌ترین یافته‌های خود دریافتند نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، در بزرگسالی احتمال ابتلای پایین تری به بیماری‌های قلبی- عروقی دارند.

بر اساس این گزارش، طبق تحقیقاتی که نتایج آن در «مجله انجمن قلب آمریکا» در تاریخ ۲۱ ژوئیه منتشر شد، نوزادانی که از سینه مادر، حتی برای چند روز، شیر خورده اند، به هنگام نوپایی، دارای فشارخون پایین تری بوده اند و این تفاوت در فشار خون ممکن است به بهبود سلامتی قلب و عروق این افراد به هنگام بزرگسالی کمک کند.

این پژوهش نشان داد عوامل مخاطره آمیز بیماری‌های قلبی- عروقی از جمله فشار خون می‌توانند از دوران کودکی آغاز شوند. تحقیقات همچنین تأیید کرد شیرخوردن نوزادان از سینه مادر با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی در بزرگسالی مرتبط است. با این حال، مقدار و مدت زمان شیرخوردن از سینه مادر که برای قلب و عروق مفید باشد، مشخص نیست.

این، نخستین پژوهشی است که ارتباط شیردهی از سینه مادر در روز‌های اولیه تولد را با فشارخون در اوایل کودکی مورد بررسی قرار می‌دهد.

دکتر «کوزتا میلیکو» (Kozeta Miliku) از افراد برجسته این پژوهش و دارای دکترای پزشکی و دانشجوی پسا دکتری در دانشگاه مک مستر در «دانشگاه همیلتون» در انتاریوی کانادا در این باره گفت: نوزادانی که حتی به میزانی اندک از شیر اولیه پستان مادر که به آن آغوز می‌گویند مصرف کرده اند، تا سه سال نخست تولد صرفنظر از اینکه چه میزان از شیر مادر استفاده کرده بودند و یا آنکه چه زمان دیگر غذا‌های مکمل را مصرف کرده بودند، دارای فشار خون پاین تری بودند.

آغوز (اولین شیری که پس از زایمان ترشح می‌شود) از نظر فاکتور‌های رشد و ایمنی و نیز سلول‌های بنیادی، منبعی غنی به شمار می‌رود که برای نوزادان تازه متولد شده مفید بوده و تنها در شیر مادر یافت می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.