به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، قوسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۱۵ کارخانه و کارگاه شیر با ظرفیت اسمی ۵۰۰ تن شیر در روز در استان وجود دارد که هم اکنون ظرفیت تولید ۲۵۰ تُن شیر را دارد.
او افزود: از میزان شیر تولیدی در خراسان جنوبی، ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن توسط مراکز جمعآوری شیر ساماندهی میشود و بقیه مصرف خود مردم است.
قوسی همچنین ادامه داد: ۸۰ درصد از میزان شیر تولیدی به صورت خام توسط شرکتهای معتبر از استان خارج و مابقی در استان توسط کارخانهها به فرآوردههای لبنی تبدیل میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: نبود رقابت در کارخانههای استان با کارخانههای معتبر، نبود تنوع در محصول، کمبود نقدینگی، نبود بهروز رسانی تجهیزات و امکانات از دلایلی است که سبب شده ۱۰۰ درصد ظرفیت تولید شیر استان استفاده نشود.
قوسی با بیان اینکه قانون خرید تضمینی شیر در کشور مغفول مانده است گفت: برای اینکه ۱۰۰ درصد شیر تولیدی در استان جمعآوری و فرآوری شود این قانون باید اجرا شود.
وی افزود: برای حل مشکل دامداران در زمینه شیر و لبنیات، ایجاد و راهاندازی کارخانه تولید شیر خشک ضروری است و صادرات شیر خشک را میتوان بدون محدودیت انجام داد که این پیشنهادات به وزارتخانه ارسال شده است.
انتهای پیام / ط ا