سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرگوس کاکلی مهمان این روز‌های تالاب هورالعظیم

رئیس حفاظت محیط زیست هویزه گفت: یک گونه کمیاب اردک ماهی‌خوار با نام مرگوس کاکلی برای اولین بار در هورالعظیم مشاهده شد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، محمد ساکی رئیس حفاظت محیط زیست هویزه با بیان اینکه مرگوس کاکلی (Red-breasted Merganser) برای اولین بار در خوزستان و تالاب هورالعظیم مشاهده شد، گفت: نخستین گزارش مشاهده این‌گونه در خوزستان در تالاب هورالعظیم ابتدای مرداد ماه ۱۴۰۰، هنگام پایش منطقه از سوی یگان حفاظت محیط زیست هورالعظیم و علی سجاد جلالی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست هورالعظیم تصویربرداری و ثبت شد و پرندگان خوزستان با این ثبت به ۳۹۲ گونه که بالاترین تنوع زیستی پرندگان در کشور است، افزایش یافت.

او با اشاره به این نکته که  تالاب هورالعظیم گنج تنوع زیستی و گنج تالاب‌های خاورمیانه است که گونه‌های فراوان پرندگان برای جوجه آوری و تابستان گذرانی و همچنین برای زمستان گذرانی یا به عنوان محل استراحت در زمان مهاجرت به این تالاب وابسته هستند. پایش‌های علمی در این تالاب در حال انجام است و اخیراً گونه‌های متعدد مانند اردک دم دراز، اردک سر سفید، سسک تالابی، سسک چیف چاف کوهی در این تالاب شناسایی و ثبت شده است.

ساکی اظهار داشت: خوزستان زیستگاه بیش از ۳۹۲ گونه پرنده،۷۲ گونه پستاندار، ۸۵ گونه خزنده، پنج گونه دوزیست، ۵۶ گونه ماهی آب‌های داخلی و ۹۰۰ گونه ماهیان خلیج‌فارس است.

رئیس حفاظت محیط زیست هویزه تصریح کرد:  یگان حفاظت محیط زیست هورالعظیم برای مبارزه و دستگیری متخلفان شکار و صید و صیادان غیرمجاز که با شوکر برقی ماهیگیری می‌کنند یا در زمان ممنوعه صید می‌کنند برخورد قانونی را انجام می‌دهد.

مرگوس کاکلی از اردک‌های ماهی‌خواری است که در نیم‌کره شمالی جهان پراکنش دارد و در جنوب ایران گونه کمیابی است. مشاهده یک گونه کمیاب اردک در هورالعظیمخوزستان و مخصوصاً هورالعظیم که بیشترین تنوع پرندگان را در خاورمیانه دارند می‌توانند به عنوان بهشت پرندگان خاورمیانه مقصد گردشگران طبیعت خارجی و منبع اقتصادی ارزشمندی برای هورنشینان باشند.

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.