سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

هر ایرانی،۶ دندان پوسیده دارد

زالی گفت: در کشور ما به دلایل متعدد، پوسیدگی دندان به عنوان یک معضل جدی مطرح است، طبق آمار هر شهروند ایرانی حداقل ۶ دندان پوسیده دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست ویژه «اعلام موفقیت بزرگ دانشمندان ایرانی در نیل به مرجعیت جهانی در درمان با پالپ زنده» اظهار کرد: برای رسیدن به مرجعیت علمی که قله نوردی ما در عرصه علم است باید کاری مستمر انجام شود. بعد از ۱۵ سال کار شبانه روزی و تیمی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی، امروز شاهد یک مرجعیت جهانی و شاهد صعود به قله اعتماد به نفس و جایگاه ارزشمند علمی در سطح جهان هستیم.

زالی گفت: ما امروز به نقطه‌ای از اعتماد به نفسِ پژوهشگرانی در حوزه سلامت رسیده‌ایم که توانسته اند قله خود اتکایی را در عرصه جهانی فتح کنند.

او افزود: ما شاهد رخ دادن سه اتفاق بزرگ هستیم؛ اولین اتفاق ثبت تلاش ۱۵ ساله در عرصه دندانپزشکی و حوزه سلامت کشور در کتب مرجع جهانی است که این برای محققان حوزه سلامت یک افتخار بسیار مهم است. شماره دوم بیانیه انجمن اندودنتیست آمریکاست این در حالی است که انجمن‌های علمی و مدنی حوزه سلامت در آمریکا از یک جایگاه برجسته علمی و اجتماعی در جهان برخوردار هستند.

زالی گفت: موفقیت سوم در رابطه با سر رسیدن به مرجعیت این است که امروز در زمینه مستندسازی و ثبت مدارج جهانی و بین‌المللی استاندارد مثل ثبت پتنت در حال حاضر با فاصله قابل توجهی از سایر همترازان بین المللی در جایگاه ارزشمندی قرار دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: امروزه در کشور ما به دلایل متعدد، پوسیدگی دندان به عنوان یک معضل جدی مطرح است متاسفانه در افراد بالای ۶۵ سال در ایران بیش از ۵۵ درصد افراد دندان ندارند. در سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی که سنین برجسته فعالیت اجتماعی است، بین ۱۲ تا ۱۳ دندان در هر فرد از بین رفته است.

زالی ادامه داد: هر شهروند ایرانی حداقل ۶ دندان پوسیده دارد. بعد از ۱۲ سالگی هر فرد بین ۲ تا ۵ دندان پوسیده دارد همچنین ۸۷ درصد کودکان زیر ۶ سال دندان‌های پوسیده دارند.

او ادامه داد: متاسفانه نگاه ما به دندان شیری نگاهی بسیار غیرعلمی است. بسیاری از افراد جامعه فکر می‌کنند دندان شیری یک دندان موقت قابل جایگزینی است. این در حالی است که امروزه دندان‌شیری از یک جایگاه هویتی بیولوژیک کاملاً استثنایی مثل دندان دائمی برخوردار است.

پوسیدگی دندان صرفاً یک درد دندانی نیست

زالی افزود: پوسیدگی دندان صرفاً یک درد دندانی نیست، بلکه دروازه جدیدی برای بروز انواع بیماری‌هاست. اولین عارضه این است که دندان تخریب می‌شود، پس از آن بافت فکی آسیب می‌بیند در مورد بعدی آبسه ایجاد می‌شود و در نتیجه منبعی از بیماری‌های عمومی به وجود می‌آید و در صورت اهمیت ندادن به این عوارض منجر به مشکلات قلبی مغزی و عفونت‌های مختلف دیگر در بدن می‌شود.

او گفت: پالپ یا عصب دندان بخش زنده دندان است. در حال حاضر در دنیا استراتژی همه دندانپزشکان حفظ دندان است در ایران تا ۲۰ سال پیش کوتاه‌ترین مسیر برای درمان دندان، کشیدن آن بود اما امروزه کشیدن دندان در فرهنگ دندانپزشکی جهانی جایگاه ندارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در صورت بروز پوسیدگی، دندان پزشکان با کشیدن و یا خارج کردن عصب دندان درمان را انجام می‌دادند دندان را از یک واحد پویایی زنده به یک موجود نیمه‌جان تبدیل می‌کردند. این در حالی است که عصب دندان آنقدر مهم است که آغاز ایجاد عصب دندان در هفته ششم جنینی است.

زالی ادامه داد: دکتر عسگری با اتکا به یک روش جدید طراحی حفظ پایپ زنده دندان روش‌های قدیمی درمان پوسیدگی دندان را زیر سوال برده‌اند. در این روش استخوان سازی اتفاق می‌افتد و القای استخوان سازی رخ می‌دهد و همه این‌ها به کمک ماده‌ای است که دکتر عسگری اختراع کردند. این استخوان ساخته شده، زمانی اثر بخشی دارد که با بافت دهانه مخلوط شود.

او ادامه داد: تا چند سال پیش تمام دندانپزشکان دنیا فکر می‌کردند پوسیدگی دندان دو نوع برگشت پذیر و برگشت ناپذیر دارد اما دکتر عسگری با اقدام شان اثبات کردند که چیزی تحت عنوان پوسیدگی برگشت‌ناپذیر نداریم، به همین دلیل امروز در بیانیه انجمن دندانپزشکی آمریکا فرهنگ جدیدی به وجود آمده است.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۰۸:۵۱ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
نه جونم اقای دکتر مهندس کارشناس
اینا مال اینه که پول نداریم حال که خوب باشه به همه کارهات به موقع میرسی
حتما پات تو اب خنکه
الان سه ماه که دندون ترمیم شده از قبل دچار عفونت ریشه شده دارم هر پزشکی میرم دو تا سه میلیون هزینه اعلام میکنه
ناشناس
۲۱:۴۴ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
علت های پوسیدگی وسیع دندان مردم ایران: 1- ورود میکروب به دهان بعلت غذا خوردن با دست های صابون نزده و پهن کردن سفره بر روی زمین که منبع آلودگی است 2- خوردن قند سفید با چایی و خوردن شیرینی 3- استفاده نکردن از نخ دندان 4-کنترل نشدن شش ماه یکبار دندانها بوسیله دندانپزشک