به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شاهانی معاون مطالعات تولیدی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تولید ما در بخش سیمان از مصرف داخلی بیشتر است گفت: این میزان فاصله تولید سیمان تا مصرف آن در داخل کشور بسیار هم بیشتر است.
او ادامه داد: ایران در بخش تولید سیمان خود کفاست و با وجود مازاد تولید در بخش سیمان بخشی از این تولیدات را هم برای صادرات اختصاص داده ایم وسعی کرده ایم توسعه صادرات را نیز در دستور کار خود قرار دهیم.
شاهانی بیان کرد: افزایش قیمت در سیمان بی ارتباط با قطعی برق نیست، اما تمامی دلیل این گرانی هم محسوب نمیشود.
معاون مطالعات تولیدی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبق ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر کسب و کار که سال ۹۴ در مجلس مصوب شده دولت موظف است زمانی که کمبود در تولید در برق گاز و خدمات مخابراتی وجود داشته باشد، افزود: واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی نباید در اولویت قطع برق قرار گیرند.
او افزود: اولویت بندی واحدهای تولیدی سیمان و قرار گرفتن آنها در بخش قطعی برق باعث وارد شدن ضرر و زیان به این واحدها شده و باید دولت جبران ضرر و زیان آنها را نیز در دستور کار خود قرار دهد.
معاون مطالعات تولیدی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اتفاقی که در بحث تولید سیمان رخ داده با ماده ۲۵ قانون تعارض دارد.
شاهانی تاکید کرد: میزان مصرف برق صنعت سیمان ما ۲.۵ درصد از کل مصرف برق کشور را در بر میگیرد و اگر مصرف برق کل کشور را ۵۵ هزار مگاوات در نظر بگیریم، حدود ۱۴۰۰ مگاوات در بخش سیمان برق مصرف شده و با مدیریت بهتر میتوانستیم این کمبودها را جبران کنیم.
او اظهار کرد: واقعیت این است که صنایع سیمان یک ماه و دوره تنفس و تعطیلی به طور معمول در تابستان داشتهاند و در این بازه زمانی اقدام به تعیمرات و اورهال دستگاههای خود میکنند. بنابراین میتوانستند با مدیریت و برنامه ریزی در این بازه زمانی برای صرفه جویی دستگاه مشوقهایی در نظر بگیرند.
معاون مطالعات تولیدی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مرکز پژوهشهای مجلس در گزارش سال ۹۷ پیشنهاد وارد شدن سیمان به بورس را ارائه کرد، اما در خرداد ماه امسال سیمان وارد بورس شد، افزود: بورس کالا اشکلاتی دارد، اما محیطی است که باعث شفاف شدن معاملات میشود.
او بیان کرد: اتفاقاتی که در این روزها افتاد این بود که قیمت یک پاکت سیمان که در دو سال اخیر ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان و در گرانترین زمان خود ۲۷ هزار تومان رسیده بود، در حال حاضر به ۷۵ هزار تومان رسیده است.
شاهانی گفت: قیمت سیمان در بازارهای منطقه با دلار ۲۵ هزار تومان میشود، ۸۰ هزار تومان و به نظر میرسد علاقهای وجود داشته که قیمت داخلی سیمان را به نرخهای بازار صادارتی برسانند.
شاهانی تاکید کرد: عملا قطعی برق بهانهای شد که قیمتها افزایش یابد، اما با ایجاد مشکلات و سازکار نداشتن با بورس در حال حاضر عرضه آن متوقف شده است.
شاهانی بیان کرد: عملا افزایش قیمت غیر طبیعی اتفاق افتاده است. لذا عرضه و تقاضا با یکدیگر هم خوانی ندارد و با وجود آنکه در رکود مسکن قرار داریم نباید چنین افزایش قیمتی در این مصالح ساختمانی ایجاد شود.
انتهای پیام/