سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

کمبود سیمان، پروژه‌های مسکن را در آستانه تعطیلی قرار داد

دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران گفت: بسیاری از پروژه‌های مسکنی به دلیل نبود سیمان و افزایش چشمگیر قیمت میلگرد در آستانه توقف هستند.

ایرج رهبر دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه افزایش قیمت سیمان، فولاد و میلگرد خود به عنوان مصالح اصلی در بخش ساخت وساز به شمار می‌رود و نقش موثری در رشد قیمت مسکن دارد، گفت: با توجه به کمبود چند وقت اخیر سیمان و رشد قیمت آن و همچنین رشد چشمگیر قیمت میلگرد، ما در ماه آینده با افزایش نرخ مسکن در کشور روبرو خواهیم بود.

او ادامه داد: افزایش نامتعارف و غیر قابل پیش بینی مصالح ساختمانی و همچنین کمبود عرضه آن‌ها باعث شده که بسیاری از پروژه‌های مسکونی و عمرانی در کشور بخوابد و بسیاری از پروژه‌های انبوه سازی مسکن در کشور به دلیل نبود سیمان و یا گران بودن آن‌ها متوقف شوند.

رهبر با بیان اینکه هر پاکت سیمان در حال حاضر به ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان رسیده است، گفت: قیمت میلگرد هم در چند روز گذشته رشد ۳۰ درصدی پیدا کرده که همین امر خود باعث ایجاد نابه سامانی در بازار مسکن شده است.

دبیر انجمن انبوه سازان استان تهران با بیان اینکه قطعی برق بسیاری از کارخانجات سیمان باعث شده که نتوانند به ظرفیت موجود در این حوزه دست پیدا کنند، افزود: تمام هزینه‌ها در تولید سیمان از جمله هزینه کارگر، مالیات و سایر بخش‌ها ثابت مانده بنابراین با وجود قطعی برق برای این کارخانجات مشکلات بسیار زیادی ایجاد شده است.

رهبر توضیح داد: بسیاری از مسئولان اعلام می‌کنند که از جمله دلایل گرانی سیمان ورود سوداگران و دلالان به این بازار بوده است، اما باید اعلام کنیم که سوداگر و دلال همواره در این بازار بوده است بنابراین به جز قطعی برق و عرضه نشدن درست این محصول در بورس نمی‌توان دلیلی دیگری برای آشفتگی این بازار عنوان کرد.

دبیر انجمن انبوه سازان با تاکید بر اینکه بیش از ۹۵ درصد از کالاهایی که وارد بورس می‌شوند با مشکل افزایش قیمت روبرو می‌شوند، افزود: بسیاری از مسئولان اعلام می‌کنند که اگر مسکن وارد بورس شود ما شاهد بهبود این بازار خواهیم بود، اما باید اعلام کنم هیچ سرمایه گذار و یا سهام داری وارد بورس نمی‌شود که سود نکند بنابراین وقتی کالایی وارد بورس می‌شود از دست مصرف کننده خارج وبه دست سرمایه گذار می‌رسد.

او بیان کرد: وقتی بدون ضابطه، برنامه ریزی و هدفمند کالایی وارد بورس می‌شود نباید انتظار بهبود قیمت و یا کاهش آن را داشت در نتیجه وقتی سیمان به این صورت وارد بازار بورس شده است بنابراین باید منتظر افزایش قیمت‌های بیش از این باشیم.  امیدواریم با وصل شدن کامل برق بسیاری از کارخانجات سیمان معضل کمبود سیمان تا حدودی برطرف شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.