سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قربان تا غدیر/ ۳

راهکار تثبیت جایگاه اهل بیت (ع)

یکی از ساده‌ترین مطالبی که اهل بیت (ع) برای حفظ جایگاه خود انجام می‌دادند مسئله انتساب با پیامبر (ص) است.

حجت الاسلام سید احمد حسینی، در گفت و گو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ارتباط عید غدیر و عید قربان گفت: دشمن قریب به ۲۵۰ سال است که آل الله را دنبال می‌کند و در پی از بین بردن حقانیت امامت شیعه بوده است و کاملا متوجه این موضوع شده بودند که اگر بتوانند جایگاه امامت را خدشه‌دار کنند خیلی از دستاورد‌های مهم دینی و مذهبی از بین می‌رود. در مقابل اهمیت حقانیت ماجرای امامت و پیگیری این مطلب مهم از ناحیه اهل بیت نکته بسیار حائز اهمیتی است و یکی از ساده‌ترین مطلبی که اهل بیت(ع) انجام می‌دادند مسئله انتساب با پیامبر (ص) بوده است. 

وی ادامه داد: شاید دشمن می‌توانست جایگاه امامت را مورد هجمه قرار دهد، اما نمی‌توانست جایگاه پیامبری را به هیچ عنوان زیر سوال ببرد، زیرا خود آنان نیز از بین می‌رفتند.


بیشتر بخوانید


حجت الاسلام حسینی گفت: به عنوان مثال پیامبر (ص) در زمان تولد امام مجتبی (ع) فرمودند پسرم را به من نشان بدهید و این نشان دهنده این است که خود پیامبر (ص) غنایی را در رابطه با ائمه علیه السلام داشتند که آنان را به عنوان فرزندان خود معرفی می‌کردند. همچنین انس بن مالک می‌گوید: هنگام کودکی امام مجتبی (ع) زیاد با پیامبر (ص) بازی می‌کردند. ایشان گفت: من حس کردم که پیامبر(ص) اذیت می‌شوند می‌خواستم دست امام‌ مجتبی(ع) را بگیرم که پیامبر (ص) فرمودند به فرزند من کاری نداشته باش و همچنین در جای دیگری از تاریخ داریم که پیامبر خطاب به امام حسن (ع) و امام حسین (ع) می‌فرمایند: «هما ابنای» این‌ها پسر‌های من هستند و به نوعی پیامبر (ص) حوادث را پیش بینی کرده و این جایگاه را اینگونه تعریف و تصدیق می‌کردند.

وی افزود: ذکوان غلام معاویه می گفت: معاویه به من تاکید کرده بود که هر کسی امام حسن(ع) و امام حسین (ع) را پسر پیامبر خطاب کند با او برخورد خواهم کرد، زیرا اگر آنان خود را به امام علی (ع) نسبت دهند می‌توان آن را اذیت کرد، اما اگر به پیامبر(ص) نسبت بدهیم به هیچ وجه نمی‌توان با آنان برخورد نمود و همچنان که خود اهل بیت(ع) هم تاکید داشتند خود را فرزند پیامبر (ص) معرفی کنند که جایگاه تثبیت شود و در واقع اهل بیت برای حفظ جایگاه مبارزه بسیار می‌کردند.

حجت‌الاسلام حسینی ادامه داد: در خطبه فدکیه بعد از رحلت پیامبر(ص) زمانی که حضرت فاطمه (س) شروع به صحبت کردند بعد از حمد و ثنای الهی گفتند: «و اشهد و ان ابی محمد رسول الله؛ من شهادت می‌دهم که پدرم محمد رسول خدا است»؛ همه این‌ها گواهی این را می‌دهد که اهل بیت ما حسب و نسب خود را با پیامبر(ص) بیان می‌کردند. پیامبر در روزی مثل غدیر برادر بودن خود را با امیرالمومنین بیان کردند و فرزندان امیرالمومنین نیز در جا‌های مختلف خودشان را فرزند پیامبر می‌دانستند و در انتها اهل بیت(ع) از راهکار‌های تثبیت جایگاه خودشان انتساب و قرابت و ادامه دهنده پیامبر (ص) بیان می‌کردند. دشمن هم تا توانسته است با این موضوع مقابله کرده و در تلاش بوده است که مسئله انتساب اهل بیت (ع) به پیامبر(ص) قطع شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.