سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهره برداری از سه نیروگاه برق با ظرفیت ۱۹.۷۶ مگاوات در استان فارس آغاز شد

همزمان با برگزاری آخرین برنامه پویش الف – ب- ایران بهره برداری از سه نیروگاه برق با ظرفیت ۱۹.۷۶ مگاوات و با سرمایه گذاری ۱۶۰ میلیارد تومان در استان فارس آغاز شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، غلامرضا نصیری مدیر عامل برق منطقه‌ای استان فارس روز شنبه در آیین افتتاح طرح‌های وزارت نیرو که با حضور ویدئو کنفرانس حجه لاسلام دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی، رضا اردکانیان وزیر نیرو و جمعی از مسئولان کشوری و همچنین با حضور عنایت الله رحیمی استاندار فارس و مسئولان استانی برگزار شد، اظهار داشت: ظرفیت قرار دادی این سه نیروگاه ۲۳.۲ مگاوات و ظرفیت قابل بهره برداری ۱۹.۷۶ مگاوات است.

او با بیان اینکه بهره برداری از طرح‌های یاد شده تاثیر بسزایی در تامین انرزی و برق مورد نیاز استان فارس به ویژه در شرایط اوج مصرف تابستانی دارد، افزود: شرکت برق منطقه‌ای استان فارس با تمام توان تخصصی و با مدیریت بار و بهبود شرایط تامین و انتقال برق و انرژی برای کاهش خاموشی‌ها و تامین برق پایدار در استان می‌کوشد.

مدیر عامل برق منطقه‌ای استان فارس در ادامه با بیان جزئیاتی از طرح‌های تامین و انتقال برق در قالب پویش الف – ب- ایران، افزود: نیروگاه رعد فرازان در شیراز، شایا توان جهرم در شهرک صنعتی جهرم و فرتک نیرو شیراز در شهرک صنعتی شیراز با دستور رییس جمهوری به بهره برداری رسید.

به گفته او، شرکت رعد فرازان انرژی شیراز، دارای قرارداد خرید تضمینی برق به ظرفیت ۷.۲ مگاوات و در حاشیه شهر شیراز است، در حال حاضر با دو عدد مولد ساخت آلمان و هر یک به ظرفیت ۲ مگاوات متصل به شبکه توزیع و در حال تولید است که میزان افت ولتاژ بر روی خطوط توزیع متصل شده بسیار کاهش یافته و ضمن رفع پرباری خطوط باعث بهبود ولتاژ در ایستگاه ۶۳کیلوولت صنعت برق شیراز نیز شده است.

نصیری افزود: قرارداد این نیروگاه در سال۹۴ منعقد شده و با تولید سالانه حدود ۳۵ هزار مگاوات ساعت، بخشی از بار شبکه را تامین می‌کند. قرارداد خرید تضمینی این نیروگاه به مدت ۵ سال است که بهره برداری تجاری نیروگاه از سال ۱۴۰۰ آغاز شده است.

مدیر عامل برق منطقه‌ای استان فارس در ادامه مشخصات نیروگاه شایا توان جهرم را نیز بیان کرد و گفت: شرکت شایا توان جهرم هم دارای قراردادخرید تضمینی به ظرفیت ۶/۴ مگاوات و‌در شهرک صنعتی شهرستان جهرم با چهار دستگاه مولد به ظرفیت هر کدام ۱/۶مگاوات به شبکه برق و فیدر‌های توزیع متصل گردید و در حال تولید بوده که باعث کاهش افت ولتاژ و رفع پرباری ایستگاه جهرم می‌شود.

او همچنین با بیان اینکه نیروگاه فرتاک نیرو با توان منصوبه ۹.۶ مگاوات با شش دستگاه مولد ساخت کشور المان هر کدام به ظرفیت ۱.۶مگاوات آماده تولید تزریق به شبکه برق است افزود: با توجه به راندمان بالا و نو بودن دستگاه‌های فوق ۸.۵ مگاوات توان عملی به شبکه تزریق خواهد کرد که با این احتساب میزان حدود ۷۵ هزار مگاوات ساعت به شبکه توان تزریق و‌موجب کاهش افت ولتاژ در حاشیه شهر شیراز و تامین توان تعدادی از مشترکان صنعتی آن منطقه خواهد شد. نیروگاه مذکور بصورت قرارداد خرید تضمینی با برق منطقه‌ای فارس در مدار قرار گرفته است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه موضوعی که کارشناسان و مدیران برق دراستان فارس بر آن تاکید می‌کنند این است که با برنامه ریزی‌های دقیق و همچنین پیگیری موضوعات مدیریت مصرف بتوان مشکل کمبود تولید برق را در تابستان مدیریت کرد افزود: مدیریت مصرف و مدیریت اوج بار برای تابستان موضوعی ضروری است تا از خاموشی‌های ناخواسته جلوگیری شود.

نصیری ادامه داد: تاکیداتی نیز در زمینه استفاده از مولد‌های خود تامین دستگاه‌های دولتی در ایام پیک مصرف برق، الزام دستگاه‌های دولتی برای تامین حداقل ۲۰ درصد از برق مورد نیاز توسط سیستم‌های خورشیدی، کاهش تلفات برق، مقاوم سازی شبکه‌ها، انعقاد تفاهم نامه‌های کاهش مصرف در ساعت اوج از سوی کشاورزان و صاحبان صنایع در سال‌های گذشته انجام شده که هر کدام در جای خود منشاء اثر برای عبور از تابستان بوده است.

مدیر عامل برق منطقه‌ای استان فارس با اشاره به اینکه حداکثر مصرف برق در استان فارس و جنوب کشور در سال گذشته در روز ۳۱ مرداد ماه رخ داد افزود: بر این اساس همچنان باید آمادگی داشته باشیم تا روز‌های پر مصرف برق سپری شود، در این روز ۶ هزار و ۱۵ مگاوات برق مصرف شده است، پیش بینی مصرف برای سال جاری حداکثر هفت درصد افزایش است بنا بر این باید برای مصرف ۶ هزار و ۴۳۶ مگاوات برنامه ریزی شود.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای استان فارس ادامه داد: در همین تاریخ ۶ هزار و ۲۶۰ مگاوات برق و انرژی در استان فارس و جنوب کشور تولید شده است و مازاد تولید بر مصرف به استان‌های همجوار داده شده، مدیریت مصرف برق در سال ۹۹ حدود ۹۸۶.۸ مگاوات بوده که نزدیک به تولید یک نیروگاه هزار مگاواتی است و این موضوع جای تامل و توجه دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.