سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

با صندوق های کالایی، غیرمستقیم در بازار کالاهای مختلف سرمایه گذاری کنید

کارشناس بورس کالا گفت: دارایی پایه صندوق های کالایی طلا و نقره، منابع انرژی مانند نفت و گاز طبیعی و کالا‌های کشاورزی است.

محمود رضا الهی فرد کارشناس بورس کالا در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که صندوق‌های سرمایه گذاری کالایی چه صندوق‌های هستند؟ اظهار کرد: یکی از بازار‌های بورس کالای ایران، بازار مالی است که در این بازار، علاوه بر گواهی سپرده کالایی و سلف موازی استاندارد، صندوق‌های سرمایه گذاری کالایی نیز قرار دارد.

این کارشناس بورس کالا بیان کرد: صندوق کالایی قابل معامله یکی از ابزار‌های مالی نوین هستند که به سرمایه گذاران این امکان را می‌دهند که به جای خرید و نگهداری کالای مورد نظر و تحمل هزینه‌های حمل و نقل، انبارداری و خسارت‌های احتمالی آن، اوراق این صندوق‌ها را خریداری کنند.

الهی فرد در پاسخ به این سؤال که دارایی پایه این صندوق‌ها چیست؟ گفت: دارایی پایه این صندوق‌ها مواد اولیه یا محصولات اولیه کشاورزی هستند، این صندوق‌ها اغلب در فلزات گران بها مانند طلا و نقره، منابع انرژی مانند نفت و گاز طبیعی و کالا‌های کشاورزی مانند گندم‌ سرمایه گذاری می‌کنند.


بیشتر بخوانید


این کارشناس بورس کالا افزود: صندوق‌های کالایی موجود فعال حاضر در بورس کالای ایران شامل صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلای لوتوس (نوع کالا: طلا) - صندوق سرمایه گذاری زرافشان امید ایرانیان (نوع کالا: طلا)، صندوق سرمایه گذاری در اوراق بهادار مبتنی بر سکه طلای کیان (نوع کالا: طلا)، صندوق سرمایه گذاری در اوراق بهادار مبتنی بر سکه طلای کهربا (نوع کالا: طلا)، صندوق سرمایه گذاری طلای سرخ نوویرا (نوع کالا: کشاورزی) و صندوق سرمایه گذاری گروه زعفران سحرخیز (نوع کالا: کشاورزی) هستند.

الهی فرد بیان کرد: صندوق‌های سرمایه گذاری مبتنی بر کالا، ملزم به سرمایه گذاری حداقل ۷۰ درصد از دارایی‌های خود در انواع گواهی سپرده‌های کالایی هستند. علاوه بر آن، صندوق‌های یاد شده مجاز به سرمایه گذاری در اوراق مشتقه مبتنی بر کالا نیز هستند.

این کارشناس بورس کالا در ادامه بیان کرد: دارایی پایه صندوق‌های سرمایه گذاری کالایی که در بورس کالای ایران معامله می‌شوند، اوراق بهادار مبتنی بر کالا است. اوراق بهادار مبتنی بر کالا شامل گواهی سپرده کالایی، قرارداد‌های آتی، اختیار معامله کالایی و قرارداد‌های سلف موازی استاندارد است، بنابراین صندوق‌های کالایی به طور مستقیم اختیار خرید و نگهداری کالای فیزیکی را ندارند.

الهی فرد در رابطه با مزیت‌های این صندوق‌ها گفت: صندوق‌های کالایی مشکلاتی از قبیل خرید و نگهداری کالا، پرداخت هزینه‌های حمل و نقل، انبارداری و غیره را رفع کرده و سهامداران می‌توانند به جای کالا، اوراق صندوق را خریداری کنند، با خرید واحد‌های صندوق کالایی، سرمایه گذار تنها مالکیت کالای مورد نظر را دارد و مسئولیت نگهداری آن را بر عهده ندارد.

این کارشناس بورس کالا با بیان تفاوت این صندوق‌ها با سهام اظهار کرد: یکی از تفاوت‌های عمده این صندوق‌ها با سهام، اتصال آن‌ها به بازار کالا است که منجر می‌شود مبنای قیمت گذاری آن‌ها مانند صندوق‌های قابل معامله طلا، بر اساس خالص ارزش دارایی مبتنی بر قیمت کالای پایه اوراق بهادار سرمایه گذاری شده باشد و انتظار می‌رود سرمایه گذاران در این صندوق‌ها با نوسانات کمتری نسبت به سهام‌ در ارزش دارایی مواجه شوند.

او در پایان گفت: از طرفی هر مقدار تورم‌، موجب افزایش قیمت کالا‌های مختلف شود و بر قیمت کالای پایه اوراق بهادار مورد سرمایه گذاری در این صندوق‌ها اثر گذارد، ارزش دارایی در این صندوق‌ها به تناسب افزایش پیدا می‌کند و می‌توان انتظار داشت که ابزار مناسبی برای پوشش ریسک نرخ تورم باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.