سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فهرست نهایی کالا‌ها و اقدامات آسیب رسان سلامت منتشر شد

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، از انتشار فهرست نهایی کالا‌ها و اقدامات آسیب رسان به سلامت به جهت منع تبلیغات در سال ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، دکتر رضا محمدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای رسالت خود، هر ساله فهرستی از کالا‌ها و اقدامات آسیب رسان سلامت را منتشر می‌کند.

او افزود: به استناد ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) و بند ج ماده ۷ قانون احکام دایمی برنامه‌های توسعه کشور، هرگونه تبلیغات خدمات و کالا‌های آسیب رسان به سلامت و بر اساس تشخیص و اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران از سوی همه رسانه‌ها ممنوع است.


بیشتر بخوانید


دکتر محمدی اضافه کرد: انواع فرآورده‌های گوشتی و غذا‌های آماده مصرف شامل انواع سوسیس و کالباس، فراورده گوشتی عمل آوری شده پخته (ژامبون)، انواع ساندویچ و پیتزای دارای سوسیس و کالباس و ژامبون، انواع سنبوسه و فلافل آماده شده، پنیر پیتزای پروسس و تاپینگ پیتزا از جمله فراورده‌های آسیب رسان به سلامت هستند.

او ادامه داد: همچنین از نوشیدنی ها، انواع نوشابه گازدار با و بدون قند، نوشابه انرژی زا، نوشیدنی مالت (ماء الشعیر) طعم دار و نوشیدنی عصاره گندم طعم دار (فاقد شماره استاندارد ملی)، انواع نوشیدنی‌های میوه‌ای گاز دار با و بدون گاز با محتوای آب میوه ۲۵ درصد و کمتر (با یا بدون شماره)، انواع شربت میوه‌ای و غیر میوه‌ای (طبق استاندارد ملی مربوطه)، شربت‌های تزئینی و انواع نوشیدنی و نوشابه غیر میوه ای، فرآورده‌های یخی خوراکی و انواع پودر نوشیدنی فوری هم در این لیست قرار دارند.

دکتر محمدی گفت: از روغن ها، روغن‌های نیمه جامد مصرفی صنایع و خانوار‌ها مشمول قانون منع تبلیغات هستند.

او، انواع سس سالاد و مایونز (مایونز، سس سالاد و سس سفید)، انواع فراورده‌های سرخ شده در روغن بر پایه سیب زمینی و غلات (چیپس سیب زمینی و غلات)، انواع فراورده حجیم شده بر پایه ذرت (انواع پفک)، شیرینی‌های تر، فراورده‌های کاکائویی و تافی و آبنبات را نیز از فراورده دهای آسیب رسان سلامت قلمداد کرد.

دکتر محمدی، سیگار و محصولات دخانی را از دیگر فراورده‌های آسیب رسان عنوان کرد و در خصوص لوازم آرایشی و بهداشتی گفت: فرآورده‌های آرایشی تاتو و فراورده‌های طراحی پوست، فراورده‌های آرایشی رنگی پوست و مو، انواع فراورده‌های برنزه کننده پوست، انواع محصولات آنتی سلولیت و لاغر کننده موضعی، فراورده‌های صاف کننده، فرکننده و کراتینه کننده مو در دسته کالا‌های آسیب رسان به سلامت قرار گرفته اند.

او همچنین خدمات برنزه سازی پوست از طریق اشعه ماورای بنفش (سولاریم) از جمله خدمات مشمول این قانون عنوان نمود.

دکتر محمدی، دارو‌های با احتمال سوء مصرف شامل دیفنوکسیلات، قرص ترامادول در اشکال قرص ۱۰۰ میلی گرم، قرص ۵۰ میلی گرم، کپسول ۱۰۰ میلی گرمی، کپسول ۵۰ میلی گرمی، قرص ۱۰۰ میلی گرمی و استامینوفن کدئین و تمامی ترکیبات کدئین دار را از دیگر کالا‌های آسیب رسان برشمرد.

انتهای پیام/ف

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.