سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امیدواریم پیش از اربعین اعزام زائران به عتبات آغاز شود

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: امیدواریم پیش از اربعین اعزام زائران عتبات به صورت محدود و هوایی آغاز شود.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رشیدیان،رئیس سازمان حج و زیارت در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه معاون وزیر بهداشت نامه‌ای را در هفت ماده به سازمان حج و زیارت ارسال کرد که در صورت رعایت آن هفت ماده با اعزام هوایی زائران به عتبات عالیات موافقت شده بود افزود: هفته گذشته و پیش از مراسم عرفه معاون سازمان حج زیارت در سفر به عراق با وزیر گردشگری این کشور مذاکراتی را درباره کلیات تفاهم نامه‌ای که تهیه شده بود انجام داد، اما با توجه به تعطیلی ۱۰ روزه در عراق قرار شد مذاکرات اعزام زائران ایرانی پس از پایان این تعطیلات ادامه یابد.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در ایامی که اعزام زائران عتبات به صورت رسمی تعطیل شده است برخی به صورت غیر مجاز این اعزام‌ها را با ویزا‌های غیر زیارتی انجام می‌دهند که هزینه‌های بسیاری را به زائران تحمیل کرده است.
رشیدیان افزود: اگر امکان اعزام زائران عتبات با رعایت شیوه نامه‌های بهداشت فراهم شود هزینه‌های زائران کاهش می‌یابد.
وی گفت: با شیوع بیماری کرونا دو هزار و ۵۰۰ دفتر زیارتی در کشور آسیب دیدند و مشمول تسهیلات حمایتی دولت شدند.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: قرار شد به کارگزاران ۲۰ میلیون تومان و به دفاتر ۱۲۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شود که تاکنون بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر موفق به دریافت این تسهیلات شده اند.
رشیدیان گفت: ۹۵ میلیارد تومان مجموع تسهیلات پرداخت شده به کارگزاران و دفاتر زیارتی بوده است.
وی افزود: امسال قرار بود زائران ایران به حج تمتع اعزام شوند و در مذاکراتی که نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و عربستان در کشور ثالث داشتند قرار شد سهمیه دو تا سه هزار نفری برای ایران در نظر گرفته شود. تا دوم ذیقعده بنا بر این بود که زائران ایرانی به تمتع اعزام شوند، اما دولت سعودی یکباره این موضوع را منتفی کرد.
رشیدیان افزود: به نظر می‌رسد برای اجرای مناسک حج باید هیات اجرایی تحت نظر سازمان کنفرانس اسلامی تشکیل شود.
وی گفت: با وزارت بهداشت هماهنگی‌های لازم را انجام دادیم که زائران ایرانی برای تشرف به مراسم حج دو دز واکسن کرونا را دریافت کنند و حتی قرنطینه در عربستان نیز مطرح و برنامه ریزی شده بود که طرف سعودی هیچ کدام را اجرایی نکرد.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود:​ در دوران شیوع کرونا برای بازنگری در فرایند‌های سازمان حج و زیارت ۲۱ کارگروه با حضور ۹۵۰ کارشناس تشکیل و با ۱۰ هزار نفر ساعت کار اصلاحاتی در زمینه ارتقاء کیفیت، کاهش هزینه ها، افزایش سرعت خدمات رسانی و نیاز‌های زائران برگزار شد.
رشیدیان گفت: به دلیل محدودیت روابط با دولت سعودی موضوع تعیین تکلیف شهدای منا همچنان ادامه دارد البته جمهوری اسلامی ایران اسناد و مدارک رسمی خود را درباره این فاجعه به دولت سعودی ارائه کرده است.
وی افزود: خسارت آسیب دیدگان از سقوط جرثقیل در مکه نیز از طریق سازمان ملل از دولت سعودی اخذ و به خانواده‌های آسیب دیدگان پرداخت شد، اما تعیین تکلیف این فاجعه نیز ادامه دارد.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره مبلغی که از زائران حج تمتع در سال ۹۸ دریافت شد گفت: در آن زمان هزینه حج ۳۵ میلیون تومان بود و در سال بعد به ۷۵ تا ۸۰ میلیون تومان رسید وجوه زائران را به عنوان حواله ارزی در بانک مرکزی ذخیره کرده ایم و این زائران در اولویت نخست ما برای اعزام به مراسم حج تمتع هستند.
وی افزود: مبالغ پرداختی زائران حج تمتع و عمره به نام آن‌ها در بانک ملی یا ملت سپرده گذاری شده است و به آن سود تعلق می‌گیرد که در حساب آن‌ها واریز می‌شود و می‌توانند آن را برداشت کنند، اما اگر سود را برداشت نکنند به عنوان هزینه سفر حج محاسبه می‌شود.
رشیدیان گفت: زمانی که به زائران اعلام می‌شود نام نویسی کنید پول و سود آن از حساب بانکی وارد حساب سازمان حج و زیارت می‌شود.
وی افزود:​ برای بخش ارزی عین پول را به بانک مرکزی می‌دهیم و ارز به عنوان حواله ارزی در بانک مرکزی نگهداری می‌شود.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت:​ برای زائران حج تمتع دلار به تعداد افراد از بانک مرکزی اخذ شده که در زمان اعزام به بانک طرف سعودی پرداخت می‌شود.
رشیدیان افزود: حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر در نوبت حج تمتع و پنج میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در نوبت حج عمره قرار دارند.
وی گفت: در حج عمره حفظ سلامت، عزت، ​ کرامت و امنیت زائران ایرانی اولویت اصلی و طرف سعودی نیز در این زمینه به ما تضمین داده است، اما برای حفاظت از زائران ایرانی حمایت‌های کنسولی و وجود دفتر حافظ منافع ضروری است که طرف سعودی با دایر کردن این مراکز موافقت نکرده است.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود:​ برای اعزام زائران حج عمره محدودیتی نداریم و در سال‌هایی ۸۶۰ هزار نفر عمره گزار اعزام کرده ایم.
رشیدیان ابراز امیدواری کرد که بعد از برگزاری مراسم حج تمتع دولت سعودی حج عمره را راه اندازی کند.
وی درباره شیوه نامه‌های بهداشتی اجرا شده در حرم مطهر رضوی نیز گفت: دقیق‌ترین دستورالعمل‌ها درباره این حرم تهیه و گام به گام با ستاد مقابله با کرونا حرکت شده است.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود:​ به عنوان نمونه در حرم مطهر رضوی همه مهر‌ها یکبار مصرف است، فرش‌ها یکبار که استفاده می‌شوند تا سه روز بدون استفاده و ضدعفونی می‌شوند و به زائران در حرم ماسک داده می‌شود.
رشیدیان گفت: در سامانه haj.ir به همه سوالات زائران در باره حج پاسخ داده شده و اطلاعات در اختیار آن‌ها قرار گرفته است.
وی درباره جا به جایی فیش حج تمتع نیز گفت: هر حاجی می‌تواند یکبار در استان خودش فیش حج را با قیمت توافقی واگذار کند.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: کسانی که فیش حج داشته و فوت کردند نیز باید درباره آن‌ها انحصار وراثت انجام شود و بر اساس توافق یکی از فرزندان به نیابت از او حج را انجام دهد.
حجت الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز گفت: اگر می‌دانستیم دو سال از اعزام زائر به حج تمتع محروم هستیم از زائران نام نویسی نمی‌کردیم.

وی افزود: سال گذشته مراسم حج با ۱۵ هزار زائر و امسال با ۶۰ هزار زائر برگزار شد و امیدواریم سال آینده با فراگیر شدن واکسیناسیون مراسم حج تمتع با جمعیت کثیری انجام شود.
حجت الاسلام و المسلمین نواب گفت: درباره شهدای مکه و منا از روز‌های نخست فاجعه پیگیر بودیم و دولت سعودی نیز می‌گوید هیاتی رابرای تحقیق و تفحص در این زمینه تشکیل داده است، اما پیگیری ما همچنان ادامه دارد، زیرا باید حق و حقوق شهدای این فاجعه پرداخت شود، زیرا دیه آن‌ها به عهده مدیران برگزاری مراسم است.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود:​ درباره برگزاری دعای کمیل در مراسم حج نیز افزود: با طرف سعودی در این زمینه مذاکره کردیم و حتی اعلام کردیم این مراسم را در پشت بام مسجدالنبی برگزار کنیم، اما سعودی‌ها می‌گویند تامین امنیت برگزاری این مراسم برای ما مشکل است.
وی گفت: تاکنون دولت سعودی پاسخ قانع کننده‌ای درباره فاجعه منا نداده است.
حجت الاسلام و المسلمین نواب افزود: با توجه به اینکه دولت سعودی پیام مثبتی مبنی بر پذیرش زائران ایرانی برای حج عمره داده است، اما این موضوع بستگی به تصمیم گیری مسئولان کشور دارد و سازمان حج و زیارت آماده برگزاری آن است.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت:​ برای برگزاری مراسم حج تمتع در شرایط کرونا برنامه ریزی کرده بودیم و با کشور‌های دیگر نیز در این زمینه ارتباط داشتیم.
وی افزود: با اینکه همه کشور‌های اسلامی از برگزار نشدن مراسم حج تمتع ناراحت هستند برخی نیز برای جلوگیری از گسترش بیماری کرونا از تعطیلی این مراسم استقبال کرده اند.
حجت الاسلام و المسلمین نواب گفت: حج واجب است و می‌توان شرایطی فراهم کرد که این مراسم بدون خطر برگزار شود.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: دولت سعودی سهمیه دو تا سه هزار نفری برای ایران در حج تمتع امسال قرار داد، اما آن را منتفی کرد و در عین حال که گفتیم هر شرایطی می‌خواهید بگذارید، اما امکان حضور زائران ایرانی را در مراسم حج امسال فراهم نکردند.
وی گفت: از ۶۰ هزار نفر زائر حج تمتع امسال ۴۵ هزار نفر به کشور‌های دیگر اختصاص داده شده بود.
حجت الاسلام و المسلمین نواب با بیان اینکه یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر فیش حج در اختیار دارند افزود: باید راهکاری برای افزایش سهمیه زائران ایرانی در مراسم حج تمتع بیابیم.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: تبدیل حج عمره به حج تمتع با توجه به متقاضیان انبوه و در نوبت حج تمتع امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به کنگره عظیم حج گفت: پیام ایشان شامل چهار محور معنویت، وحدت مسلمانان، دفاع از مظلومان و روشنگری بود.
حجت الاسلام و المسلمین نواب درباره اعزام زائران به عتبات عالیات نیز افزود: دولت عراق نیز می‌گوید زائران باید در عراق ویزا بگیرند البته این موضوع به مذاکرات وزرای امور خارجه دو کشور بستگی دارد.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: در دوران شیوع بیماری کرونا سازمان حج و زیارت در زمینه کمک‌های مومنانه اقداماتی را انجام داده است.
وی افزود: سامانه ابرات و رواق میقات در فضای مجازی برای مشتاقان زیارت عتبات عالیات و موضوعات آموزشی و فرهنگی راه اندازی شده است.
حجت الاسلام و المسلمین نواب گفت: بسیاری از کتاب‌ها نیز از طریق فضای مجازی برای متقاضیان ارسال می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۳۰ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
به طور کلی هر مراسمی که جمعیت ایجاد بکنه نباید باشه تا کرونا نابود بشه. من در هیچ مراسمی شرکت نمی کنم چون ممکنه کسی کرونایی باشه و منتقل کنه. بحث مذهبی و مسافرتی نیست. باید همه با هم مشارکت داشته باشند. مذهبی ها که باید بیشتر از همه مقید به این امر باشند
فاطمه
۲۲:۳۸ ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
آمارتلفات کربلا،صفره.تلکابین تهران بیش ازظرفیت پذیرش داره،تورهای ترکیه فعاله.ولی عراق کروناداره.آره؟
ناشناس
۱۸:۲۲ ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
هر جا تجمعی بشه کرونا زیاد میشه کرونا مسجد کربلا نمی شناسد چه اسراری است این همه خرابی فقردر کشور است ما پول خود را در عربستان خرج کنیم کربلا رفتن هم یک بار کافی است این حزینه را به فقرایی که می شناسی بده من خرج مکه را یک خانه برای خانواده بی سر پنا که بچه فلج هم داشت یک خانه پازده سال پیش ۱۵ میلیون خرج کردم یک خانه در شهرستان ساختم امروزه ۳۰۰ میلیون می خرند این حزینه حج واجب خودم وخانمم بود نرفتم
ناشناس
۱۵:۰۳ ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
به فقیر کمک میکنیم.
زیارت میریم.
هرکدوم جای خود..
ناشناس
۱۵:۳۳ ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
مگه ما در کشورمان کرونا داریم ؟ سفرها ، تعطیلات ، دورهمی ها ، پارک ها ، بازار ها
پیک پنجم قبل از محرم
پیک ششم قبل از اربعین
پیک هفتم قبل از ایام فاطمیه
مساجد و مدارس هم که پر از کروناست
ظاهراً عده ای با اعتقادات مذهبی مردم مشکل دارند
ناشناس
۱۹:۰۷ ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
هر جا جمعیت جم بشه خطر داره کرونا زیاد میشه مسجده عروسی عاشورا اربعین عید فرقی نمی کنه همش اشتباه است خیانت به مردم شما فکر کن که خودت ندانسته باعث مرگ کسی بشوی ناراحت نمی شویی گناه نکردی خیانت نیست پس چی است
ح خ
۱۹:۰۹ ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
هرجا باشه قلت است
ناشناس
۱۵:۱۰ ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
حاج علیرضا اخرش نفهمیدیم کدوم طرفی هستی
ناشناس
۱۴:۳۷ ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
دنیا رو اب ببره آقایون رو خواب برده اصلا تو عوالم خودشونن
بنیامین
۱۳:۴۸ ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
چرا کرونا فقط در کربلاء عزاداری ها مساجد و... است؟!
چرا در ترکیه شمال پارتی های شبانه و ‌... کرونا نیست؟!
ح خ
۱۸:۰۷ ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
به عقل خودت رجوع کن