سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

خرید تضمینی گندم به بالای ۴ میلیون تن رسید/ گرانی نان ارتباطی به گندم ندارد

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آخرین آمار تاکنون مجموع خرید تضمینی و توافقی گندم به ۴ میلیون و ۸۱ هزار تن رسیده است.

عطاءالله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: بنابر آمار تاکنون ۳ میلیون و ۹۶۰ هزار تن گندم خرید تضمینی شده که با احتساب ۱۲۸ هزار تن خرید توافقی، مجموع خرید به بیش از ۴ میلیون و ۸۱ هزار تن می رسد.

وی با اشاره به اینکه ۳۳۲ هزار تن بذر از کشاورزان خریداری شده است، افزود: تاکنون ۹۲ درصد وجه گندم خریداری شده به حساب کشاورزان واریز شده است.

هاشمی با اشاره به اینکه میزان خرید تضمینی گندم به ۵ میلیون تن می رسد، بیان کرد: برآوردها حاکی از آن است که واردات بدون ذخایر استراتژیک به ۴ تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه گرانی نهاده های دامی منجر به هدر رفت گندم تولیدی شده است، گفت: با افزایش قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم به مرز ۵ هزار تومان تصور می‌کردیم که دیگر شاهد هدر رفت گندم تولیدی نباشیم که متاسفانه به خاطر اهمال دولت در واردات نهاده های دامی و افزایش قیمت جو در بازار به ۶ هزار و ۳۰۰ تا ۶ هزار و ۴۰۰ تومان، حداقل ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن گندم به سمت خوراک دام و طیور هدر رفت.

وی با اشاره به اینکه کمبودی در گندم آرد تولیدی نداریم، بیان کرد: اهمال در واردات نهاده‌های دامی و کمبود خوراک دام و طیور از طریق فشار به گندم خوراکی در حال تامین است.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: امسال موضوع خشکسالی، کاهش ۵۰ درصدی بارش نسبت به سال قبل و عدم برداشت گندم از مناطق دیم موجب شد، خودکفایی این محصول استراتژیک به رغم برنامه ریزی‌های وزارت جهاد کشاورزی و تشکل‌ها محقق نشود.

وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت نان ارتباطی به گندم ندارد، بیان کرد: سال گذشته که قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم ۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود، اما به علت نبود نهادهای نظارتی بر نان و آرد، مردم نان را گران خریداری می کردند. به عنوان مثال هر عدد نان باگت را با قیمت ۲ هزار تومان و سنگگ یک هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار تومان و سایر نان ها هم با نرخ های بالا می خریدند که با این وجود یارانه تنها از جیب مردم پرداخت می شود‌.

هاشمی با انتقاد از عدم نظارت و کنترل بر خبازی ها گفت: طی سال های اخیر به سبب گرانی یا ارزانی گندم و عدم نظارت بر خبازی ها، قیمت نان افزایش یافته است.

به گفته وی، با وجود آنکه بیشتر خبازی ها با واحدهای دامداری طرف قرارداد دارند، از این رو حاضرند که نان های ضایعاتی که بیشتر از نان معمولی می فروشند، در اختیار دامداران قرار دهند.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران در پایان درباره آخرین وضعیت قیمت خرید تضمینی گندم در سال جدید تصریح کرد: طبق قانون قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم باید تا پایان تیر اعلام شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
محسن
۲۰:۲۶ ۳۱ تير ۱۴۰۰
درافغانستان آب صرف مزارع خشخاش میشودوآسیب به همه میرسد.درایران هم آب صرف مزارع واستخرماهی وغیره میشودکارخانجات رابجای بردن سمت دریاواستفاده ازآب دریابه نزدیکی قم انتقال میدهند.الان نشست زمین داریم وکمبودارزن برای مرغداری وگندم وآردبرای صنعت نان بهتربودگندم نمیکاشتیم آب مصرف نمیکردیم وآردگندم واردمیکردیم تاآب وبرق جهت رونق اقتصادباشد.وضع هولناک هست درکنارش هم کرونادیوانه کننده هست آن هم پیک پنجم باوجودواکسن بی خاصیت خداعالم هست کی این عذاب تمام میشود.
ناشناس
۱۳:۴۶ ۳۱ تير ۱۴۰۰
گرانی نان ربطی به گرانی گندم ندار پس مرض دارند که مردم به نان خالی هم راضی بودند واین نان راهم از سفره مردم حذف کردن نه اب داریم نه برق داریم نه واکسن داریم وفقط وفقط گرانی دیگر صبر نداریم وکم کم کاسه صبرمان لبریز میشود