سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوزستان جان داد از بس که آب نداشت/ اینجا مرد میدان می‌خواهیم

خوزستان این روز‌ها بر مدار بی آبی قرار گرفته و تنش‌های ایجاد شده در این استان پای افکار توطئه گران را به آن باز کرده است.

به گزارش خبرنگار به گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، می‌گویند درد را از هر طرف که بخوانی درد است. این واژه را مردم سرزمین نخل‌های استوار با جان و دل لمس کرده اند. چند روزی است که در برخی از شهر‌های خوزستان شاهد اعتراضات مردم به بی آبی هستیم و این اعتراضات کماکان ادامه دارد.

مطالبه گری مردم خوزستان به حق و به جاست، اما راه را برای کسانی که از آب گل آلود ماهی می‌گیرند نباید باز کرد چرا که ضدانقلاب‌ها و رسانه‌های خارجی در کمین نشسته اند تا مطالبات به حق مردم را به انحرافاتی که خواسته خودشان است بکشانند که این هوشیاری همه جانبه از سوی مردم را می‌طلبد.

علاوه برگرمای طاقت فرسای این روز‌های خوزستان، بی آبی نیز به آن اضافه شده است، مردم با شرایطی روبه رو هستند که تصور یک دقیقه اش برای مرفه‌های بی درد و کسانی که قدرت را بر خدمت ترجیح داده اند، ممکن نیست.

اما قصه پر غصه بی آبی در خوزستان قهرمان دست به دست می‌چرخد و دادخواهی مردمان این دیار غریب را همه فریاد می‌زنند از خود خوزستانی‌های همیشه در رکاب انقلاب گرفته تا سلبریتی‌های همچون محسن چاووشی، جواد عزتی، مژده لواسانی، مهدی قایدی و .... همه  دغدغه‌مند درد  این مردم شده اند.

هشتگی که این روز‌ها در فضای مجازی بیشتر به چشم می‌خورد  #خوزستان آب ندارد، است که بر #خوزستان هوا ندارد افزون شده است. برخی در اعتراض به بی آبی با راه اندازی هشتگ‌هایی مانند #کارون جان ماست و #خوزستان آب ندارد در صدد حمایت از خوزستان برآمدند. بعضی نیز عبارت کارون جان ماست را در صفحه‌های اینستاگرام و  واتساپ بارگذاری کردند تا شاید از این طریق بتوانند مرهمی باشند بر درد این روز‌های خوزستان.

اما تصویری در فضای مجازی نظرم را به خود جلب کرد تصویری که تفسیرش از زبان یک هموطن این است؛ خوزستان جان ندارد از بس که محمد نداشت! اما امروز خوزستان جان داد از بس که آب نداشت!  آه ای محمد باز هم نیستی که ببینی و اما بار دیگر دنیا شرمنده رخ زرد خوزستانی ها شد.

به ظن برخی کارشناسان تنش گسترده آبی در خوزستان در وهله اول نتیجه سوء مدیریت مسئولان است مسئولانی که خواب زمستانه آنها گویا پایان ندارد. دست روی دست گذاشته اند، تا کارون زیبا ی دیروز را به کارون خشک و بی روح امروز برسانند. نوشتن از درد بی آبی مردم  دردناک است چون نمی توان این درد را منتقل کرد.حق خوزستانی نیست که در پی جرعه ای آب باشد هر چند که در اقداماتی طی روزهای اخیر برای رفع موقتی این تنش اقداماتی انجام شده است.

قاسم سلیمانی‌دشتکی  استاندار خوزستان در خصوص حل مشکلات آب در خوزستان اظهار داشت: در مصوباتی که تصویب شد یک هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان کمک‌های نقدی بود که قرار شد از اعتبارات تنش آبی وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و نیرو، ۱۵ درصد به استان داده شود، همچنین اعتبارات این ۲ وزارتخانه ۱۰۰ درصد در خوزستان تخصیص داده می‌شود و علاوه بر این، قرار شد صندوق بیمه دامداران خسارت‌ها را پرداخت کند.

واریز اعتبار ۵۷۵ میلیارد تومانی برای رفع تنش آبی در خوزستان

امید حاجتی رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها نیز گفت: براساس مصوبه هیات دولت یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای رفع مشکلات آبی به خوزستان اختصاص یافت که ۵۰ درصد این اعتبار شامل ۵۷۵ میلیارد تومان به صورت نقد واریر شده است و مابقی آن پس از اجرای طرح‌ها پرداخت خواهد شد و منابع مالی آن نیز کاملا مشخص شده است.

او افزود: این اعتبار برای اجرای طرح‌هایی همچون آبرسانی به مناطق روستایی و عشایری، تامین آب برای نهال‌های کاشته شده در کانون‌های ریزگرد‌ها، پرداخت خسارت‌ها و جلوگیری از انتقال آب دریا به زمین‌های کشاورزی هزینه می‌شود.

۱۰۰ دستگاه تانکر آبرسان راهی روستاهای تشنه خوزستان می شود

روز گذشته نیز محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از اختصاص حدود ۱۰۰ دستگاه تانکر آبرسان سیار به منظور تامین آب آشامیدنی به روستا‌های دارای تنش آبی خبر داد و گفت:  بر اساس تصمیمات اتخاذ شده مقرر شد که با تخصیص اعتبار حدود ۵۰ میلیارد تومانی  به ۴۷۱ روستای دارای تنش آبی در خوزستان آبرسانی صورت گیرد.

همچنین در  خوزستان ۸۰۰ گروه جهادی سازماندهی شده اند و بر حسب نیاز اقداماتی از جمله توزیع آب شرب با تانکر و آب خام برای احشام در مناطق دچار تنش آبی را انجام می‌دهند که شهرستان‌های هویزه، دشت آزادگان، حمیدیه، رامشیر و آبادان از جمله این شهرها هستند.

رفع مشکلات تنش آبی در  برخی روستاهای خوزستان

نبوتی سرپرست فرمانداری ایذه  با اشاره به این نکته که هم اکنون  طرح انتقال آب دریاچه سد کارون ۳ به دهدز و ۴۰ روستای آن مورد بررسی قرار گرفته و آماده برگزاری مناقصه بوده که پس از مشخص شدن پیمانکار، عملیات اجرای آن آغاز و اعتبار اجرای آن ۳۵ میلیارد تومان است، اظهار داشت: به صورت کوتاه مدت  با استفاده از تانکر آب این مناطق نیز تامین می‌شود.

 سعید عوده زاده معاون عمرانی فرمانداری شهرستان دشت آزادگان گفت: ۴۴ روستا از ۲ شهرستان هویزه و دشت آزادگان به وسیله تاسیسات امام علی آبرسانی می‌شوند که آب این تاسیسات از رودخانه میسان تامین می‌شود، با کاهش دبی این رودخانه و افزایش آلایندگی کیفیت آب شرب این روستا‌ها کاهش یافته است به همین دلیل با پیگیری‌هایی که انجام گرفت مقرر شد آبگیری این تاسیسات از خط انتقال آب غدیر انجام شود.

خوزستان نبض کشور است،  سرزمینی است که مردمش روی لوله‌های نفت راه می‌روند، اما در اصل از لحاظ  اقتصادی زیر خط فقرند حالا هم که دیگر رنج بی آبی نیز به آن اضافه شده است، به داد مردمش برسید.خوزستان مسئولانی می‌خواهد مانند مرد همیشه در میدان، سردار دلها. راستی چقدر این روز‌ها جای خالی اش بیشتر احساس می‌شود.

اقداماتی که در خوزستان در حال انجام است به صورت موقتی مشکل بی آبی را برطرف می کند که این علاج کار نیست به فکر راه حل های اصولی باشید که نتیجه اش دائمی باشد نه موقتی. به گفته امام راحل خوزستان دینش را به کشور ادا کرده است آن را دریابید. 

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۴۷ ۳۰ تير ۱۴۰۰
مردم خوزستان به هوش باشند چرا که گروه های تروریستی وارد میدان شده اند
ناشناس
۰۱:۱۶ ۳۰ تير ۱۴۰۰
خوزستان پر از درد و مسئولان به خواب رفته
درد خشکسالی دوباره تازه شد بر اثر بی کفایتی مسئولان
ناشناس
۰۱:۱۳ ۳۰ تير ۱۴۰۰
خوزستان مظلوم
خوزستان تنها
محمد عابد
۰۰:۲۴ ۳۰ تير ۱۴۰۰
یااباعبدالله الحسین
ناشناس
۱۴:۵۴ ۲۹ تير ۱۴۰۰
وضعیت خوزستان با این همه منابع آبی واقعا عجیب است.