سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انتشار صدای قمر Io سیاره مشتری توسط ناسا + فیلم

کاوشگر جونو متعلق به سازمان فضایی توانسته صوت های رادیویی از سیاره مشتری و قمر آن را ضبط کند که به محققان برای درک میدان مغناطیسی این سیاره کمک می کند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از سایتک دیلی؛ کاوشگر Juno ناسا از سال ۲۰۱۶ در مدار سیاره مشتری قرار دارد و صوت‌هایی رادیویی از این سیاره و قمرش Io را ثبت کرده است. این صوت‌ها به دانشمندان برای درک میدان مغناطیسی بسیار بزرگ و قوی مشتری و تعاملش با جرم‌های اطراف کمک کرده است.

ابزار دریافت کننده امواج Juno، امواج رادیویی میدان مغناطیسی سیاره مشتری و قمرش را گوش می‌دهد و آن‌ها را ضبط می‌کند. محققان با استفاده از کاوشگر Juno با گوش دادن به باران الکترون‌هایی که از قمر کاملاً آتشفشانی Io به مشتری می‌ریزد، به این نتیجه رسیدند که چه چیزی باعث انتشارات رادیویی قدرتمند در میدان مغناطیسی این سیاره غول پیکر می‌شود.


بیشتر بخوانید


انتشارات رادیویی ضبط شده از مشتری و Io 

سیاره مشتری دارای بزرگترین و قدرتمندترین میدان مغناطیسی در میان تمام سیارات منظومه شمسی است و قدرت آن در حدود ۲۰ هزار برابر قوی‌تر از زمین است. میدان مغناطیسی این سیاره توسط باد‌های خورشیدی که جریانی از ذرات دارای بار الکتریکی و میدان‌های مغناطیسی هستند و دائماً از خورشید می‌وزند، بمباران می‌شود. بسته به شدت وزش باد خورشیدی، میدان مغناطیسی مشتری می‌تواند به اندازه دو میلیون مایل (۳.۲ میلیون کیلومتر) به سمت خورشید گسترش یابد و بیش از ۶۰۰ میلیون مایل (بیش از ۹۶۵ میلیون کیلومتر) از خورشید دور شود.

مشتری دارای چندین قمر بزرگ است که در داخل میدان مغناطیسی عظیم این سیاره می‌چرخند که نزدیکترین آن‌ها قمر Io است. قمر Io درگیر یک گرانش بین مشتری و دو همسایه دیگرش گیر افتاده که همین موضوع گرمای داخلی شدیدی را در این قمر ایجاد می‌کند که باعث تولید صد‌ها فوران آتشفشانی در سطح آن می‌شوند. این آتشفشان‌ها به طور دسته جمعی در هر ثانیه یک تن مواد شامل گاز‌ها و ذرات را در فضای نزدیک مشتری آزاد می‌کنند. برخی از این مواد به یون‌ها و الکترون‌های دارای بار تقسیم و به سرعت توسط میدان مغناطیسی مشتری جذب می‌شوند.

همزمان با عبور میدان مغناطیسی مشتری از Io، الکترون‌های این قمر در امتداد میدان مغناطیسی به سمت قطب‌های مشتری شتاب می‌گیرند. در طول مسیر، این الکترون‌ها امواج رادیویی decameter را تولید می‌کنند. ابزار Juno Waves می‌تواند به این انتشار رادیویی که الکترون‌های بارانی تولید می‌کنند "گوش" دهد. امواج رادیویی از منبع در امتداد دیواره‌های یک مخروط توخالی خارج می‌شوند که با قدرت و شکل میدان مغناطیسی مشتری هم تراز شده و توسط آن کنترل می‌شود.

کمک انتشارات رادیویی به محققان

محققان از داده‌های Juno Waves برای شناسایی مکان‌های دقیق در میدان مغناطیسی گسترده مشتری و سرچشمه این انتشارات رادیویی استفاده می‌کنند. این مکان‌ها جایی است که شرایط برای تولید امواج رادیویی مناسب است. طبق گفته تیم محققان، آن‌ها قدرت میدان مغناطیسی مناسب و چگالی مناسب الکترون‌ها را دارند، نه زیاد و نه خیلی کم.

یاسمینا مارتوس از مرکز پرواز فضایی Goddard ناسا گفت: "به احتمال زیاد میزان انتشار رادیویی ثابت است، اما جونو برای گوش دادن باید در نقطه‌ای مناسب قرار بگیرد. "

داده‌های جونو به دانشمندان اجازه داد محاسبه کنند که انرژی الکترون‌های تولید کننده امواج رادیویی بسیار بالاتر از تخمین‌های قبلی شده و فهمیدند که میزان این انرژی نیز ۲۳ برابر بیشتر است. همچنین، الکترون‌ها لزوماً از یک قمر آتشفشانی بیرون نمی‌آیند. به گفته محققان، آن‌ها می‌توانند در میدان مغناطیسی سیاره (مگنتوسفر) باشند یا از خورشید به عنوان بخشی از باد خورشیدی ناشی شوند.

گفتنی است که قمر Io یکی از قمر‌های مشتری و قمر‌های گالیله‌ای است. Io نزدیکترین قمر از اقمار گالیله‌ای مشتری به این سیاره است. این قمر سیزدهمین جرم در سامانه خورشیدی بر پایه جرم و حجم است.

در ادامه ویدئویی از این انتشارات رادیویی را مشاهده می‌کنید:

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
نازنین
۰۲:۱۹ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
من خیلی کنجکاوم بدونم معنی این صدا ها چیه!!
یعنی داره بلایی سر مشتری میاد ؟؟؟
یا این صدا ها معنی خوبی داره ؟؟
زهرا
۰۰:۴۹ ۱۶ مرداد ۱۴۰۰
این صدا حاصل برهم کنش میدان مغناطیسی مشتری با یونها و ذرات بارداری است که از قمر آیو یا بادهای خورشیدی بر میدان مغناطیسی مشتری می‌بارد.
نشون میده یکی از خوشبختی های ما در کره ی زمین آرامش صوتی و اصوات دل انگیز طبیعت خداست.