سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان پاسخ داده شد؛

چرا با وجود کاهش نرخ ارز خودرو ارزان نمی شود؟

یک مقام مسئول گفت: قیمت بسیاری از کالا‌های تولید داخل و دستمزد‌ها به تازگی در حال عکس العمل نشان دادن به افزایش نرخ ها در سال‌های قبل است و با وجود کاهش نرخ ارز تا پایان سال ۱۴۰۰ همچنان شاهد افزایش قیمت‌ها خواهیم بود.

امیرحسین جلالی، نایب رئیس انجمن قطعه سازان همگن استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  با اشاره به علت عدم تجاری سازی خودروهای ایران خودرو و سایپا، گفت: ایران خودرو و سایپا به دلیل اینکه زیر قیمت خودروهایشان را می سازند و به فروش می رسانند، سرمایه در گردش آنها کم شده است و نمی توانند بدهیشان را به قطعه سازان بدهند. 

نایب رئیس انجمن قطعه سازان همگن استان تهران بیان کرد:  قطعه سازان از طرفی مواد اولیه را از بورس به صورت نقدی خرید می کنند و زمانی که دریافتی نداشته باشند، نمی توانند مواد اولیه را خرید کنند و خط تولید متوقف می شود. زمانی که خط تولید متوقف شود نمی توانند کالای مورد نیاز خودروسازان را تامین کنند و تولید خودرو را با مشکل مواجه می کند.

جلالی با تاکید بر اینکه مشکل نقدینگی قطعه سازان باید رفع شود تا آنها خط تولید را متوقف نکنند، بیان کرد: اکنون بدهی خودروسازان به قطعه سازان به 30 هزار میلیارد تومان رسیده است و اگر این بدهی تسویه نشود، با مشکلات جدی در صنعت خودرو مواجه خواهیم شد. 


بیشتر بخوانید


او تشریح کرد: از طرفی موانع گمرکی نیز باعث می شود در ساخت قطعات وقفه ای ایجاد شود، یعنی قوانین و مقررات دست و پاگیری وجود دارد که مانع از ترخیص راحت کالا می شود. میانگین زمان رسیدن هر قطعه حدود 2 ماه است بدین معنا که 2 ماه طول می کشد این قطعات ترخیص شود. 

نایب رئیس انجمن قطعه سازان همگن استان تهران بیان کرد: بخشی از قطعات وارداتی و بخشی داخلی سازی شده اند و اکنون مشکل برای قطعات وارداتی است که باید ابتدا ثبت سفارش شوند.

جلالی با تاکید بر اینکه شاخص بهای تولیدکننده به نوعی پیش بینی کننده تورم است و با اختلاف چند ماهه زمانی تورم به بازار مصرف منتقل می‌شود، گفت: شاید برخی بگویند مگر قیمت ارز کاهش نیافته است؟ این درست است، اما قیمت بسیاری از کالا‌های تولید داخل و دستمزد‌ها به تازگی در حال عکس العمل نشان دادن به افزایش نرخ ها در سال‌های قبل است و با وجود کاهش نرخ ارز تا پایان سال ۱۴۰۰ همچنان شاهد افزایش قیمت‌ها خواهیم بود.

نایب رئیس انجمن قطعه سازان همگن استان تهران با تاکید بر اینکه قطعه سازان با قیمت‌ها فعلی قادر به تولید قطعات خودرو نیستند و به چشمه لایتناهی مالی نیز وصل نیستند، گفت: بانک‌ها هم در ایران اولویت‌های جذاب تری برای ارائه تسهیلات دارند و بنابراین در ماه‌های آینده در صورت به روز نشدن قیمت‌ها در قرارداد‌ها با خودروسازان، تولید قطعات با چالش اساسی مواجه می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۵۳ ۳۱ تير ۱۴۰۰
اینم یه توجیه خیلی زیبا بعد از گرانی ۲۰ برابری بسیاری از اجناس به خصوص خودرو حالا میگن چیزی بخاطر گرانی ارز گران نشده تازه فهمیدیم ارز گران شده ما هم تازه میخوایم قیمت خودرو را ببریم بالا آخه داداش من مگه میترسی کسی بهت بگه چرا گرون کردی بازم گرونش کن تازه مسئولان خوشحالتر هم میشن مردم بیچاره هم که دیگه فقط به فکر یه لقمه نونن خودرو پیش کش مسئولان.
ناشناس
۱۷:۰۰ ۳۱ تير ۱۴۰۰
وضع اقتصادی مردم مقداری تاثیر داره بقیش بر میگرده به کیفیت و بروز بودن ماشین که وقتی میسنجن میبینن ارزش پولی که میدن نداره ، حتی اگه فروش آزاد بشه دیگه اکثر مردم نمیخرن پس زیاد دلخوش نباشین که با ازاد شدن قیمت اتفاقی میوفته
زهرا مقدسی
۱۵:۴۸ ۳۱ تير ۱۴۰۰
والا هیچی ارزون نمیشه، من میخوام ردیاب خودرو هم بخرم قیمتش پایین تر نیومده