سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شایعه بیهوشی براثر نوشیدن دوغ در آرامستان بهشت رضا(ع) مشهد تکذیب شد/ قاچاق اعضای بدن چقدر واقعیت دارد؟

ممکن است فردی با خوراندن نوشیدنی مسموم به فردی دیگر، قصد کشتن فرد یا سرقت وسایل او را داشته باشد اما سرقت و قاچاق اعضای بدن به هیچ وجه از نظر علمی امکان‌پذیر نیست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، در روز‌های اخیر شایعه‌ای در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است مبنی بر اینکه افرادی در آرامستان بهشت رضا (ع) اقدام به توزیع دوغ مسموم (بعنوان خیرات برای اموات) می‌کنند و بعد از بیهوش شدن افراد اعضای بدن آن‌ها را جدا کرده و اقدام به قاچاق اعضای بدن طعمه‌های خود می‌کنند.

 ابراهیم خالقی مدیر واحد فراهم‌آوری پیوند اعضا بیمارستان منتصریه مشهد با بیان اینکه عبارت «تجارت اعضای بدن» یکی از کلمات بسیار جذاب برای شایعه‌ساز‌ها به ویژه در فضای مجازی است، گفت: در مدت ۱۸ سالی که بعنوان مسئول مرکز فراهم‌آوری اعضای پیوندی در دانشگاه مشهد بوده‌ام بار‌ها و بار‌ها شایعاتی از این قبیل به گوش ما رسیده و متاسفانه خیلی از مجله‌های زرد نیز به آن دامن زده‌اند.

او افزود: ممکن است فردی با خوراندن نوشیدنی مسموم به فردی دیگر، قصد کشتن فرد یا سرقت وسایل وی را داشته باشد، اما سرقت اعضای بدن به هیچ وجه از نظر علمی امکان‌پذیر نیست.

مدیر واحد فراهم‌آوری پیوند اعضا بیمارستان منتصریه مشهد با اشاره به شرایط خاص، حساس و بسیار تخصصی جداکردن اعضای پیوندی از بدن، ادامه داد: سؤال ما از این مدعیان همیشه این بوده که فرد اهداکننده به کدام اتاق عمل رفته و با کدام ابزار و ادوات فوق تخصص عمل برداشت عضو انجام شده است؟ کدام جراح فوق تخصص عضو پیوندی را از بدن وی برداشته؟ محلول ویژه نگهداری ارگان را چه کسی تهیه کرده؟ با چه وسیله و امکاناتی ارگان پیوندی را منتقل کرده‌اند؟ این کار توسط کدام کدام جراح فوق تخصص و در کدام اتاق عمل فوق تخصصی پیوند ارگان پیوندی انجام شده است؟ عمل جراحی پیوند در کدام بیمارستان فوق تخصصی انجام شده است؟ آزمایشات فوق تخصصی اهداکننده و گیرنده در کدام آزمایشگاه انجام شده است؟ این‌ها سوالاتی است که مردم باید در مواجهه با چنین شایعاتی مطرح کنند و مدعیان تجارت و قاچاق اعضای بدن باید پاسخگوی آن باشند.

خالقی با تاکید بر اینکه عمل پیوند در مورد تمام اعضای فوق، فقط و فقط توسط جراح فوق تخصص پیوند قابل انجام است نه حتی یک متخصص جراحی، بیان کرد: عمل برداشت عضو و پیوندیک عمل فوق تخصصی است، ممکن است یک اورولوژیست بتواند کلیه را از بدن یک نفر برداشت کند، ولی برداشت قلب و کبد و ریه و پانکراس فقط توسط جراح فوق تخصص پیوند انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه در کل کشور نیز تعداد جراحان فوق تخصص پیوند عضو از تعداد انگشتان دو دست بیشتر نیستند، تصریح کرد: در مرکز اهدای عضو مشهد فقط ۲ جراح فوق تخصص برای کبد و سه جراح فوق تخصص برای کلیه وجود دارد و برای هر یک از اعضای قلب، ریه و پانکراس فقط یک جراح فوق تخصص داریم.

مدیر واحد فراهم‌آوری پیوند اعضا بیمارستان منتصریه مشهد با ابراز تاسف از چنین شایعاتی در فضای مجازی، تاکید کرد: عمل برداشت عضو و پیوند اعضا کاری نیست که بتوان در یک زیرزمین و توسط یک پزشک عمومی یا حتی یک جراح متخصص انجام داد و وقتی می‌گوییم «تجارت اعضا» یعنی به همین چند نفر جراح فوق تخصص در کشور تهمت زده‌ایم.

خالقی اظهار کرد: اما آخرین مطلب برای کسی که کوچکترین اطلاعی از مسائل پزشکی داشته باشد آگاهی درباره «ایسکمیک تایم» یا زمان طلایی برای پیوند است، به این معنا که نمی‌توان یک کلیه یا یک کبد را برداشت و روز‌ها یا ماه‌های بعد پیوند کرد و عمل پیوند باید بلافاصله پس از برداشت ارگان توسط تیم فوق تخصصی، توسط یک تیم فوق تخصصی دیگر که کارشان پیوند است، عمل پیوند در بیمارستان مخصوص و تحت شرایط بسیار تخصصی و حساس به گیرنده پیوند شود.

انتهای پیام//ا.د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.