سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

  امکان انتقال دو بیماری کشنده با ذبح دام زنده در منزل 

امیری گفت: در صورت عدم رعایت توصیه‌های بهداشتی هنگام ذبح دام در منزل، امکان انتقال دو بیماری کشنده از دام‌های آلوده به انسان وجود دارد.

بهزاد امیری، رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوانات وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به توصیه های بهداشتی در خصوص ذبح دام به مناسبت عید قربان اظهار کرد: مردم از خرید دام زنده و یا گوشت‌هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می‌شوند، خودداری کنند. بهتر است برای حفظ سلامتی خود دام زنده را از میادین عرضه مجاز دام خریداری کنند، چرا که این مراکز تحت نظر سازمان دامپزشکی است.

او ادامه داد: در تمام میادین مجاز عرضه دام، کارشناسان دامپزشکی حضور دارند و دام را قبل و بعد از ذبح بررسی و معاینه می‌کنند. برخی از انواع بیماری در دام‌ها علائم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان بهداشتی قادر به تشخیص آن‌ها هستند. ذبح دام را در کشتارگاه‌ها انجام دهند و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند، چراکه خونابه‌های جاری می‌تواند منجر به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماری‌های منتقله از دام به انسان شود.

امیری بیان کرد: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه‌ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود. در صورت عدم رعایت توصیه‌های بهداشتی امکان انتقال دو بیماری بالقوه خطرناک و کشنده تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو و سیاه‌زخم گوارشی از دام‌های آلوده به انسان وجود دارد.

او تاکید کرد: گوشت دام ذبح شده قبل از مصرف باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال قرار داده شود، تا پدیده جمود نعشی، منجر به گلیکولیز شود. گلیکولیز نیز منجر به افزایش میزان اسیدیته و کاهش PH گوشت می‌شود که این فرآیند باعث می‌شود، چنانچه ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در گوشت وجود داشته باشد از بین رود.

امیری گفت: جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد، مصرف شود.  دامداران به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنند.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.